Vase licno misljenje o virusu covid-19
Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19
Btw....stanje sa stricem se opet zakompliciralo.
Nakon skidanja sa respiratora, te kratkotrajnog poboljšanja, ponovo se pogoršalo, ponovo je vraćen u induciranu komu i na respirator...
Sad čak zbog onog čuda u grlu, protoka kisika, stvorile su mu se neke gljivice na dišnim putevima, pa moraju i to tretirati...
Toliko o "prehladi"
Nakon skidanja sa respiratora, te kratkotrajnog poboljšanja, ponovo se pogoršalo, ponovo je vraćen u induciranu komu i na respirator...
Sad čak zbog onog čuda u grlu, protoka kisika, stvorile su mu se neke gljivice na dišnim putevima, pa moraju i to tretirati...
Toliko o "prehladi"
6
2
4
4
Njega je bas jako pogodilo.storm je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:15 Btw....stanje sa stricem se opet zakompliciralo.
Toliko o "prehladi"
0
Baš...znam ih par, kod kojih bi očekivao komplikacije, pa su prošli manje više ok. Čak i jedna mamina poznanica na respiratoru isto bila, skinuta, i sve sad u redu, slabašna ali sve bolje i nekako ide svojim oporavkom...i sa nizom nekih popratnih bolesti, pa su svi bili pomalo u strahu.Iskra je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:17Njega je bas jako pogodilo.storm je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:15 Btw....stanje sa stricem se opet zakompliciralo.
Toliko o "prehladi"
Dok je stric vitalan, stalno na biciklu, gojaznosti ni u tragovima, aktivan...i nikako se izvući.
3
3
E to je ta nespecificnost u imunokoskom.odgovoru. Nazalost, nije rijetkost.storm je napisao/la: ↑21 jan 2021, 21:23Baš...znam ih par, kod kojih bi očekivao komplikacije, pa su prošli manje više ok. Čak i jedna mamina poznanica na respiratoru isto bila, skinuta, i sve sad u redu, slabašna ali sve bolje i nekako ide svojim oporavkom...i sa nizom nekih popratnih bolesti, pa su svi bili pomalo u strahu.
Dok je stric vitalan, stalno na biciklu, gojaznosti ni u tragovima, aktivan...i nikako se izvući.
2
2
Moj prijatelj u Tuzli - 11 proboda u plucima. Jedan medju prvim (ako ne i prvi) slucajevima COVID-19. Doktori ga prvih dana otpisali - ja se sjebo kad sam cuo.
4
2
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
I kako je primila vakcinu nije dobro,tem,kasalj,grlo,ma sve je boli.Bila zdrava potpuno prije vakcine,i obratila se dr i rekao da je to sve normalno.
Ovome ja nikako ne vjerujem.
I kako je primila vakcinu nije dobro,tem,kasalj,grlo,ma sve je boli.Bila zdrava potpuno prije vakcine,i obratila se dr i rekao da je to sve normalno.
3
2
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Slusaj me sad....ti si mlada i inteligentna zena, razmusljaj malo svojom glavom, trezveno, nemoj da te osobni strahovi dovode u zabludu.Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
0
Zar to nije normalna reakcija na vakcinu?Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma mene panika uhvatila iskreno vise nego nju,ona je onako poput tebe,drugacije gleda sve to.Iskra je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:10Slusaj me sad....ti si mlada i inteligentna zena, razmusljaj malo svojom glavom, trezveno, nemoj da te osobni strahovi dovode u zabludu.Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
Mozda sto se vi vise razumijete u to sve ili sta vec,ali njena smirenost mene plasi.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ne treba da te plasi, to su normalne reakcije na cjepivo, da je trebalo nesto da se desi desilo bi se u prvim satima nakon primanja cjepiva.
1
1
Pa nije sve navedeno bas,sem sto bi samo mogla temperaturu da ima.Ommadawn je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:14Zar to nije normalna reakcija na vakcinu?Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
Ali ovako naglo da je dobila kao grupu neku.
0
Lano samo smireno. Neka me Iskra ispravi ako grijesim. U vakcini je oslabljeni virus. Kao kod ljudi koji prebole covid bez simpotma, tako ce dosta ljudi nakon vakcine biti bez simptoma.
Ako se neko vakcinise i ima blaze simptome, a to jesu temp, grlo itd. Kakvi bi bili simptomi da se zarazila dok je radila u bolnici?
Nakon vakcine ce imati antitijela i ako opet fasuje virus imat ce veoma blage ili nikakve simptome!
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
Hvala ti.Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:27Lano samo smireno. Neka me Iskra ispravi ako grijesim. U vakcini je oslabljeni virus. Kao kod ljudi koji prebole covid bez simpotma, tako ce dosta ljudi nakon vakcine biti bez simptoma.
Ako se neko vakcinise i ima blaze simptome, a to jesu temp, grlo itd. Kakvi bi bili simptomi da se zarazila dok je radila u bolnici?
Nakon vakcine ce imati antitijela i ako opet fasuje virus imat ce veoma blage ili nikakve simptome!
Pa sad ne znam daj Boze da ide na dobro,mlada je izdrzace sve to akobogda.
1
1
Prekini paniciti, nije joj nista.Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:32Hvala ti.Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:27
Lano samo smireno. Neka me Iskra ispravi ako grijesim. U vakcini je oslabljeni virus. Kao kod ljudi koji prebole covid bez simpotma, tako ce dosta ljudi nakon vakcine biti bez simptoma.
Pa sad ne znam daj Boze da ide na dobro,mlada je izdrzace sve to akobogda.
1
1
Ne galami
Dodji
1
1
@Iskra vidje li ti onaj moj seroloski test?Meni rekose da gradim neki trajni imunitet i da se ta antitijela sporije razvijaju! Sta mislis ti?
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!