Evo ova druga je super....da gondola nije malo izašla, tj kasni...slabo vesla onaj
FS #4 / crno - bela fotografija - GLASANJE
Moderator/ica: toxic
Re: FS #4 / crno - bela fotografija - GLASANJE
2
2
A sto storm opali iz svih mogucih uglova po kritici. 
Posteno.
Moj osvrt bi bio. Sve su fotografije odlicne.
Ja bas nemam pokrice da kritikujem tehnicke stvari, ali bih se osvrnuo na imena koja dajete fotkama.
Ime znaci mnogo. Barem meni. Biciklo bi mi sigurno bilo na listi da je imalo ime koje bi mi pokrenulo mentalni proces "sta je fotograf zelio sa fotkom?".
Petica bi mi bila u vrhu sa nekim prikladnim imenom.
Posteno.
Moj osvrt bi bio. Sve su fotografije odlicne.
Ja bas nemam pokrice da kritikujem tehnicke stvari, ali bih se osvrnuo na imena koja dajete fotkama.
Ime znaci mnogo. Barem meni. Biciklo bi mi sigurno bilo na listi da je imalo ime koje bi mi pokrenulo mentalni proces "sta je fotograf zelio sa fotkom?".
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
evo ovdje je nabr'o
6
2
1
2
1
1
2
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9936
Ma ok je, i ja nisam nešto naočito oduševljen, ali su mi sada ruke puno mirnije nego prije.storm je napisao/la: ↑10 apr 2021, 12:17Nisam ni razmišljao...Sleepy Joe je napisao/la: ↑10 apr 2021, 12:15 Ma hna hajr dobro smo se svi zabavili. Šta je slijedeća tema.![]()
Ja bih volio da se i moje sasijeku malo...
A ja ću ih braniti neke, neke neću jer su užas![]()
Bilo je kadrova koji su bili bespotrebni, ali eto, ja volim geometriju, pa me simetričnost i asimetričnost fascinira, podsjeća na moj unutarnji svijet.
Vjerovao ili ne, ja sam više ljubitelj jakih sjena, ono baš da razdvajaju nešto što je izloženo svjetlosti u odnosu na ono što nije.
2
1
1
1
Zadnja izmjena: WhiskeyPete, dana/u 10 apr 2021, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Eto odličan kadar, to je to.
Ako idem u dlaku, samo malo potamniti, pošto su zgrade lijevo prepaljene bjelinom...idealno bi bilo, da nema onih čamaca iza gondoljera, ali to je već SF dočekati u Veneciji
1
1
Istina, naziv fotografije zna pomoći.Socrates je napisao/la: ↑10 apr 2021, 12:37 A sto storm opali iz svih mogucih uglova po kritici.
Posteno.![]()
Moj osvrt bi bio. Sve su fotografije odlicne.![]()
Ja opet volim i bez naziva pustiti, osim ako ne želim konkretno nešto poručiti.
Uh kakvi su oni moji manijaci u klubu, mene bude strah pokazati....a najgore mi je kad svi šute.
Imamo pravilo, ako se pet sekundi šuti, na projektoru ide sljedeća fotografija...
Onda mi neki nakon 3 sekunde samo dobaci...jel prošlo 5 sekundi
1
1
hvala, sljedeći put će biti bolje
inace, sve slike s ovog puta su mi sprzene, nekako sam otisao na brzinu, nisam stigao ustimati sebe i ono Av, pa sam skljocao na automatic :face
Nakon toga sam, na moru, skljocao danima i isprobavao dok nisam postigao otprilike kako bi trebalo.
1
1
Ma svakako...moja kritika proizlazi iz mog stila, pa su tome slijed i kritike,a kažem, ne mora to ništa značiti.Sleepy Joe je napisao/la: ↑10 apr 2021, 13:02Ma ok je, i ja nisam nešto naočito oduševljen, ali su mi sada ruke puno mirnije nego prije.
Bilo je kadrova koji su bili bespotrebni, ali eto, ja volim geometriju, pa me simetričnost i asimetričnost fascinira, podsjeća na moj unutarnji svijet.
Vjerovao ili ne, ja sam više ljubitelj jakih sjena, ono baš da razdvajaju nešto što je izloženo svjetlosti u odnosu na ono što nije.
Ja šta sam naučio nakon onih osnova, naučio sam iz "šamaranja" u klubu. Nešto sam prihvatio, nešto i danas odbijam i posvađam se ako treba
Ja tako vidim, i to je meni dovoljno. Sad da dovedem trojicu iz kluba, možda bi se sa oko 20% mojih kritika slagali....ostalo bi opet po svome nešto.
Zato sam se i dvoumio da li da se izjasnim, ali opet kontam, ako jedna sugestija prođe, isplati se.
1
1
Kad nemaš vremena...pali AV...ako je kojim slučajem shuter spor, digni ISO...tvoj aparat podnese 1600 bez problema (to pričam ako je mračno )dmr je napisao/la: ↑10 apr 2021, 13:11hvala, sljedeći put će biti bolje![]()
![]()
inace, sve slike s ovog puta su mi sprzene, nekako sam otisao na brzinu, nisam stigao ustimati sebe i ono Av, pa sam skljocao na automatic :face![]()
![]()
Nakon toga sam, na moru, skljocao danima i isprobavao dok nisam postigao otprilike kako bi trebalo.
Ja većinom AV kad se krećem.
1
1
Ma ja lako je tuđe srezivati...
Hajd da vidim ..
sta sam trebala.. a u žuri sam ih I slala sve su tel utzdene..mrsko mi bilo sjesti za pc I fino izabrati neke radove koji su bili ugodniji oku ..ali dobro necu se žaliti rezultatom..
0
Ja bih ovako
4
2
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Biciklo ti je dobro. @CocoMa
Trebala si sliku nazvati "mogucnost za spori bijeg iz civilizacije"
Trebala si sliku nazvati "mogucnost za spori bijeg iz civilizacije"
3
2
1
1
Hvala... a imam veliki broj bicikli..cool mi ih slikati..posebno ova staraa...
Eto prihvatit ću to ime koje si joj ti dao..
1
1
@Sleepy Joe je trebao onu sliku nazvati Zivot na Kredit, I onda je mogao ostaviti ime banke.
4
4
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9936
Ma podsjećanje više nego da koristi, nego mi je malo i krivo jer sam bio bezidejan, nekada ne mogu da nađem motiva, nekada se previše premišljam, iako tako protraćim dosta dobrih kadrova.storm je napisao/la: ↑10 apr 2021, 13:16Ma svakako...moja kritika proizlazi iz mog stila, pa su tome slijed i kritike,a kažem, ne mora to ništa značiti.Sleepy Joe je napisao/la: ↑10 apr 2021, 13:02
Ma ok je, i ja nisam nešto naočito oduševljen, ali su mi sada ruke puno mirnije nego prije.
Ja šta sam naučio nakon onih osnova, naučio sam iz "šamaranja" u klubu. Nešto sam prihvatio, nešto i danas odbijam i posvađam se ako treba
Ja tako vidim, i to je meni dovoljno. Sad da dovedem trojicu iz kluba, možda bi se sa oko 20% mojih kritika slagali....ostalo bi opet po svome nešto.
Zato sam se i dvoumio da li da se izjasnim, ali opet kontam, ako jedna sugestija prođe, isplati se.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”