Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10230

Re: Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Post Postao/la MunDzi »

Primitivan muskarac dijeli zene na svetice i kurve.
3
3 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14891

Post Postao/la Socrates »

Dakle, prvo sam rekao da ne zovete nikog normalnim i nenormalnim, jer se to onda prosiruje na neke ljude koji su rekli svoje misljenje, a meni nimalo ne izgledaju nenormalni.

Takve karakterizacije cete morati preformulirati, jer nisu pristojne.

Drugo, tema je da li zena (a uvod se osvrce najvise na dugotrajne veze) moze istovremeno biti i "kurva" i "svetica" u mozgu muskarca koji je sa njom u vezi.

Sta mislite o djevojkama I zenama koje sretnete na ulici a da nikad sa njima rijec niste progovorili nije tema.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:04
Crvena Nit je napisao/la: 13 mar 2021, 13:12

Ti si žena u tijelu muškarca? Ako nisi, kako znaš kako žene doživljavaju osobnu seksualnost?

Biti žena je divno, pod uslovom da nema problema sa seksulanim blokadama.

Žena sam, ne klacifiram žene, jer ne klasicifiram ni sebe.

Muškarci su ljubomorni na druge muškarce, ali svoje frustracije ne istresaju na njima, već na ženama koje sebi dozvole, jer nemaju snage ni uslove da ih gurnu iz svog života.
Ovo je demantovanje samog sebe. Da bi se razumjele žene, navodno moraš biti žena, ali ne moraš biti muškarac da bi razumio muškarce, ove dvije teze su u direktnom logičkom sukobu.

Druge ne klasificira samo onaj koji nema nikakve kriterije niti interesovanja.
Pa kao žena sam napisala o svojoj ženstvenosti i o iskustvu o ženama koje ne klasicifiraju druge žene.

Ti si se postavio kao muškarac koji je uvjeren da zna bolje o ženama od žena.

Nije uopće problem ako oboje komentiramo muškarce i žene, ali jeste problem, ako se muškarac postavi da zna o ženama bolje od žena, zato imamo ovakvu temu. :keke
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Skužaj @Socrates, ali zanima me pojašnjenje. Ja nikog nisam okarakterizirala “normalnim” a ni suprotno od toga. Naprotiv!
Nego me zanima koji su kriteriji koji odredjuju tkz normalnost odnosno nenormalnost.
0
A sad adio :sara
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1557

Post Postao/la Čarobni »

John Cleese je napisao/la: 13 mar 2021, 17:11
Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:04 Druge ne klasificira samo onaj koji nema nikakve kriterije niti interesovanja.
Ne klasificira ih ni bilo ko ko se trudi da ih razumije u njihovoj cjelovitosti, sa svim njihovim osobenostima, umjesto da ih svodi na stereotipe.
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje. Stereotip nije ništa drugo nego klasifikacija bazirana na nedovoljnoj količini informacija.

Pogrešno je krenuti od pretpostavke da je klasifikacija loša stvar.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14891

Post Postao/la Socrates »

Sarajka je napisao/la: 13 mar 2021, 17:24 Skužaj @Socrates, ali zanima me pojašnjenje. Ja nikog nisam okarakterizirala “normalnim” a ni suprotno od toga. Naprotiv!
Nego me zanima koji su kriteriji koji odredjuju tkz normalnost odnosno nenormalnost.
Znam da ti nisi. Vec sam naucio da ti diskutujes krajnje pristojno. :ok I da imas veoma biran rijecnik.

Svejedno, ja moram dati do znanja onima koji jesu. "Nenormalnost" je prilicno teska rijec. :zbunj
2
2 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:26

Ne klasificira ih ni bilo ko ko se trudi da ih razumije u njihovoj cjelovitosti, sa svim njihovim osobenostima, umjesto da ih svodi na stereotipe.
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje.

Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju,
ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana
Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija

😂😂😂😂😂😂😂

Definicija:
Klasifikacija je podjela, razvrstavanje, razredba ljudi, predmeta, pojmova, rezultata, zgoditaka, ocjenjivanja i slično, na vrste, tipove, rodove, skupine, razrede.
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 13 mar 2021, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje. Stereotip nije ništa drugo nego klasifikacija bazirana na nedovoljnoj količini informacija.

