Žene pitaju muškarce...
Re: Žene pitaju muškarce...
Za brak su to vrlo bitne stvari, dok, npr. u nekoj vezi, gdje ne živimo zajedno, samo izlazimo, šetkamo se, lunjamo i ne razmišljamo o braku, nisu toliko bitne te stvari.Ariel je napisao/la: ↑05 jul 2021, 19:06 Da li vam je bitna finansijska situacija vaseg buduceg partnera odnosno da li vam je bila bitna za ove sto su ozenjeni, su u vezi. Da li vam je bitno, bilo bitno da vas partner radi, ili, ima imovinu neku, ili ustedjevinu, to jeste da nije bas bez icega totalno ili vam pak je to bilo najmanje bitno od svega?
Za brak i porodicu su to bitne stvari, jer naš narod je ubijeđen da je uspio ako je djetetu obezbijedio hljeb, radeći 12 sati dnevno kod nekog robovlasnika, ali to nije život, to je preživljavanje, koje ja definitivno ne želim.
Život, pored rada, treba da čine i putovanja, vlastita kuća/stan, fino auto, neka fina garderoba s vremena na vrijeme, djeca trebaju na ekskurzije, ljetovanja, treba im platit' školovanje, obezbijedit' im tehnološka čuda. Kod nas, 90% porodica neće moć' pregurat' mjesec ako samo jednom izađu na večeru u neki bolji restoran.
4
3
1
1
I ja sam mislila za brak ili dugogodisnju vezu. I ja zelim da imam fin lagodan zivot, da ne mislim stalno hocu li izdrzati do kraja mjeseca sa platom, da svojoj djeci (aBd) priustim pristojan zivot, da svi uzivamo, putujemo itd.. da nije jedino more koje vide JadranskoČarobni je napisao/la: ↑06 jul 2021, 17:01Za brak su to vrlo bitne stvari, dok, npr. u nekoj vezi, gdje ne živimo zajedno, samo izlazimo, šetkamo se, lunjamo i ne razmišljamo o braku, nisu toliko bitne te stvari.Ariel je napisao/la: ↑05 jul 2021, 19:06 Da li vam je bitna finansijska situacija vaseg buduceg partnera odnosno da li vam je bila bitna za ove sto su ozenjeni, su u vezi. Da li vam je bitno, bilo bitno da vas partner radi, ili, ima imovinu neku, ili ustedjevinu, to jeste da nije bas bez icega totalno ili vam pak je to bilo najmanje bitno od svega?
Za brak i porodicu su to bitne stvari, jer naš narod je ubijeđen da je uspio ako je djetetu obezbijedio hljeb, radeći 12 sati dnevno kod nekog robovlasnika, ali to nije život, to je preživljavanje, koje ja definitivno ne želim.
Život, pored rada, treba da čine i putovanja, vlastita kuća/stan, fino auto, neka fina garderoba s vremena na vrijeme, djeca trebaju na ekskurzije, ljetovanja, treba im platit' školovanje, obezbijedit' im tehnološka čuda. Kod nas, 90% porodica neće moć' pregurat' mjesec ako samo jednom izađu na večeru u neki bolji restoran.
Da nazalost je takva situacija kod nas da malo ima ko moze sve sto si nabrojao sebi priusti a da nije na kredit
0
Kad imas bebu ili malu djecu onda nije lako. Kad krenu u vrtic vec je daleko lakse. A ova moja kci je prilicno lijena bila, uvijek izgovori moram da ucim, tako da sam ja i kuhao i sudje prao, donesem joj zoger u sobu da ona pobrise pod i ja usput i to uradim ...
