Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Re: Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Post Postao/la ina »

Ne znam.. Može biti a i ne.. Možda se ne znam dobro izjasniti. A možda ti čitaš na svoj način..
0
Neka ljubav caruje..
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

ina je napisao/la: 19 mar 2021, 10:03 Ne znam.. Može biti a i ne.. Možda se ne znam dobro izjasniti. A možda ti čitaš na svoj način..
ina, on ne razumije dio tvoje izjave o "valoriziranom smislu"

pusti ga da se muči :keke
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1725

Post Postao/la Desperado »

Ramzess je napisao/la: 19 mar 2021, 09:56
MarlboroGold je napisao/la: 19 mar 2021, 07:38
Hoću da kažem da to "svetica" i "kurva" nije nastalo sad, već se korijeni toga nalaze u prošlosti kad su društva bila izrazito patrijarhalna. Tad su se žene bukvalno osvajale i bile su kao predmeti bez prava glasa. Svetice su muškarcima rađale djecu i nikome nisu dali da im priđe dok su oni otvoreno jebavali sve što su stizali sa strane - to im je bilo zanimljivo, to su mogli raditi i bili su iznad ostalih muškaraca - elem analogno današnjim "jebačima" koje jarani glorifikuju. Danas takvi stavovi su ostatak ranijeg patrijarhata i to je na izdisaju sve više. Sasvim opravdano, jer se danas i žene nešto pitaju i na promiskuitet treba gledati jednako nebitno da li je u pitanju muškarac ili žena. Zašto bi recimo termin "kurva" bio rezervisan samo za ženu? Zašto ne i muškarca? Ili da oboje ne budu kurve, već, recimo, izrazito seksualno aktivni? Sex je danas dostupan na svakom koraku i ne vidim potrebu da se isti tabuizira i da se osobe tako jeftino etiketiraju kurvama i slično samo zato što se vole kresati.
Pa bilo je i poznatih zena koje su se seksualno izivljavale na muskarcima. Sve je stvar love. Imas puno para - handris sve koji zavise od tebe. :zbunj Tako su i zene bile handrene, jer su zavisile od muskarca. Sad je drugacije, zene rade i neovisne su, bar kod nas. Iako je jos jako mnogo roblja razne vrste, godina i gendera po svijetu. Termin "kurva" nije rezerviran samo za zene, pocni se kurvat' i varat' pa ce te isto zene nazivati. A muska kurva je i registrirana djelatnost u nekim zemljama. Istina za ta zanimanja je nazivnica prostitutke, a termin kurve bi se trebao koristiti za opis moralnosti neke osobe. Prostitutka nije sto i kurva.
Bilo je i takvih žena, ali zanemariv broj. Ako se počneš "kurvati" kao muškarac da li će ti to tvoji jarani tako reći? Garant neće. U tome je štos. Žena će za ženu uvijek reći da je kurva u takvim situacijama, a muškarac to uglavnom neće reći za drugog muškarca. Za njega će taj, u velikoj većini slučajeva, biti jebač, car, kralj i slično. E to je ono što je naopako i to se polako mijenja. Sasvim opravdano, jer to jesu ostaci patrijarhata kad se žene uopšte nisu pitale i kojima su također nametani obrasci ponašanja i svjetonazor po pitanju m/ž odnosa.

Tu se već ne slažemo u vezi moralnosti. Za mene je kurva isključivo ženska osoba koja od seksa zarađuje ili prima neka druga materijalna dobra. Dakle ona koja prodaje svoje tijelo. Sve drugo za mene nema veze sa kurvama ili kurvalucima. Žena koja prevari partnera i to krije za mene nije kurva, već kukavica što bježi od suočavanja sa problemom. Ona koja se seksa svake sedmice sa drugom osobom također nije kurva, već izrazito seksualno aktivna i promiskuitetna ženska osoba. I tu je kraj priče.

Da ne bude da ovdje zagovaram feminizam i slično... ne zagovaram. Čak onaj trenutni u Americi u šta je evoluirao smatram zlom. Ono za šta su se prva 2 do 3 vala borila za to se vrijedilo boriti.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14900

Post Postao/la Socrates »

U sta je evoluirao feminizam u Americi?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:04 U sta je evoluirao feminizam u Americi?
HAHAHAHAH dobar si!

Na temi feminizam na kliksu se lome koplja godinama. Znas koje ispisane stranice LOL

@MarlboroGold nema kapaciteta da bude lider, Ali Dobar je skutonoša.