Zašto je tebi selekcija žena na svetice i kurve prihvatljiva?
0
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Čarobni »

Sarajka je napisao/la: 13 mar 2021, 17:16
Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:11

Već je argumentovano (tvrdnjom da ista prava ima i jedna i druga grupa muškaraca), za razliku od tvrdnje o postojanju 3 demanta, koja nigdje nisu navedena, a kamoli utemeljena.

U konkretnom slučaju, dvije grupe je neophodno porediti isključivo po istim kriterijima, sve drugo je miješanje kruški s jabukama.
Kako ćeš ih porediti po istim kriterijima kad si jedne nazvao u startu normalnim. Drugi automatski po tom uvrnutom razmišljanju su nenormalni?
Jedni imaju mogućnosti odabira shodno svojim predispozicijama, drugi kupe bez kriterija shodno svojim ograničenim mogućnostima škart?

Daj malo elaboriraj. 😂
Nisu to neki muškarci, to radi većina muškaraca (oni normalni), s druge strane su oni koji ne vrše takve podjele, nemaju kriterije i pristaju na sve što im naleti.

I nisu u pitanju samo dvije grupe, već čitav spektar grupa koje se protežu između svetice i kurve.
Jesi ovo ti pisao?
Opet si napravila logičku grešku:
Jedni imaju mogućnosti odabira shodno svojim predispozicijama
Svi imaju tu mogućnost, ne samo jedni.
0
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Čarobni »

MunDzi je napisao/la: 13 mar 2021, 17:17 Primitivan muskarac dijeli zene na svetice i kurve.
Tačno.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Utvrdi ti malo definicije pojedinih pojmova @Čarobni, pa ćemo nastaviti nekad možda.
0
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Čarobni »

Crvena Nit je napisao/la: 13 mar 2021, 17:20
Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:04

Ovo je demantovanje samog sebe. Da bi se razumjele žene, navodno moraš biti žena, ali ne moraš biti muškarac da bi razumio muškarce, ove dvije teze su u direktnom logičkom sukobu.

Druge ne klasificira samo onaj koji nema nikakve kriterije niti interesovanja.
Pa kao žena sam napisala o svojoj ženstvenosti i o iskustvu o ženama koje ne klasicifiraju druge žene.

Nije uopće problem ako oboje komentiramo muškarce i žene, ali jeste problem, ako se muškarac postavi da zna o ženama bolje od žena, zato imamo ovakvu temu. :keke
A o muškarcima si pisala kao muškarac?

O tome govorim - logička greška.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:34
MunDzi je napisao/la: 13 mar 2021, 17:17 Primitivan muskarac dijeli zene na svetice i kurve.
Tačno.
Zašto selektiraš žene na svetice i kurve? Da li su te roditelji tako učili?
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:36
Crvena Nit je napisao/la: 13 mar 2021, 17:20

A o muškarcima si pisala kao muškarac?

O tome govorim - logička greška.
Ne, nisam se postavila kao muškarac, jer je to prosto nemoguće.
0
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2265

Post Postao/la John Cleese »

Izbor nije moguc bez kriterija.
Nije nuzno ljude pritom i klasificirati, svrstavati u nekakve grupe.
0
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Čarobni »

Sarajka je napisao/la: 13 mar 2021, 17:33

Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje.

ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana
Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija

😂😂😂😂😂😂😂

Definicija:
Klasifikacija je podjela, razvrstavanje, razredba ljudi, predmeta, pojmova, rezultata, zgoditaka, ocjenjivanja i slično, na vrste, tipove, rodove, skupine, razrede.
Ne doživljavaj ovo lično, stvarno mi nije namjera da bilo koga ljutim i provociram.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Čarobni je napisao/la: 13 mar 2021, 17:38
Sarajka je napisao/la: 13 mar 2021, 17:33

😂😂😂😂😂😂😂

Definicija:
Ne doživljavaj ovo lično, stvarno mi nije namjera da bilo koga ljutim i provociram.

Ne laskaj si. Stvarno te ne kužim i mislim da imaš problem i da diskutiraš ne poznavajući definicije. Osnovne.
A ovo za laskanje, nije mi isto namjera omalovažavati..No ja sam četničku zgadiju “jela “u ranim dvadesetim za doručak i to na mnogo složenijim i zahtjevnim temama od ove.

Zato izvoli objasni mi.

Hladna sam ko’ špricer!
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”