Žene pitaju muškarce...

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: Žene pitaju muškarce...

Post Postao/la Socrates »

Ne priča se ovdje o muško-ženskim prijateljstvima. Barem ja tako mislim. I ja imam najbolju prijateljicu već 24 godine i nikad nije bilo nikakve šanse da je gledam bilo kako drugačije, mada je bila "tiha tuga" ogromnog broja muškaraca moje generacije. I roditelji nam se druže već 24 godine.

Kažem "tiha tuga", jer malo koji je imao šansu kod nje. Uglavnom zbog njenih standarda koje sam i ja imao priliku da formiram, kroz prijateljstvo. I ona je uticala na moje standarde što se tiče žena.

Dakle, gledao sam je i gledam je k'o sestru. I ona mene gleda kao brata, možda čak i kao starijeg brata, iako smo isto godište. Ona je imala veliki uticaj i na moju sestru. Sad je udata, u Kaliforniji, i čeka prvu bebu. I dalje smo najbolji prijatelji.

Međutim, jedna je stvar takvo prijateljstvo, koje traje toliko dugo, a druga ono što mi ovdje pričamo oko poziva na kafu, kontrolisanja poruke od strane žena, itd.
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
PilePipi
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 199

Post Postao/la PilePipi »

Socrates je napisao/la: 04 okt 2021, 17:17
PilePipi je napisao/la: 04 okt 2021, 16:48 To je dobro pitanje, ja bi rekla da zene ne misle da je to lose, nego je vise to da muskarci uvijek skoro imaju seksualne konotacije u vezi toga, a zene ne.
Evo, da malo proširim. Da napomenem da ja ovdje ne pričam šta je dobro i šta je loše, ne dajem normativne ocjene.

U normalnim okolnostima i kada su uključeni normalni ljudi, u odnosu između dva stranca, površna poznanika, žena je uvijek ta koja kontroliše kuda taj odnos ide. Uvijek. Mnoge žene zaboravljaju to. Dakle, ako postoji bilo kakav flert sa ženske strane, pa i najmanji, ma koliko nevin, ona, svjesno ili nesvjesno, vodi taj odnos u seksualne vode. Ako iole pozitivno odgovara na muški flert, ista je stvar. Ona šalje neku poruku.

Počesto, čak i udate žene, i žene u vezi, šalju takve poruke. I ja se slažem, flert ne mora značiti da je žena spremna imati seks sa muškarcem sa kojim flertuje. Međutim, kada ista ta žena pristane i da izađe na kafu sa njim, muškarac ima već dvije naznake da i žena razmišlja o seksu sa njim.

Dakle, kontrolišite poruke koje šaljete ukoliko želite da muškarci ne izvlače pogrešne zaključke. Uvijek ste vi te koje kontrolišete poruke.

Ponavljam, ovdje pričam o normalnim situacijama i normalnim ljudima. Ne pričam o manijacima, stalkerima i slično.
Pa vecina zena je zenstvena, imaju neki stav u drzanju ponasanju, smiju se, mozda su i opustene, ali to ne znaci da zavode i zele seks.
Takve su kakve su, pa i one udate. I takve su vjerovatno u zenskom drustvu.
Muskarci trebaju da shvate da u zivotu sve ide lakse kada si po prirodi ponasanja takav, bilo da se radi o zenama ili muskarcima.
Znaci kroz zivot prodjes bolje ako imas ove osobine koje ti olaksavaju razne situacije, mislim ko voli osobu koja dodje na poslovni ili casual sastanak namrgodjena i nepristupacna.
0
Djevojka koja obecava :habibi
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 14280

Post Postao/la vjesticanametli »

ne citam mu poruke i ne zanima me uopste
a nece niko ni meni citat 😎 kad pomisli na to zna gdje su vrata
2
2 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ma uopšte ne pričam o vedrini ili namrgođenosti. Niti o ženstvenosti ili neženstvenosti.

Doduše, svaka situacija i svaki odnos između muškarca i žene zaslužuje poseban osvrt i posebno tumačenje.

Da više znam o odnosu koji je doveo do toga da on smatra da je pristanak na izlazak na kafu ujedno i pristanak na seks, mogao bih i detaljnije zašto se tako desilo.

Ono što ja tvrdim je da svaki ovakav odnos između muškarca i žene ima svoje nijansice, i ako se desi nesporazum, onda je to uglavnom zato što žena nije poslala dovoljno jasnu poruku.

Druga je mogućnost da on traži seks od svake, pa kad mu upali upali. Nije to neka pretjerano loša osobina, ako razumije Ne.

