Da li znaš uzrok predrasude, jer ju je očigledno imaš?
Ti i exliberal ste se tako izjasnili.

Pa dobro, ti uvodis u pricu jedan novi momenat, koji niko prije tebe, cini mi se, nije spomenuo. A to je odgoj. S tim da ja to ne bih bas limitirao na odgoj djevojcica.
Ma cijeli uvodni tekst je malo zbrkan. Edipov kompleks se provlači i nadogradjuje ovo na njega, o čemu upravo drvimo. No nisam htjela da skrećem toliko i Idem u „neistrazene dubine“.Socrates je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:04Pa dobro, ti uvodis u pricu jedan novi momenat, koji niko prije tebe, cini mi se, nije spomenuo. A to je odgoj. S tim da ja to ne bih bas limitirao na odgoj djevojcica.
Neko odgaja i te djecake koji zene dijele na pozeljne i nepozeljne za ulogu majke i supruge.
Kakve bona predrasude?Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:02Da li znaš uzrok predrasude, jer ju je očigledno imaš?

Nisam te prozvala, ali čitam što si napisao na prethodnoj stranici. Zar je zabranjeno pitati za obrazloženje?Socrates je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:10Kakve bona predrasude?Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:02
Lijepo sam napisao sta mislim o tome i kakva su moja iskustva. Upravo su suprotna predrasudama. Da li sam prije iskustava imao i najmanje predrasude, ne sjecam se. Znam da ih neki imaju, pa sam se i osvrnuo na njih. Zbog cega si ti nastavila citav niz bezveznih postova koji su nista ni sa cim, ne znam.
Ubi, bona, bezveznim postovima prozivajuci ljude. Popusti malo.
Sta je sad ovo?
Pa ko me cita pazljivo, jasno mu je sta sam napisao kad sam spomenuo fakultet. Gdje ti vidis moju predrasudu, samo ti znas.Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:15Nisam te prozvala, ali čitam što si napisao na prethodnoj stranici. Zar je zabranjeno pitati za obrazloženje?Socrates je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:10
Kakve bona predrasude?
Lijepo sam napisao sta mislim o tome i kakva su moja iskustva. Upravo su suprotna predrasudama. Da li sam prije iskustava imao i najmanje predrasude, ne sjecam se. Znam da ih neki imaju, pa sam se i osvrnuo na njih. Zbog cega si ti nastavila citav niz bezveznih postova koji su nista ni sa cim, ne znam.
Ubi, bona, bezveznim postovima prozivajuci ljude. Popusti malo.
Tako odgojene...vjera im tako nalaze...u takvoj sredini zive...ko ce im ga znati.Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 19:07Zašto mislite da se žene "kriju" pristojnim oblačenjem i ponašanjem?
Kako muškarci kriju, da li se kriju svojim ponasanjem i odjevanjem, ili nećim trećim?

Socrates je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:18Sta je sad ovo?
Ono sto sam ja napisao, ocitavajuci se o predrasudama koje postoje je sljedece. Parafraza.
"Zene koje su seksualno slobodnije su cesto one koje to nicim ne odaju"
Napisao iskustvo sa fakulteta. Dakle, meni je to bilo jasno jos na fakultetu.
S tim da ja nisam pisao ni o braku ni o materinstvu bilo koga, jer do toga jos u svom zivotu nisam dosao.
Nisi očekivao da su tigrice u krevetu, ali žašto si bio iznenađena?cesto su one koje izgledaju najpristojnije ujedno i seksualno najslobodnije

Aha, pa možda te takve pale, često ih spominješ.exliberal je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:23Tako odgojene...vjera im tako nalaze...u takvoj sredini zive...ko ce im ga znati.Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 19:07
Zašto mislite da se žene "kriju" pristojnim oblačenjem i ponašanjem?
Kako muškarci kriju, da li se kriju svojim ponasanjem i odjevanjem, ili nećim trećim?
Ja samo kazem da sam u mom zivotu uvijek ludje stvari radio sa onim sto su u javnom zivotu tretirane kao uzor dok one sto su nosile etiketu "lake", u vecini slucajeva bile lake samo na rijecima.
A mnogi muskarci iza svoje muskosti kriju nesto drugo to bi vi zene trebale da nam objasnite.
Sta mene pali nije tema rasprave ...otom potomCrvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:27Aha, pa možda te takve pale, često ih spominješ.exliberal je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:23
Tako odgojene...vjera im tako nalaze...u takvoj sredini zive...ko ce im ga znati.
Ja samo kazem da sam u mom zivotu uvijek ludje stvari radio sa onim sto su u javnom zivotu tretirane kao uzor dok one sto su nosile etiketu "lake", u vecini slucajeva bile lake samo na rijecima.
A mnogi muskarci iza svoje muskosti kriju nesto drugo to bi vi zene trebale da nam objasnite.![]()
Što krijete iza svoje muškosti?![]()
Ovo ti odgovaram sad. Necu vise. Jer, kao sto sam i predvidio, od obicnog posta pretvaras sve u diskusiju koja i nema nesto puno veze sa glavnom temom. I tako radis na svakoj temi.Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:24Socrates je napisao/la: ↑12 mar 2021, 20:18
Sta je sad ovo?
Ono sto sam ja napisao, ocitavajuci se o predrasudama koje postoje je sljedece. Parafraza.
"Zene koje su seksualno slobodnije su cesto one koje to nicim ne odaju"
Napisao iskustvo sa fakulteta. Dakle, meni je to bilo jasno jos na fakultetu.
S tim da ja nisam pisao ni o braku ni o materinstvu bilo koga, jer do toga jos u svom zivotu nisam dosao.
Napisao si :
Nisi očekivao da su tigrice u krevetu, ali žašto si bio iznenađena?cesto su one koje izgledaju najpristojnije ujedno i seksualno najslobodnije
Sarajka je odlično primjetila, drugi muškarci takve žene doživljavaju frigidnim i aseksualnim bićima.

????Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 21:56 Razumjela sam, morate prebolovati predrasude poput dječijih bolesti, jer ste bili žrtve neznanja.
Zato sto su iskusnije i premazanije ...Crvena Nit je napisao/la: ↑12 mar 2021, 19:07Zašto mislite da se žene "kriju" pristojnim oblačenjem i ponašanjem?