Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17239

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la Ommadawn »

Čitam na vijestima u Srbiji se pojavio prvi slučaj sa ovim novim virusom.
Što ti je Evropa i progresivna država.
A kod nas u Bosni još uvijek onaj kineski jbt.
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Švedska je zatražila objašnjenje nakon što je Pfizer objavio da svaka bočica sadrži šest doza, a ne pet, kao što je bilo dogovoreno.

Zvanični Stokholm sada želi da Evropska komisija i Pfizer postignu sporazum o tome koliko doza vakcine sadrži jedna bočica.

"Do tada, obavijestili smo kompaniju da moramo da sačekamo sa uplatama dok ne dobijemo razjašnjenje o tome na šta se one odnose", rekao je glavni švedski epidemiolog Anders Tegnel.

Predstavništvo Pfizera u Švedskoj odbilo je da za Rojters komentariše navode švedskog lista, ali "Dagens niheteru" rečeno da je naplaćeno šest doza po bočici.
0
A sad adio :sara
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

povraća mi se od Forte, i mjera i prepadanja i svega.
Majmune čitav svijet radi na vakcinama ti se hvalis da cete uvesti call centar za covid pacijente, drive in ste uveli prije mjesec dana...
Gdje su sada Dino, Hadzikadic i ovi sto su djelili pamet prije izbora i gdje su hebene pare za vakcine?
Sebe su sigurno vakcinisali u to ne sumnjam a narod nek umire i muči se fuj...mi smo jedni jadovi sta sebi kao narod dopustamo...
Prijetis lockdownom a mjesec i po kasnis sa vakcinama. Ne mislis o ljudima koji bi opet mogli ostati bez posla, plata.
Mi smo jedini koji su nabavili respiratore preko noci, a o vakcinama ni glasa.

stanje je grozno, puno je zarazenih, al ne maži mi oči prijetnjama vec uvezi vakcine, da se barem ovi zdravi vakcinisu da ne ide dalje.

Ma ogorčena sam. Mi smo jedna hebena rupa. Afrika je elita za nas.
2
2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Smesh
Pupoljak
Pupoljak
Reactions: 16

Post Postao/la Smesh »

Kako misliš da ih Forto nabavi mimo FBiH? Check your facts!
0
I just wanna maul people...
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17321

Post Postao/la Arslan_11 »

Smesh je napisao/la: 05 mar 2021, 11:36 Kako misliš da ih Forto nabavi mimo FBiH? Check your facts!
nemoj pls , petak je, a vec se dovoljno iznervirala.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 05 mar 2021, 08:41 povraća mi se od Forte, i mjera i prepadanja i svega.
Majmune čitav svijet radi na vakcinama ti se hvalis da cete uvesti call centar za covid pacijente, drive in ste uveli prije mjesec dana...
Gdje su sada Dino, Hadzikadic i ovi sto su djelili pamet prije izbora i gdje su hebene pare za vakcine?
Sebe su sigurno vakcinisali u to ne sumnjam a narod nek umire i muči se fuj...mi smo jedni jadovi sta sebi kao narod dopustamo...
Prijetis lockdownom a mjesec i po kasnis sa vakcinama. Ne mislis o ljudima koji bi opet mogli ostati bez posla, plata.
Mi smo jedini koji su nabavili respiratore preko noci, a o vakcinama ni glasa.

stanje je grozno, puno je zarazenih, al ne maži mi oči prijetnjama vec uvezi vakcine, da se barem ovi zdravi vakcinisu da ne ide dalje.

Ma ogorčena sam. Mi smo jedna hebena rupa. Afrika je elita za nas.
Sta bona Forto kasni s vakcinama, a kovid nas ubija godinu dana?
:D
0
Smesh
Pupoljak
Pupoljak

Post Postao/la Smesh »

Arslan_11 je napisao/la: 05 mar 2021, 11:39
Smesh je napisao/la: 05 mar 2021, 11:36 Kako misliš da ih Forto nabavi mimo FBiH? Check your facts!
Vjerujem, ali KS ne može samostalno ništa uraditi po tom pitanju prema tome problem leži negdje drugo.
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Odoh ja s ove teme dok nisam.planula.

Hajd cao vam.