Pa Ovdje malo pokusava ocigledno lidera izigravati :)
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 19 mar 2021, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
A sad adio :sara
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:04 U sta je evoluirao feminizam u Americi?
Pokret koji prevazilazi samog sebe i koji je samom sebi svrha. Borba za moć da budem što kraći.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Sta je lose u borbi za moc? Muskarci je drze milenijumima. Zasto bi to zenama bila negativna osobina?
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

😂😂😂😂😂

0
A sad adio :sara
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:11 Sta je lose u borbi za moc? Muskarci je drze milenijumima. Zasto bi to zenama bila negativna osobina?
Ako je borba za moć onda to nije borba za ravnopravnost i jednakopravnost kako obično predstavljaju.

Mislim mogu o ovome do sutra... kao što Sarajka reče i ja sam na toj temi na klixu godinama aktivan. Ispisao sam bar 200 postova :oo
2
2 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

MarlboroGold je napisao/la: 19 mar 2021, 12:15
Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:11 Sta je lose u borbi za moc? Muskarci je drze milenijumima. Zasto bi to zenama bila negativna osobina?
Ako je borba za moć onda to nije borba za ravnopravnost i jednakopravnost kako obično predstavljaju.

Mislim mogu o ovome do sutra... kao što Sarajka reče i ja sam na toj temi na klixu godinama aktivan. Ispisao sam bar 200 postova :oo
Ako osvojis moc, osvojices i ravnopravnost. Niko ti je nece pokloniti. A to da li ces moc iskoristiti da nekom drugom ukines prava, to je u domenu pretpostavki. To ne mozemo znati dok se moc ne balansira tako da zene zaista odlucuju o svojoj ravnopravnosti.
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:22
MarlboroGold je napisao/la: 19 mar 2021, 12:15

Ako osvojis moc, osvojices i ravnopravnost. Niko ti je nece pokloniti. A to da li ces moc iskoristiti da nekom drugom ukines prava, to je u domenu pretpostavki. To ne mozemo znati dok se moc ne balansira tako da zene zaista odlucuju o svojoj ravnopravnosti.
Pa već sad imaš sfere u kojima žene znatno dominiraju i to im nije dovoljno. Iza stoga stoji i supremacija, ali naravno nije svima to cilj.
Uostalom, što se tiče zanimanja još uvijek tržište određuje pravila igre, a sposobnost je i dalje najvažnija bez obzira da li se radi o muškarcu ili ženi. Pozivanje na neko balansiranje unutar kompanija po pitanju toga je suprotno samom tržištu i njegovim mehanizmima.

U suštini za mene je današnji feminizam u Americi (i to ovakav koji je odavno samom sebi svrha) onaj koji služi da bi se ženama prodala muda pod bubrege o sjajnim karijerama, platama i životu na visokoj nozi, a što zapravo samo koriste one koje stoje iza tog prodavanja kako bi došle do moći na pozicijama. Ostalim ženama je nabijen dodatni pritisak i velika većina će se na kraju naći u istom mulju u kojem se nalazi većina muškaraca. Zajedno će biti klasični robovi kapitalista. Zato bi bilo dobro vratiti se onom prvobitnom marksizmu, ali to je samo moj stav.

Da li je feminizam završio zadatak u BiH? Nije ni blizu. Što prije počne djelovati to bolje za cjelokupno društvo, ali da se zaustavi na vrijeme.
0
Zadnja izmjena: Desperado, dana/u 19 mar 2021, 12:47, ukupno mijenjano 1 put.
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ja opet pitam. Sta ti znas o Americi i feminizmu u Americi?

Zasto izdvajas Ameriku?
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27273

Post Postao/la Heidi »

Mehaning je napisao/la: 19 mar 2021, 10:01
Heidi je napisao/la: 15 mar 2021, 10:29Ocigledno da ima.
Obično se i ne miješam u takve teme, ali mi je uvijek neobično, kako nekako uspjete povuči crtu između ženske i muške populacije... :ovaj

Ponekad i sam to radim u humornom kontekstu, u smislu recimo dugih ženskih jezika, ili u stilu "što sa sa time mislio reči", ali generalno baš i ne mislim, da smo toliko različiti... :ovaj
što sa sa time mislio reči?
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ovu pricu o robovima kapitalista zasad cu ignorirati.

A mozda i zauvijek.
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 19 mar 2021, 12:47 Ja opet pitam. Sta ti znas o Americi i feminizmu u Americi?

Zasto izdvajas Ameriku?
Zato što je to konačni stadij kad ispuni svoju svrhu, a ostali vrlo lako mogu doći do istog. Već se preslikava i na Evropu uveliko. Imaš i na balkanu... Jelena Veljača koja upire prstom u Balkan i viče "bijeli muškarci na poziciji moći".
Apsurd.
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

I, mojne mi tih slovenskih fora….kad smo isti @Mehaning onda se obracas i muskarcima u humornom kontekstu dugih jezika :o
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Podsvijest se ne moze uvijek istriksati :oo
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”