Pa kako cemo drugacije kad podjete govorit "tamo kod nas"Ommadawn je napisao/la: ↑30 jul 2021, 11:40Potpisujem!Heidi je napisao/la: ↑30 jul 2021, 10:57
Ja se ne naprdjujem. Svejedno mi je, napisah. Zanima me samo moja porodica.
Ne govorim nikome sta da radi, sutim, klimam glavom. Ali vecina mi napuni mozak kuknjavom kad odem na odmor. Lako je teeebi, ti si vani. Pa idi i ti, ko ti brani. Ali valja zavrnuti rukave.
Kome u Bosni visi cigara na donjoj usni dok kuka i pijucka kafu, ta osoba tako zivi i u inostranstvu. Tako da mi je svejedno ko gdje zivi.
Jedino sto me jos nervira je to izdvajanje 'dijasporci' i 'domaci'. Primitivizam.
Hoce li iko ostati na Balkanu?
Re: Hoce li iko ostati?
0
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
hir we go agen
ja nikada to nisam reka
necu pasosa jebenog da se odreknem al kome ba cemu na mapi na nema
ja nikada to nisam reka
necu pasosa jebenog da se odreknem al kome ba cemu na mapi na nema
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Ma odrekla sam se pasosa bez bismileta. Sta me briga.
Kao da to nesto znaci.
Smisao za patriotizam sam izgubila 14.12.1995.
I da jesam rekla 'kod nas', sta fali, zivim duze u Njemackoj nego u Bosni. I D je moja domovina.
Kao da to nesto znaci.
Smisao za patriotizam sam izgubila 14.12.1995.
I da jesam rekla 'kod nas', sta fali, zivim duze u Njemackoj nego u Bosni. I D je moja domovina.
2
2
Domovina je tamo gdje je porodica.
Svoju nemam pa mi je svejedno
Ovdje su me zakinuli za 6 godina staza te kradu na drugim poljima.Nista nije lose,nazvati drugu zemlju svojom domovinom
Svoju nemam pa mi je svejedno
Ovdje su me zakinuli za 6 godina staza te kradu na drugim poljima.Nista nije lose,nazvati drugu zemlju svojom domovinom
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6668
mudar ne mudar, činjenica je da za srbina nije demokratija, niti država za bošnjaka...
šta nam je činiti, obzirom na navedeno?
0
dati bošnji da demokratski vlada srbinuradostan dan je napisao/la: ↑30 jul 2021, 13:49mudar ne mudar, činjenica je da za srbina nije demokratija, niti država za bošnjaka...
:ha
0
I say what I think, I think what I say
Vlast se nigdje, pa ni u Bosni, ne mijenja na izborima. Vlast se mijenja prevratima ili direktivama iz Vasingtona.
Narod je nizi sloj i nikada nije bio svjestan nicega izvan njihovog svakodnevnog zivota…rintanje, razmnozavanje i bezpogovorno zrtvovanje.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Nista ne mozete uciniti. Niko vas nista ne pita.radostan dan je napisao/la: ↑30 jul 2021, 13:49mudar ne mudar, činjenica je da za srbina nije demokratija, niti država za bošnjaka...
Ali to je svugdje tako.
Jedini izlaz je u ujedinjenju naroda. To je najopasnije stanje za svaki vladajuci sistem.
0
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6668
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
ma na kraju se tako svi naljepili da sam platila i podnijela zahtjev a patritizam je davno krepo al et ja opet
1
1
Sve dok za "Srbina nije demokratija", ni "Bošnjak neće moći imati normalnu državu". Te dvije stvari su usko povezane.radostan dan je napisao/la: ↑30 jul 2021, 13:49mudar ne mudar, činjenica je da za srbina nije demokratija, niti država za bošnjaka...
S tim da Bošnjak i ne želi svoju državu u BIH, nego državu kakvu imaju svi u EU, ili barem ogromna većina. Kada Srbin prihvati demokratiju, i BIH će biti normalna država. Ne bih isključivao ni Hrvata iz ovoga, ali to je drugačija kalkulacija, jer Hrvatska je u EU.
Sve ovo "Srbin, Hrvat i Bošnjak" uslovno prihvatiti.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Kako ćemo mi drugačije govoriti?