:muhadzir
2
2 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

Smesh je napisao/la: 05 mar 2021, 11:41
Arslan_11 je napisao/la: 05 mar 2021, 11:39

Vjerujem, ali KS ne može samostalno ništa uraditi po tom pitanju prema tome problem leži negdje drugo.
ako sam dobro upratio, on sam je pokrenuo tu temu da KS nabavi vakcine. Naknadno je izjavio da ipak ne moze.
0
Until I die!
Smesh
Pupoljak
Pupoljak

Post Postao/la Smesh »

Arslan_11 je napisao/la: 05 mar 2021, 12:06
Smesh je napisao/la: 05 mar 2021, 11:41

ako sam dobro upratio, on sam je pokrenuo tu temu da KS nabavi vakcine. Naknadno je izjavio da ipak ne moze.
Ma KS je donirao sredstva da se uradi nabavka na državnom nivou, i o tome se govorilo međutim oni nisu ništa uradili. Tek sad formiraju nekakvo tijelo koje će se baviti tom problematikom. :lupa
0
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

Smesh je napisao/la: 05 mar 2021, 12:26

Ma KS je donirao sredstva da se uradi nabavka na državnom nivou, i o tome se govorilo međutim oni nisu ništa uradili. Tek sad formiraju nekakvo tijelo koje će se baviti tom problematikom. :lupa
Ma dobro, to sto nam rade ovo sa vakcinama ce se zaboraviti do 2022.

"Kanton Sarajevo može nabaviti vakcine preko velefarmacija i mi trenutno pregovaramo za Oxford i Sputnik vakcine, ali nemamo još potvrđenu narudžbu", rekao je Forto.
0
Until I die!
Smesh
Pupoljak
Pupoljak

Post Postao/la Smesh »

Arslan_11 je napisao/la: 05 mar 2021, 12:30

Ma dobro, to sto nam rade ovo sa vakcinama ce se zaboraviti do 2022.

"Kanton Sarajevo može nabaviti vakcine preko velefarmacija i mi trenutno pregovaramo za Oxford i Sputnik vakcine, ali nemamo još potvrđenu narudžbu", rekao je Forto.
Sad zna da ne može, nije online shop pa da svako kupuje kako mu je ćejf.
1
1 slika
Angela
Novi behar
Novi behar
Reactions: 156

Post Postao/la Angela »

Ja cekam ljekare da iznesu tacne podatke od cega su ljudi stvarno umrli I nazalost statistike su slabe skoro nikakve nagadanja koliko hoces a prave istine nema jos dugo, svako od nas mora sam sebi skrojiti svoju sopstvenu istinu od silnih informacija bilo one tacne ili netacne, moja istina glasi ovako virus postoji tu je oko nas I odnijet ce zasigurno 5-10% stanovnistva u svjetu ova cifra ako se ne poveca dobri smo sa vakcinom uspjeti cemo zaustaviti neman, siljci od covid 19 strukture blokira enzim na membrani plucnog tkiva I zbog ovog mehanizma najopasniji je za ljude koji imaju bilo kakva plucna oboljenja, ako se dode prekasno na lijecenje ugrusci ili tromboza sitnih kapilara kao smrtni ishod ove nemani nije za zanemariti zato I samo zato veliko Da vakcini!
0
Zadnja izmjena: Angela, dana/u 05 mar 2021, 13:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Angela
Novi behar
Novi behar
Reactions: 156

Post Postao/la Angela »

Bitno je da vakcina stigne, ne treba se sikirati o problemu nabavke ako razmotrimo brzinu njenog pronalaska u roku od par mjeseci usavrsena stigla u sve zemlje mic po mic ako se sjecate bilo je I sa nabavkom maski respiratora ili testova na coronuu slicno!!!
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Dina je napisao/la: 12 mar 2021, 11:51 Ista situacija i kod nas... sve puno, skoro niko da ne nosi masku...
I regularno se slavilo po restoranima, doduše, sa skraćenim radnim vremenom, ali i do 22h se stigne zaraziti :zbunj

Mi ćemo od ponedjeljka vjerovatno i raditi od kuće :face
mah nevjerovatno je kako se ljudi ponašaju neodgovorno...

Jučer hanuma mi u mene fasovala temperaturu, kašlje a i ja se ne osjećam najbolje, nekako mi se manta...
Nemamo onaj simptom da nemamo ukusa i mirisa, sinoć raspalim čim sam sa posla da uradimo testove, ko će čekat ove naše u DZ, to tek za 7 dana bude, do tad, čovjek može i preseliti.

A kolika je neodgovornost našeg svijeta, obzirom gdje mi hanuma radi, to mi je van pameti šta mi sve ispriča....
4
4 slika
I say what I think, I think what I say
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9958

Post Postao/la WhiskeyPete »

Meni dobro u Indiji, sve one koje su uhvatili bez maske su tjerali da rade sklekove i čiučnjeve.

Danas vidjeh neke deformisano obučene tipove kockaste glave u Parlamentu kako u ustima vrte proklete stikove nargile.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13833

Post Postao/la vjesticanametli »

ne znam jesam li pukla ali 3 dan temp od boce dosla snage nemam ni nove stikle probat😭 a u ustima cudno sta god jedem bljak je i sve isto 🤮
5
3 slika 2 slika
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”