Veza s oženjenim muškarcem?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Veza s oženjenim muškarcem?

Post Postao/la R4IN »

Odavno..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6193

Post Postao/la exliberal »

R4IN je napisao/la: 16 jan 2021, 14:54 Pa ima zena koje nikad nisu imale veze nisu se zabavljale, vec jednog dogovorenog covjeka s kojim provede pola svoga zivota, me vidi dalje od kuce i djece.. onda kasnije hoce to da nadoknade da istrazuju..kazu dala sam mu pola zivota podigla djecu i sad hocu da se ja malo zabavim..
ma ima i muskaraca,
meni se jedan jaran nedavno razveo poslije 15 godina braka, dvoje djece...ne zato sto je nasao neku drugu nego sto je umislio da mu zivot prodje a da nije nista probao..pa udari po klubovima te zurke te malo droge...ja mu rekao koji ti je K**** smijesno izgledas pogledaj se u ogledalo kad odes u te klubove, nabacujes se curama kojim otac mozes biti....
proslo je malo vise od godine sad je skontao da trava nije bas tako zelena u komsiluku, eno cisti kucu, sprema dolaze mu djeca...

A sto se tice morala dajte ljudi mislite da je prije bilo cednije...ma dajte nezna se ko je s kim bio.
Ja samo kad se sjetim rata, muz ode kod komsinice, zena kod drugog..nije se znalo ko koga vise. Prodje rat oni svi posteni ..jah do prve prilike. :ovaj
4
3 slika 1 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15625

Post Postao/la Moonlight »

Druga žena uvijek zna da je druga. Prva uvijek misli da je prva

U životima nekih muškaraca postoje prva i druga žena. Žena kojoj se vraća u sigurnost vlastitog doma, s jedne strane, i žena koja mu pruža uzbuđenje i prema kojoj ne postoje obveze, s druge strane. O ovoj škakljivoj temi, ravno u glavu progovorio je portal Lola

Bila jednom jedna žena koja je namjerno, svjesno i ciljano birala da bude druga.
Ta čuvena DRUGA.

Jer je kroz život naučila da ona koja je prva – bude jamac za kredit, pere gaće i čarape, rađa i odgaja djecu, kuha i ide tamo gdje joj se i ne ide baš uvijek i istim žarom, misli da mora ono što ne mora, izlaže se pogledima i procjenama, pozira za Facebook kad je na godišnjem, očekuje poklon za rođendan, Valentinovo, Dan žena, godišnjicu, kupuje poklone za rođendane i godišnjice.

I koji je uopće ženski rod za jamac? Jamica?
Sve to druga – ne mora.
I ne treba.
I ne radi.
I ne očekuje.
Druga samo uživa kad poželi.
Bez spremanja, slikanja, izlaganja pogledima.
Nije zahtjevna, ne želi ga često i dugo.

Druga nikom ništa ne garantira. Druga samo daje vrijeme i još neke sitnice koje zadovoljstvo znače. Isto to i uzima. Ni manje ni više.
Druga ne pita.
Druga ne traži odgovore.
I druga ne odgovara.
Drugu ne zanima gdje je, s kim je, zašto je.
I zašto nije.
Druga gleda sebe i kako da udovolji sebi.

Druga nikoga ne ugrožava, ne petlja se, ne zanimaju je tuđi životi. Ne zanimaju je tuđi izbori. I tuđe muke, jer su napravili takve izbore. Nije druga psihijatrica, pa da sluša tuđa sranja. I da je, ne radi poslije radnog vremena. Druga je tajna. O drugoj znaju zidovi i plahte. Njene ili hotelske.

Druga nije upisana u telefon. Jer se ne želi izlagati riziku od prve. Prva zna biti opasna ako otkrije drugu, često zna biti opasna upravo po drugu, a ne po njega bez kojega druge ne bi ni bilo tu. Često mu je druga duže u životu od prve, što samo po sebi ne mora značiti ništa.

Nekad druga i prva rade skupa.
Nekad su susjede, a nekad kume.
Nekad prva frizira drugu. Ili druga frizira prvu.
Druga uvijek, ali uvijek zna na čemu je.

Druga se ne nada, ne živi iluzije, ne mašta. Druga živi opuštenije od njega. Jer druga ne laže nikoga.
Pardon, druga ne prešuti nikom ništa. Hihihi! Druga ne zavlači. Druga se ne svađa. Jer nema oko čega. Nema razlog. Ne mora složiti kockice da bi se zabavila. Drugoj je lakše nego njemu. Drugu ne zanima prva, jer je prva.

Drugu ne zanima da je na mjestu prve. Ni ove prve ni neke druge prve. Druga nikada neće učiniti da prva za nju sazna. To ako se desi, odgovoran je isključivo on.
Drugu drugom čini prva. I zato je prva drugoj, ustvari, važna. Važno joj je postojanje prve.
Postojanje prve garantira drugoj sve to što je zanima.
Druga je sebi uvijek prva. Druga nije samo njemu druga.
Druga nikad neće biti prva. Ni njemu ni nikom. Jer ne želi to da bude. Ne da joj se. Zna da ne mora. Može joj se da ne bude prva.
Druga uvijek zna da je druga. Prva uvijek misli da je prva.

