Vaša “rezervna” domovina!

Vrijedni i(li) nadareni forumasi, u svom izričaju... Foto teme, natjecanja, autorski radovi...
Odgovori
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Vaša “rezervna” domovina!

Post Postao/la Iskra »

Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 11:48
Russki je napisao/la: 20 maj 2021, 10:33 čuo sam da u Katru stranci ne mogu dobiti putovnicu.
I jasan čula da je državljanstvo skoro nemoguce dobiti. Sad ne znam šta @Iskra kaze na to. Kako ste vi Iskra stekli državljanstvo? U vezi posla i radnih dozvola pronašla sam ovo:

https://bs.alinks.org/kako-dobiti-posao-u-kataru/
Nemoguce je dobiti latarsko drzavljanstvo , na nacin kako je to.poznato u svijetu. Zaista nemoguce, cak su rigorozni toliko da njihove drzavljanke udajom za stranca gube veluke benefite u pogledu drzavnih finansijskih davanja, kojih je zaista mnogo.

Kako smo.mi dobili pasose, zaista ne mogu objasnjavati, jer zalazi u sferu stroge privatnoati.

Na pp ako ti je potrebno, mogu.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 11:51
Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 11:48

I jasan čula da je državljanstvo skoro nemoguce dobiti. Sad ne znam šta @Iskra kaze na to. Kako ste vi Iskra stekli državljanstvo? U vezi posla i radnih dozvola pronašla sam ovo:

https://bs.alinks.org/kako-dobiti-posao-u-kataru/
Nemoguce je dobiti latarsko drzavljanstvo , na nacin kako je to.poznato u svijetu. Zaista nemoguce, cak su rigorozni toliko da njihove drzavljanke udajom za stranca gube veluke benefite u pogledu drzavnih finansijskih davanja, kojih je zaista mnogo.

Kako smo.mi dobili pasose, zaista ne mogu objasnjavati, jer zalazi u sferu stroge privatnoati.

Naravno da nije potrebno. Pitala sam iz znatiželje.

Ne bi ti ruinirala privatnost.
Katar je najbogatija zemlja na svetu, sa BDP po glavi stanovnika od čak 102.000 dolara. Slede Lihtenštajn (89.000), Bermudi (86.000), Makau (82.000) i Luksemburg (78.000).
0
A sad adio :sara
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 11:55
Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 11:51

Katar je najbogatija zemlja na svetu, sa BDP po glavi stanovnika od čak 102.000 dolara. Slede Lihtenštajn (89.000), Bermudi (86.000), Makau (82.000) i Luksemburg (78.000).
I tata tako.kaze, otprilike.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 11:57
Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 11:55

A je li vi živite isto na ovom ostrvu Perla? Ako nije suviše indiskretno. I može li se uopće živjeti u Dohi recimo a da ti prvi susjed bude Katarćanin?
U Dohi se na svakom koraku "oseća pritisak" jer je grad veliko gradilište, u kojem su cele oblasti u izgradnji, ili srušene zbog nove izgradnje. Zbog saobraćajnih gužvi, građani sve više vremena provode van kuće i ta atmosfera stvara stres.

Po izveštajima lokalnih medija, danas se 40 odsto katarskih brakova završava razvodom. Više od dve trećine građana, odraslih i dece, pati od gojaznosti.

U društvu u kojem državljani Katara čine manjinu - odnos stranaca i domaćih je otprilike sedam na jedan - starosedeoci kažu da raste frustracija mladih da im stranci uzimaju najbolje poslove.

Od ukupno 1.800.000 stanovnika, samo 280.000 su Katarani. Kako su pisale beogradske "Novosti", u Kataru živi i radi i oko 2.000 građana Srbije.

Državljani dozvolu za izgradnju kuće dobijaju "za tren oka", a država im kasnije refundira polovinu troškova gradnje. Ipak, samo državljani mogu da poseduju kuće, jer je zabranjena prodaja zemlje strancima. Za strance je, pak, izgrađeno veštačko ostrvo kod Dohe, Perla, gde stanovi - koje stranci mogu da kupe - koštaju i do pola miliona dolara.
0
A sad adio :sara
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Heidi je napisao/la: 20 maj 2021, 11:08 @grunf kad si bio u Katru? :oo

I gdje si inace sve misionirao :valja

Ahahah ne mogu da se otmem od zamisljenog :valja
Idi izmoli Ocenas i 10X Zdravo Marijo… :D
1
1 slika
Kako se pise "Ti si idiot"?
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Nikada nisam mogao da shvatim kakve su to osobe kojima su puna usta demokratije, ravnopravnosti i covjekoljublja, a uzivaju da ih sluze robovi u zemljama gdje vladaju okrutni zakoni iz srednjeg vijeka, gdje su zene iskljucene iz svakog oblika javnog i politickog zivota, a javna pogubljenja su uobicajna stvar.

Nastrano i bizarno.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

@Iskra, da li se seks prije braka zaista kažnjava, a to pravilo, je vjerovatno, isključivo, za državljane, jer je oko 80% i više strana populacija?
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 12:01

A je li vi živite isto na ovom ostrvu Perla? Ako nije suviše indiskretno. I može li se uopće živjeti u Dohi recimo a da ti prvi susjed bude Katarćanin?
U Dohi se na svakom koraku "oseća pritisak" jer je grad veliko gradilište, u kojem su cele oblasti u izgradnji, ili srušene zbog nove izgradnje. Zbog saobraćajnih gužvi, građani sve više vremena provode van kuće i ta atmosfera stvara stres.

