Ko preuzima racun?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Re: Ko preuzima racun?

Post Postao/la toxic »

Socrates je napisao/la: 10 feb 2021, 16:10 Ja uopste ne znam kako bih reagirao da dama, pri povratku iz toaleta, kaze "Sve je OK. Racun je placen". :valja
Ne reaguju svi isto, to se proceni.
Ja ne praktikujem tu 'toalet' foru raditi ako uvidim da bi druga osoba mogla da se uvredi, bude mu/joj neprijatno, naljuti se, whatever, bilo da sam pozvana ili da ja zovem. A uglavnom se ocekuje da onaj ko zove da taj i placa :zbunj
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14891

Post Postao/la Socrates »

Toga kod mene nema kad su dame u pitanju. :zbunj

I ne samo u ovom romanticnom smislu, nego i inace. Nisam se jednom posvadjao sa sestrom oko toga. Sto se nje tice, omiljena izreka mi je "kad budes starija od mene, platices mi rucak". Sto se mame tice, "ti si meni dovoljno rucaka nakupovala, sad moram sve to vratiti". Ako izlazim sa mamom i tatom, onda mi mogu platiti rucak. Nikakvih problema. Nema problema ni kad mi neki prijatelj plati pice.

Al' eto, da se vratim na temu. Meni su pare i placanje vulgarna ali neophodna pojava kod izlazaka. Izlasci bi trebalo da budu lijepi, romanticni, bestezinski, sa minimumom povratka u sasvim obicni vulgarni svijet, gdje neko nesto placa.

Nekako treba ostaviti dojam da je sve to platilo neko nepoznato svemoguce bice, a da mi samo to koristimo. Tako se ponasam u mnogim drugim stvarima. Mene vulgarnost (po mom misljenju) para nervira.
3
2 slika 1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Ti si Soce dzentlmen, i to je lepo :respekt Ali, da li mislis da je nekad damama neprijatno da uvek ti budes taj koji placa?
Meni bi bilo :zbunj a mislim i da vecini zenskih osoba nije ugodno da bas uvek muskarac bude taj koji placa. Ne mislim na to kad su supruznici u pitanju, isto kucanstvo ( to se meni podrazumeva da je zajednicko ) i nebitno hoce biti njegova ili njena kartica.

Slazem se s tobom da razmisljanje i prica o novcu bas mogu pokvariti momenat i utisak :ok
Zato treba imati opusten odnos, balans, biti spreman da platis ali jednako opusteno prihvatiti i da zensko plati ukoliko to zeli, a vi muskarci lepe manire mozete i drugacije pokazati, otvaranjem vrata, izvlacenjem stolice, pridrzavanjem jakne :zaljub
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31071

Post Postao/la hani_jong_un »

ja sam odavno u braku tako da sam i zaboravio kako i ko je placo dok sam bijo momak. sad mi svakako zena raspolaze citavim kucnim budzetom al eto da mi para da ja platim racun
0
1811
storm
Administrator
Reactions: 38007

Post Postao/la storm »

Ja plačam, i na prvim, i na desetim, i na stotim sastancima. Bilo je izuzetaka, ali samo zato jer sam popustio na bezveznim inzistiranjima, da ne stvaram još veću dramu.
To nema veze sa jednakopravnošću, ni koliko tko zarađuje....jednostavno postoje stvari, koje muškarac održava, muškarac i kupuje cvijeće, muškarac i pridrži kaput, i vrata, itd itd...
Još je najbolje to riješiti, kad ona ode u toalet...zbilja je peglaona odgovarati, gotovina/kartica? Pa dok se raskusuraš, mislim da je svima neugodno i samo čekaš da prođe :oo
Čak i ne vidim izuzetak, u kojem dama treba vaditi novčanik :ovaj
U biti mi je tema trivijalna :D
Fkt bih čipove za to uveo ...kao u google dućanu, samo prođem i skida sredstva, a ja treptajem oka u kameru potvrdim :valja
3
1 slika 2 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31071

Post Postao/la hani_jong_un »

@toxic ta fora sa wc-om ti ne bi dobro prosla kad bi vecerala sa tonijem sopranom npr, pazi se ako budes vecerala s njim da ne radis to
talijani shvataju preozbiljno placanje racuna
1
1 slika
1811
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2265

Post Postao/la John Cleese »

Heidi je napisao/la: 10 feb 2021, 14:39 Gospodo, koliko vam je bitno da budete gentlemani I preuzmete racun? Vrijedja li vas kad zena zeli platiti?
https://www.youtube.com/watch?v=kMXIennSEzY&t=31m44s slika slika
5
5 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16916

Post Postao/la Polaris »

Muskarac naravno :keke
2
1 slika 1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

Ako sam solventan platim brt uvijek, niki problem..ako neam repa kažem..i to je to. Vrlo jednostavno to sve moze biti samo se komplikuje puno bgm.
2
1 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Čarobni je napisao/la: 10 feb 2021, 16:21 Ako ona snosi troškove, novac proslijeđuje muškarcu da on završi logistiku.
Da mu gurne pare ispod stola, a on da plati? :valja
3
3 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

ja ne razumijem taj bonton prema kojem se od muškarca (samo zato što je muškarac) očekuje da plaća :zbunj

razumijem da to datira iz vremena kada su muškarci u mnogo većem procentu zarađivali, a žene bile domaćice, pa ljudima bilo smisleno da taj gest uvedu kao poželjan...sada baš nikakav smisao ne vidim.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Meni je to tako i gotovo. Danas se bas i ne ocekuje. Ali, storm rece, neke stvari su meni takve i gotovo.

Zena, ako bas hoce trositi svoje pare, ima dovoljno prilika. Rodjendani, godisnjice, sestomjesecnice, sedmicnice, ako je bas ljubav na prvi pogled, Valentinovo, Nova Godina, Bozic, or whatever.

Ne znam, meni bi ocekivanje da ona ista plati za veceru bilo isto kao da ocekujem da plati pola goriva zato sto sam ja koristio svoje auto da nas prevezem od tacke A do tacke B.
1
1 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

pa šta fali i tome. da se podijele troškovi, da plaća onaj kome je na ruku taj put ili kako god, čemu takva krutost :zbunj
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Pa nisam navikao tako.

Ne fali nekom, a ja nikad u zivotu nisam tako razmisljao.
0
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

pa počni :lejla
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Necu. :tersy
2
2 slika
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1557

Post Postao/la Čarobni »

Pokušah jednom ispast' džentlmen, popili smo kafu i ustajemo da krenemo. Kontam, ispoštovaću bonton, prvo će izaći ona, pa onda ja, međutim, vrata su se otvarala prema vani i bila nekakva teška k'o crna zemlja, samo sam proletio kroz njih kad sam ih otvorio, ona izlazi iza mene k'o neki izbacivač.
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”