Tekst preuzet s portala Lola.
3
3 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Sta se desi kad se "druga" zaljubi ?
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34307

Post Postao/la dmr »

Uz malo muke se odljubi :keke
5
4 slika 1 slika
:damir
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31073

Post Postao/la hani_jong_un »

ja mogu da budem zaljubljen u 5 zena istovremeno ☹
5
3 slika 1 slika 1 slika
1811
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Ovo je i pisala druga da ima neki tekst za utjehu :ccc
3
3 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Nesto bas razmusljam....da li "druge" pod uslovom da su zaljubljene u tog hairliju, da li smatraju da jr ljubav vrijedna te zrtve, biti druga? Znaci li to da takve zene imaju manje samopostovanja prema sebi? Da li taj muskarac cijeni tu njihovu ljubav, koja po svemu sudeci ima epitet bezuslovne?

Sta kad "druga" postavi uslov, ili razvod ili ja?
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Imas odgovor u uvodnom postu, cetvrti pasus, ako cemo generalizirati, jer uvijek se moze dogoditi nesto sasvim drugo, .... zivot pise romane, sto bi rekla jedna moja kona.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

dmr je napisao/la: 24 jan 2021, 10:38 Imas odgovor u uvodnom postu, cetvrti pasus, ako cemo generalizirati, jer uvijek se moze dogoditi nesto sasvim drugo, .... zivot pise romane, sto bi rekla jedna moja kona.
Pa.iza tih floskula "zivot pise bla bla bla..." i krije se sva licemjernost ljudskog bica.
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Jahhh, eto, prva je tu samo da bude zirant za kredit i pere i čisti :face
I nijedna prva nije jedina, prosto da pozeliš biti druga :ccc
Ta "druga" kojoj ama baš ništa ne treba, ništa ne traži, ne očekuje, ništa joj ne smeta, nije ni ljubomorna, ni zaljubljena, ma nadmašila je stepfordske supruge :crni
Ovo mi više liči na bajku koju je smislio muškarac :ovaj
Ili nešto što bi napisala ogorčena žena koja nikada nije osjetila istinsku bliskost, povezanost, povjerenje, koja sebi ne dozvoljava da bude ranjiva, koja nikada nije imala nekoga na koga moze ama bas uvijek racunati, osloniti se, nisu je ni pazili ni mazili - da jesu, ne bi se tako lahko toga odricala, koja nikada nije bila prva i jedina, nego se pretvorila u androidnu "drugu"...
Tačno mi je nekad žao i te žene...
3
3 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Dina je napisao/la: 24 jan 2021, 13:00 Jahhh, eto, prva je tu samo da bude zirant za kredit i pere i čisti :face
Ta "druga" kojoj ama baš ništa ne treba, ništa ne traži, ne očekuje, ništa joj ne smeta, nije ni ljubomorna, ni zaljubljena, ma nadmašila je stepfordske supruge :crni
Ili nešto što bi napisala ogorčena žena koja nikada nije osjetila istinsku bliskost, povezanost, povjerenje, koja sebi ne dozvoljava da bude ranjiva, koja nikada nije imala nekoga na koga moze ama bas uvijek racunati, osloniti se, nisu je ni pazili ni mazili - da jesu, ne bi se tako lahko toga odricala, koja nikada nije bila prva i jedina, nego se pretvorila u androidnu "drugu"...

Ja nesto razmisljam...sta ja jednog dana saznam da sam.druga?
Pa nista. Nek je ziva glava.
:ovaj
3
2 slika 1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Pa odmah nadjes nekog ozenjenog i budes mu, pazi sad, druga :missy :crni
3
3 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Iskra je napisao/la: 24 jan 2021, 13:02
Dina je napisao/la: 24 jan 2021, 13:00 Jahhh, eto, prva je tu samo da bude zirant za kredit i pere i čisti :face

Kontam nešto, rizično je biti i druga, ako prva sazna... Možda treća :tada
3
3 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Samo nebo je granica :keke
3
3 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Iskra je napisao/la: 24 jan 2021, 10:33 Nesto bas razmusljam....da li "druge" pod uslovom da su zaljubljene u tog hairliju, da li smatraju da jr ljubav vrijedna te zrtve, biti druga? Znaci li to da takve zene imaju manje samopostovanja prema sebi? Da li taj muskarac cijeni tu njihovu ljubav, koja po svemu sudeci ima epitet bezuslovne?

Sta kad "druga" postavi uslov, ili razvod ili ja?
Žena se uvijek nada da će biti jedna i jedina. Rijetke se pomire s utješnim mjestom. Nadaju se da će ljubavlju, požrtvovanjem, vremenom zadobiti potpunu odanost svog izabranika...On, podlac, često podgrijava takvo njihovo mišljenje, naravno iz svojih sebičnih pobuda.
Začarani krug.
1
1 slika
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Iskra je napisao/la: 24 jan 2021, 13:02

Pa?
Ideš dalje, sve je to za ljude...i razočaranje i ljubav i zabluda i tuga, sreća...jedno iskustvo više.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”