6
2
4
4
Svaka cast Ramo,ti si presao igricuRamzess je napisao/la: ↑07 jul 2021, 06:49Kad imas bebu ili malu djecu onda nije lako. Kad krenu u vrtic vec je daleko lakse. A ova moja kci je prilicno lijena bila, uvijek izgovori moram da ucim, tako da sam ja i kuhao i sudje prao, donesem joj zoger u sobu da ona pobrise pod i ja usput i to uradim ...... usput obrisem prasinu, operem prozore ... kad vas neko ko nije odrzavao stan i kucu i kuhao prao i radio sve te kucanske poslove pored svog posla slusa rekao bi joj jadne zene to crce radeci, a nidje veze, k'o da kopate u rudniku koliko se zalite. A ne kopate, muski kopaju nego ste razmazene. Moja bivsa zaplakala haman treba joj masina za sudje ... i stoji posudje u njoj, kaze ceka da se nakupi. Ja dodjem sa posla i nervira me gledati sudje u sudoperu i operem sve za deset minuta na ruke. Eno masina nova nekoristena stoji, dzabe zauzima prostor.
![]()
0
Ne kopaju svi muski u rudniku.. uvijek je to prica kad se porede muski i zenski.. eto sve i jedno musko kopa u rudniku, crce radeci, a vecina nije vidjela rudnik u zivotu.Ramzess je napisao/la: ↑07 jul 2021, 06:49Kad imas bebu ili malu djecu onda nije lako. Kad krenu u vrtic vec je daleko lakse. A ova moja kci je prilicno lijena bila, uvijek izgovori moram da ucim, tako da sam ja i kuhao i sudje prao, donesem joj zoger u sobu da ona pobrise pod i ja usput i to uradim ...... usput obrisem prasinu, operem prozore ... kad vas neko ko nije odrzavao stan i kucu i kuhao prao i radio sve te kucanske poslove pored svog posla slusa rekao bi joj jadne zene to crce radeci, a nidje veze, k'o da kopate u rudniku koliko se zalite. A ne kopate, muski kopaju nego ste razmazene. Moja bivsa zaplakala haman treba joj masina za sudje ... i stoji posudje u njoj, kaze ceka da se nakupi. Ja dodjem sa posla i nervira me gledati sudje u sudoperu i operem sve za deset minuta na ruke. Eno masina nova nekoristena stoji, dzabe zauzima prostor.
![]()
Drugo je kad zena ne radi, pa ima kucu da cisti "samo" ali opet i to ne treba omalozavati i ismijavati.
Zene sad vecinom rade, a opet obaveza oko djece i kuce je vecinom na njima, a muski rade na poslu i kad dodju kuci samo legnu.. naravno ima izuzetaka uvijek
2
2
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27426
Vidis, kod tebe ima izuzetaka, a kod Ramzesa sve zene iste.Ariel je napisao/la: ↑07 jul 2021, 08:40Ne kopaju svi muski u rudniku.. uvijek je to prica kad se porede muski i zenski.. eto sve i jedno musko kopa u rudniku, crce radeci, a vecina nije vidjela rudnik u zivotu.Ramzess je napisao/la: ↑07 jul 2021, 06:49
Kad imas bebu ili malu djecu onda nije lako. Kad krenu u vrtic vec je daleko lakse. A ova moja kci je prilicno lijena bila, uvijek izgovori moram da ucim, tako da sam ja i kuhao i sudje prao, donesem joj zoger u sobu da ona pobrise pod i ja usput i to uradim ...... usput obrisem prasinu, operem prozore ... kad vas neko ko nije odrzavao stan i kucu i kuhao prao i radio sve te kucanske poslove pored svog posla slusa rekao bi joj jadne zene to crce radeci, a nidje veze, k'o da kopate u rudniku koliko se zalite. A ne kopate, muski kopaju nego ste razmazene. Moja bivsa zaplakala haman treba joj masina za sudje ... i stoji posudje u njoj, kaze ceka da se nakupi. Ja dodjem sa posla i nervira me gledati sudje u sudoperu i operem sve za deset minuta na ruke. Eno masina nova nekoristena stoji, dzabe zauzima prostor.
![]()
Drugo je kad zena ne radi, pa ima kucu da cisti "samo" ali opet i to ne treba omalozavati i ismijavati.