Nije teško ni reći NE.
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

Tj. Drugo je kad je neko kao respo 😁
2
2 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

e čuj traži seks od svake žene :meha1
što onaj reko, taj je malo lood :heidi2
2
2 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ma pitanje je i zašto bi bilo koja žena išla na kafu "jedan na jedan" sa nekim koji traži od svake.

Osim ako i ona nije za seks, i to je onda OK. Ali, da očekuje prijateljstvo ili suzdržavanje od onog koji traži od svake, to se pomalo graniči sa naučnom fantastikom.

Ali, eto, da proširimo temu. Šta kada je u pitanju odlazak na kafu u stan ili kuću muškarca ili žene?
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

lejlamo je napisao/la: 04 okt 2021, 19:41 e čuj traži seks od svake žene :meha1
što onaj reko, taj je malo lood :heidi2
Kao Fazlinovic,ici po grobljima i traziti emocionalno nestabilne :valja
Nemojte zamjeriti,ja nikada nisam naglo tako trazio sex.
Ali kad vidim neku i da pozelim biti prijatelj s njom,nope.
Ili sam biti s jednom u kuci i pricati o problemima ili vanjskoj politici,tesko :D
1
1 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 47746

Post Postao/la smajlic »

Socrates je napisao/la: 04 okt 2021, 19:49 Ma pitanje je i zašto bi bilo koja žena išla na kafu "jedan na jedan" sa nekim koji traži od svake.

Osim ako i ona nije za seks, i to je onda OK. Ali, da očekuje prijateljstvo ili suzdržavanje od onog koji traži od svake, to se pomalo graniči sa naučnom fantastikom.

Ali, eto, da proširimo temu. Šta kada je u pitanju odlazak na kafu u stan ili kuću muškarca ili žene?
odgovorila bih ti na pitanje ali vidi naslov :zbunj :valja

ali...
prije sam izlazila sa svakim, na kraj mi pameti da svaki muskarac hoce seks
jer sto bi svaki imao samo to na pameti :zbunj
i imam mnogo muskih prijatelja :sret

sad, kao udata zena :keke pazim s kim se dogovaram barem taj prvi put za kafu
nekako mi glupo da co'jeku kazem da idem s nepoznatim likom s foruma na kafu
s trojicom je ok :hm :valja

ne znam da li bih ja njega tako pustila s forumasicom :keke

a o stanovima da ne pricam naravno :valja
5
5 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Veca
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2403

Post Postao/la Veca »

...ma odbit kafu u startu ili mu odmah zaprijetiti sexom, eh, sad ja hocu sex! staeeeeeeeee
1
1 slika
Bice kad se sjetim :kez
Veca
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Veca »

...cuj fora, kako god okrenes, sve je na zeni! ...yebem ti vise te zene, krive smo sto smo zive, a kamo li vas rodile! :veca
1
1 slika
Veca
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Veca »

...nedo bogo da me netko pozove na kafu, ili ja njega! ...kafu pravi sebi kuci! ...kad pozivam/pozivas, direkt na sex, sta ces ti meni okolokole! ...direkt sakom u celo! :moon
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Veca,zezao sam se gore na onaj post :valja
2
1 slika 1 slika
Veca
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Veca »

...sta me briga, ja se vise ne zezam! ...dosta mi je! :rug
1
1 slika
PilePipi
Perspektivni član
Perspektivni član

Ma sve zavisi o cemu se radi, odlazak kod nekoga na kafu bas tako nije prikladan. Zna se sta to znaci. Ali recimo imas situaciju da bi takav susret trebao da rijesi nesto drugo, znaci imaju nesto vazno da razgovaraju, onda je za mene ok.
Bolja je atmosfera za takav razgovor u stanu nego negdje da si vani.
0
PilePipi
Perspektivni član
Perspektivni član

Da se razumijamo nikad ne idem na bilo kakvu kafu sa nekim s kim se ne znam od prije. Prevazisla sam fazu novog upoznavanja, ne ineteresuje me niti imam potrebu.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Veca je napisao/la: 04 okt 2021, 21:05 ...cuj fora, kako god okrenes, sve je na zeni! ...yebem ti vise te zene, krive smo sto smo zive, a kamo li vas rodile! :veca
Nigdje nisam rekao da su žene nešto krive. :hm

Rekao sam da je kontrola poruka skoro uvijek na vašoj strani. I da se ponekad dešava da te poruke nisu kristalno jasne. A muškarac k'o muškarac, on će sve što nije kristalno jasno protumačiti u svoju korist.
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”