Seka Sabljić je rekla “Domovina je tamo gdje ti je dobro a ne gdje su sarme”.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sta se moze uciniti?
Moze. Prvo birati drugacije. A ne stalno iste. Drugo, dekokratskim sredstvima, prosvjedima, rusiti Vlast koja se ne ponasa u skladu s predizbornim obecanjima. Trece, uskratiti pravo dijaspori da glasa. Niko ko ne zivi u ovoj zemlji nema pravo da svojim glasom kreira politicku scenu .
Sta mene nervira u posljednjih par dana je izbor Skake za ambasadora u Dohi. Zapad odlicno zna ko su bh diplomate i da ne rade ništa, eto neka sada zna i Istok.
Ministarstvo vanjskih poslova treba da bude besprijekorno, od ministra do abmasadora. To su ljudi koji vas predstavljaju u svijetu, ljudi koji bi trebalo da lobiraju za Bosnu, grade njen imidz , stvaraju prijateljske veze, i jacaju polozaj svoje zemlje u svijetu. Primjer da budu svim ostalim politickim djelatnicima. A ne da jedan Skaka koji ne zna ni svoj maternji jasno i tecno bude predstavnik vrle.diplomatije i to gdje...u Dohi covjece!
I ni jedno udruzenje gradjana, ni jedna Inicijativa mladih, niko iz centra civilnih inicijativa, ama niko....da pokrene makar potpisivanje peticije i kaze : ne saljite nesposobnog da nas predstavlja u svijetu! Niko. ..istina...sezona je godisnjih odmora
A.o.Memicu u Maleziji ne mogu ni da pisem, lose mi bude Boga mi.
Moze. Prvo birati drugacije. A ne stalno iste. Drugo, dekokratskim sredstvima, prosvjedima, rusiti Vlast koja se ne ponasa u skladu s predizbornim obecanjima. Trece, uskratiti pravo dijaspori da glasa. Niko ko ne zivi u ovoj zemlji nema pravo da svojim glasom kreira politicku scenu .
Sta mene nervira u posljednjih par dana je izbor Skake za ambasadora u Dohi. Zapad odlicno zna ko su bh diplomate i da ne rade ništa, eto neka sada zna i Istok.
Ministarstvo vanjskih poslova treba da bude besprijekorno, od ministra do abmasadora. To su ljudi koji vas predstavljaju u svijetu, ljudi koji bi trebalo da lobiraju za Bosnu, grade njen imidz , stvaraju prijateljske veze, i jacaju polozaj svoje zemlje u svijetu. Primjer da budu svim ostalim politickim djelatnicima. A ne da jedan Skaka koji ne zna ni svoj maternji jasno i tecno bude predstavnik vrle.diplomatije i to gdje...u Dohi covjece!
I ni jedno udruzenje gradjana, ni jedna Inicijativa mladih, niko iz centra civilnih inicijativa, ama niko....da pokrene makar potpisivanje peticije i kaze : ne saljite nesposobnog da nas predstavlja u svijetu! Niko. ..istina...sezona je godisnjih odmora
A.o.Memicu u Maleziji ne mogu ni da pisem, lose mi bude Boga mi.
2
2
Dosta toga i najviše započinje od nas samih..lejlamo je napisao/la: ↑30 jul 2021, 10:19 naravno da smo depresivni, letargični, sa simptomima ptsp, demoralisani i sve to što navodite. sasvim prirodan slijed.
kako ste i naveli, mladi, pametni i zdravi su otišli, zato se i bira ovako.
da bi tema bila produktivnija, navedite moguća razumna i izvodiva rješenja i prijedloge imajući u vidu prethodnu rečenicu.
neka ide svako ko može, sretno.
mnogo više sreće želim nama koji živimo ovdje.
Sistemi i okolina u kojoj se nađemo dodaju svoje..
Nigdje, ama baš nigdje, nije lahko..
No kad počnemo razmišljati pa i živjeti samo i prvobitno individualno i za sebe.. započinju i pozitivniji koraci..
S ovim ne želim reći.. biti egoistični i totalno nemarni za društvo i ono što se u istom zbiva..
2
2
Neka ljubav caruje..