Zene sad vecinom rade, a opet obaveza oko djece i kuce je vecinom na njima, a muski rade na poslu i kad dodju kuci samo legnu.. naravno ima izuzetaka uvijek
1
1
Bitno mi je da ona hoće raditi i da ima svoje pare. Ne bih volio da ovisi isključivo od mene po pitanju finansija i da se vremenom zbog toga kod nje javi nezadovoljstvo, a što je čest slučaj u brakovima. Nekretnine i ostalo su bonus, ali nije nešto što se ne može naknadno steći i u braku.Ariel je napisao/la: ↑05 jul 2021, 19:09 Meni je vala bitna, djaba mi sva ljubav ako cu zivjeti u siromastvu. Ovdje mislim da zivot s nekim pocnem tako, drugo su zivotne okolnosti dalje u braku, vezi ako do toga dovedu, ali bas svjesno da s nekim zapocinjem zajednicki zivot a znam da cemo jedva kraj s krajem sklapati, to ne bih voljela..
4
4
Ne mislim da su sve zene iste, ima ih koje ne prigovaraju i znaju sacuvati svog muskarca.Heidi je napisao/la: ↑07 jul 2021, 09:10Vidis, kod tebe ima izuzetaka, a kod Ramzesa sve zene iste.Ariel je napisao/la: ↑07 jul 2021, 08:40
Ne kopaju svi muski u rudniku.. uvijek je to prica kad se porede muski i zenski.. eto sve i jedno musko kopa u rudniku, crce radeci, a vecina nije vidjela rudnik u zivotu.
Zene sad vecinom rade, a opet obaveza oko djece i kuce je vecinom na njima, a muski rade na poslu i kad dodju kuci samo legnu.. naravno ima izuzetaka uvijek![]()
0
Zene ce ici na Zapad traziti muzeve,mi na Bliski istok.Nece biti uskoro cistog Bosanca 
1
1
meni bgm ne treba muž sa bliskog istoka

odatle može samo gal gadot
doći u obzir, što se mene tiče

odatle može samo gal gadot
2
2
Najnormalnija je stvar da odrasla osoba bude u stanju o sebi brinuti, u smislu kuhanja, pospremanja, i sl...Ramzess je napisao/la: ↑07 jul 2021, 06:49Kad imas bebu ili malu djecu onda nije lako. Kad krenu u vrtic vec je daleko lakse. A ova moja kci je prilicno lijena bila, uvijek izgovori moram da ucim, tako da sam ja i kuhao i sudje prao, donesem joj zoger u sobu da ona pobrise pod i ja usput i to uradim ...... usput obrisem prasinu, operem prozore ... kad vas neko ko nije odrzavao stan i kucu i kuhao prao i radio sve te kucanske poslove pored svog posla slusa rekao bi joj jadne zene to crce radeci, a nidje veze, k'o da kopate u rudniku koliko se zalite. A ne kopate, muski kopaju nego ste razmazene. Moja bivsa zaplakala haman treba joj masina za sudje ... i stoji posudje u njoj, kaze ceka da se nakupi. Ja dodjem sa posla i nervira me gledati sudje u sudoperu i operem sve za deset minuta na ruke. Eno masina nova nekoristena stoji, dzabe zauzima prostor.
![]()
Samo su pojedini sebi umislili da je to isključivo ženski posao, pa misle da je nešto posebno kada oni to urade...
I prinuđeni su cijeli život biti uz mamu, ili suprugu...
I ja sam nekada mislila da bi se muškarac bolje snašao u određenim situacijama, tipa kada tražiš štelu u bolnici, ili majstora u stanu, ili kada treba popraviti neku sitnicu... Ili kada dođeš u konflikt s komšijama, kada dođe do problema u školi....
A onda sam shvatila da to nema veze sa spolom...
Neki ljudi se bore za sve, nista im nije tesko, sve mogu... a nekome je problem i suđe oprati
4
4
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Izumrle su i bitnije vrste od autohtonog Bošnje
5
4
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.