Tajne daytona..

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

storm
Administrator
Reactions: 38012

Re: Tajne daytona..

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 19:18 ..i sam znas da je to nemoguce da bibopet svak vuka na svoju stranu i onda bi bilo ko jači taj tabaci..
Ma Dayton je uteg... I zasnovan, da svak sebi vuče po defoultu...
Taj je ugovor trebalo najkasnije 2000 godine revidirati, vidjeti šta je postignuto (ništa), poništiti, usput svesti RS na formalnost, I postaviti novi ustroj...
Građansku državu i gotovo...
Kasno je sad...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..korektan stav..
Dekan sarajevskog Fakulteta političkih nauka Šaćir Filandra smatra da je "nekulturno i nepošteno" da Bošnjaci nametnu Hrvatima Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

- Bošnjaci znaju i treba da znaju da nije pošteno da oni Hrvatima biraju člana Predsjedništva, njihovog predstavnika. Ovaj potez je besmislen i, rekao bih, nekulturan, rekao je Filandra.

On je objasnio da su opravdani protesti i nezadovoljstvo Hrvata protiv nametanja Komšića za člana Predsjedništva BiH, prenio je portal "Vijesti.ba".

- Nezadovoljstvo je apsolutno opravdano. Međutim, ta se situacija mogla i trebala riješiti. Hrvati moraju znati da izmjena Izbornog zakona neće biti temelj za uspostavljanje trećeg entiteta, kao što to smatraju Bošnjaci, rekao je Filandra.

Prema njegovom mišljenju, slučaj "Komšić" predstavlja "jednu veliku političku ujdurmu koju su napravili ljudi koji su u suštini politički nepismeni".

- Sasvim je normalno da Hrvati imaju svog čovjeka koga smatraju svojim predstavnikom bez obzira na to šta u Ustavu kaže. Ako imate moralni stav, neka onda svako izabere svog predstavnika, objasnio je Filandra.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 18 aug 2020, 19:27
laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 19:18 ..i sam znas da je to nemoguce da bibopet svak vuka na svoju stranu i onda bi bilo ko jači taj tabaci..
Taj je ugovor trebalo najkasnije 2000 godine revidirati, vidjeti šta je postignuto (ništa), poništiti, usput svesti RS na formalnost, I postaviti novi ustroj...
Kasno je sad...
..građanska država u prevodu majorizacija..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 19:28

Kasno je sad...
Zašto?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Majorizacija??
Oh dear...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 220

Post Postao/la Insomnia »

storm je napisao/la: 18 aug 2020, 19:30

Zašto?
Zato sto ce im Bosnjaci izabrati Komsica
1
1 slika
respo
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 250

Post Postao/la respo »

Kasno je sad...
aha majorizacija standardna prica

je li posteno onda da 500000 "hrvata" bira trecinu vlasti u drzavi od 3,2 miliona stanovnika?
kako se to zove? tiranija?
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..ne najbolje da izatbegovici budu doživotni vladari... :to
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..il zasto ne ovo..
Političko uređenje Švicarske bazira na jakom konfederalizmu. Svaki kanton ima svoj ustav i sve kompetencije koje nisu dodjeljene federalnoj vladi pripadaju kantonima (policija, porez, itd.). Osim toga su politička prava građana veoma dalekosežna. Tako građani npr. imaju pravo na referendum ili inicijativu ako im se neka od odluka općinskog,kantonalnog,ili saveznog parlamenta ne dopada.

Građani na direktnim izborima najprije biraju zastupnike oba doma saveznog parlamenta, (Nationalrat i Ständerat) a novoizabrani članovi na zasjedanju oba doma parlamenta (Nationalversammlung) zatim biraju i sedmoročlanu saveznu vladu (Bundesrat).
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 21:45 ..il zasto ne ovo..
Političko uređenje Švicarske bazira na jakom konfederalizmu. Svaki kanton ima svoj ustav i sve kompetencije koje nisu dodjeljene federalnoj vladi pripadaju kantonima (policija, porez, itd.). Osim toga su politička prava građana veoma dalekosežna. Tako građani npr. imaju pravo na referendum ili inicijativu ako im se neka od odluka općinskog,kantonalnog,ili saveznog parlamenta ne dopada.