Po izveštajima lokalnih medija, danas se 40 odsto katarskih brakova završava razvodom. Više od dve trećine građana, odraslih i dece, pati od gojaznosti.

U društvu u kojem državljani Katara čine manjinu - odnos stranaca i domaćih je otprilike sedam na jedan - starosedeoci kažu da raste frustracija mladih da im stranci uzimaju najbolje poslove.

Od ukupno 1.800.000 stanovnika, samo 280.000 su Katarani. Kako su pisale beogradske "Novosti", u Kataru živi i radi i oko 2.000 građana Srbije.

Državljani dozvolu za izgradnju kuće dobijaju "za tren oka", a država im kasnije refundira polovinu troškova gradnje. Ipak, samo državljani mogu da poseduju kuće, jer je zabranjena prodaja zemlje strancima. Za strance je, pak, izgrađeno veštačko ostrvo kod Dohe, Perla, gde stanovi - koje stranci mogu da kupe - koštaju i do pola miliona dolara.
E na ovo sam.se bas srcano nasmijala :D

Odg kasnije
0
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 11:48
pink floydd je napisao/la: 20 maj 2021, 10:20 Ne bi ja reko da je Katar četvrta ekonomija svijeta, možda si mislila na nešto drugo @Iskra

OT

Kakva rezervna domovina, non-paper je poslan u Brisel, u trećem kvartalu Banovići se otcjepljuju :opa
Evo Pinke sta kaze tata, a on je u tim vodama..

20210520_114607.jpg
Znači slaže se sa mnom :oo

Ja mislim da ide Kina, SAD, treće ne znam sigurno Njemačka/Indija/Japan ....poslije njih Rusija morebit :hm

Katar možda četvrta najbrže rastuća ekonomija
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

grunf je napisao/la: 20 maj 2021, 12:08 Nikada nisam mogao da shvatim kakve su to osobe kojima su puna usta demokratije, ravnopravnosti i covjekoljublja, a uzivaju da ih sluze robovi u zemljama gdje vladaju okrutni zakoni iz srednjeg vijeka, gdje su zene iskljucene iz svakog oblika javnog i politickog zivota, a javna pogubljenja su uobicajna stvar.

Nastrano i bizarno.
Drz se Njemacke :ddk
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

pink floydd je napisao/la: 20 maj 2021, 12:48
Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 11:48

Evo Pinke sta kaze tata, a on je u tim vodama..

20210520_114607.jpg

Ja mislim da ide Kina, SAD, treće ne znam sigurno Njemačka/Indija/Japan ....poslije njih Rusija morebit :hm

Jedino da zovem.Ahmada :D
1
1 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Iskra je napisao/la: 20 maj 2021, 12:50
pink floydd je napisao/la: 20 maj 2021, 12:48

Jedino da zovem.Ahmada :D
nema potrebe, ja sam u pravu
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38057

Post Postao/la storm »

Pričate o tri različite stvari... Najveća ekonomija, bdpc, i najbrže rastuca ekonomija...
Neke je godine, tamo oko 2015, Mozambik bio najbrže rastuće ekonomije...
S dna je lakše krenuti, mnogo lakše nego ostati na vrhu.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31151

Post Postao/la hani_jong_un »

pink floydd je napisao/la: 20 maj 2021, 10:12
Hannibal je napisao/la: 19 maj 2021, 22:52 upozno ja jednu curu uz saudijske arabije, iz jake familije, otac bankar a mama univerzitetski profesor, i zali mi se kako tamo ne smije da pomjeri bez muske pratnje, ovdje joj se puno svidja sto je slobodna, skinula odma i maramu, reko aj da te ozenim da te spasim arapa, kaze nisam luda da zivim s bosnjacima 🤷‍♀️
nisi ti bošnjak
a no sto sam brt
0
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

storm je napisao/la: 20 maj 2021, 13:04 Pričate o tri različite stvari... Najveća ekonomija, bdpc, i najbrže rastuca ekonomija...
Neke je godine, tamo oko 2015, Mozambik bio najbrže rastuće ekonomije...
S dna je lakše krenuti, mnogo lakše nego ostati na vrhu.
vucic kaze da je srbija najbrze rastuca ekonomija 🤷‍♀️
1
1 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

a kad su ono bile sankcije kataru, jel oko 1990.?
0
1811
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sarajka je napisao/la: 20 maj 2021, 12:01

perl1.jpg
Ispravila bih navod a to znam pouzdano jer su moji u gradjevinarstvu, stan u Perli kosta OD 500 000 $, a najluksuzniji i do milion. Tu zive samo najbogatiji, pa ako se stranac moze uklopiti poput pojedinih svjetskuh monarha, onda ih se i moze sresti tu.

Ostatak prokomentiram kasnije.

P.s. Perla.je izgradjena pocetkom 2000 a gradi se i danas, a moji su u Qatru 32 godine vec, zivimo u kuci 15 min od crntra, mada...centar se stalno pomjera :heidi2
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori

Natrag na “Kreativni forum”