jesam.
ne znam šta da kažem. malo mi je svega preko glave. ja sam prije nekih 5-6 godina prošla obuku upravo o nastavi temeljenoj na ishodima učenja. nakon toga sam postala trener i prenosila dalje po školama kolegama kroz višednevne seminare. dakle, te najave i revolucija nisu novost.
glavni problem je nemogućnost, tj. nepostojanje zainteresovanosti za adekvatnom implementacijom i promjenom kurikuluma iz temelja. prije dvije godine u našem kantonu su izrazili kao želju za tim. bila sam pozvana kao jedna od osoba koja će raditi na tome.
znajući koji je to obim posla, odgvornost i sve što nosi sa sobom, danima sam razmišljala hoću li prihvatiti. i prihvatim, dođem na prvi sastanak, a oni tako ležerno, tako fušerski kažu da uzmem bosanski jezik, da pregledam programe iz nekoliko država, modele po kojima su složeni te da napravim neke osnove našeg tog programa.
WTF. ja sam se šokirala. drugi momenat koji je presudio da odustanem od svega je nepotpisivanje ugovora i neobezbjeđena materijalna podrška.
dosta kolega koji su biuli pozvani su ostali u procesu.
tako da, to što se bude uradilo, daj bože da zaista konačno i zaliči na kako treba odrađeni posao. čuvam nam fige.