Građani na direktnim izborima najprije biraju zastupnike oba doma saveznog parlamenta, (Nationalrat i Ständerat) a novoizabrani članovi na zasjedanju oba doma parlamenta (Nationalversammlung) zatim biraju i sedmoročlanu saveznu vladu (Bundesrat).
Zato jer su Švicarci normalni...
Zato jer bi, da daš takve ovlasti pojedinim kantonima, dio njih sutra završio u sklopu Srbije i hrvatske :D
Zato jer nisu normalni...
Eto zašto...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..a bosnjaci su ko normalni a ostali ne..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 21:53 ..a bosnjaci su ko normalni a ostali ne..
A čuj, ako ništa, nemaju tenzija, da se priključe rezervnoj domovini...
Majorizacija... Uvijek bih te upitao o statusu Srba u hrvatskoj...
Mislim da je položaj hrvata u bih dosta bolji.
Ali idemo slijedom događaja... Prvo uspostavis paradržavu, želiš je priključiti drugoj, matici... Sve propadne, a onda očekujes cvijece, gdje god se pojavis...
Pojave bošnjačkog nacionalizma, generirao je tko?
Imaš dva točna odgovora, a ni jedan nije Alija...
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Ne zznam gdje mi ode post.... uglavnom yeb... la vas majorizacija!!! Sto ste vi u Hrvatskoj ukinuli status koji su Srbi imali? Ne moras mi odgovorati lagani jer me se ne tice! Hrvatska je druga drzava i ja tu necu da se uplicem. Ostavi ti Hrvate u BiH, bolje im je bez vase podrske iz HR. I vi i Srbija nam samo dodatno otezavate.

I nemoras mi odgovorati. Ali ako budes, sjeti se se da je Bosnjaka najmjanje a najmanje su procentualno zastpuljeni u ovoj zemlji. I zarto me isto boli djon. Zato, ne pomazite im,tako ti Boga!!!!
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 18 aug 2020, 22:04
laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 21:53 ..a bosnjaci su ko normalni a ostali ne..
Ali idemo slijedom događaja... Prvo uspostavis paradržavu, želiš je priključiti drugoj, matici... Sve propadne, a onda očekujes cvijece, gdje god se pojavis...
..moram priznat da si naivčina bez uvrede pa Alija je vjerski fanatik a ne političar a takvi mos mislit kakvu bi državu..i probaj mislit zasto kako ta paradržava dejtonom priključena federaciji ..al to tribas skontat nije to bubanja politike..
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Fatih je napisao/la: 18 aug 2020, 22:17 Ne zznam gdje mi ode post.... uglavnom yeb... la vas majorizacija!!! Sto ste vi u Hrvatskoj ukinuli status koji su Srbi imali? Ne moras mi odgovorati lagani jer me se ne tice! Hrvatska je druga drzava i ja tu necu da se uplicem. Ostavi ti Hrvate u BiH, bolje im je bez vase podrske iz HR. I vi i Srbija nam samo dodatno otezavate.

I nemoras mi odgovorati. Ali ako budes, sjeti se se da je Bosnjaka najmjanje a najmanje su procentualno zastpuljeni u ovoj zemlji. I zarto me isto boli djon. Zato, ne pomazite im,tako ti Boga!!!!
..Srbi su manjina sto očigledno mislite da su Hrvati u bih al to ne pije vode niti će ikad pozdravite se s tom idejom..možete radit one manguplije ko s Komšićem al nikakve vajde od toga..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 18 aug 2020, 22:29
storm je napisao/la: 18 aug 2020, 22:04

..moram priznat da si naivčina bez uvrede pa Alija je vjerski fanatik a ne političar a takvi mos mislit kakvu bi državu..i probaj mislit zasto kako ta paradržava dejtonom priključena federaciji ..al to tribas skontat nije to bubanja politike..
Hajde ispričaj mi naivnom :oo
Te priče o muslimanskoj državi su malo providne. Da je bilo do srba i hrvata, tj po željama onih politika, to bi se i dogodilo... I opet nisi odgovorio, tko je generirao bošnjački nacionalizam?
Alija, ako ćemo iskreno, dugo je kolebao, da li potpuno okrenuti ledja jugi...
Uopće ne uzimas u obzir slijed događaja, nego mantras svoje..
Naiva, da...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..svaki se nacionalizam generira al je nacionalizam..a bošnjački je jasan Bosna je njihova zar ne ovi drugi imaju rezervne države i slične floskule..eto to je naivnost..sad se igraju igre al jedino je moguće izmjena izbornog zakona a sve drugo su floskule..za početak
0
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”