Vjerujete li u vanzemaljce?

Intrigantne teme, koje niste sigurni gdje postaviti...
Mehaning
Proleter
Reactions: 6515

Re: Vjerujete li u vanzemaljce?

Post Postao/la Mehaning »

mad_max_ba je napisao/la: 01 sep 2020, 09:19
Buki je napisao/la: 01 sep 2020, 09:10

Ako nisi u zemlji, tad si vanzemaljac. Znaci vanzemaljci postoje a mi smo vanzemaljci, ukoliko nismo rudari u smjeni.
tom logikom si zemaljac i kad te ukopaju
...
Onda si kompost... :ovaj
2
2 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10717

Post Postao/la MunDzi »

Vjerujem.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Pa.sad vanzemaljci.... Ne znam..ali da je Allah stvorio još neke oblike života i da nismo sami vjerujem.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Mehaning je napisao/la: 01 sep 2020, 09:30
mad_max_ba je napisao/la: 01 sep 2020, 09:19

tom logikom si zemaljac i kad te ukopaju
...
Onda si kompost... :ovaj
Bar neka korist od cafira. :haha ( Nemoj zamjeriti, bas moradoh, a znam da nije bas na mjestu ako svi to ne vide kao salu). Salite se i vi sa mnom, necu zamjeriti. :oke
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25327

Post Postao/la Russki »

Zivotna zelja mi je da sjednem sa Pledijcima i popijemo po duplu viljamovku.
0
abysmal depths are flooded
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10097

Post Postao/la WhiskeyPete »

Šanse da ćemo unutar naše galaksije naići na civilizaciju su jako male, a bliže je tome da smo unutar Mliječnog puta jedina civilizacija, dok šanse da će mo pronaći neku drugu civilizaciju izvan opsega od 100.000 svjetlisnih godina je gotovo ravna nuli. A da i neka druga tehnološki napredna civilizacija sa veće udaljenosti emituje svoj jedinstven potpis signala, vjerovatno je kako on nkada ne bi stigao do nas, prvo što se svi objekti u Univerzumu nisu statični, drugo, što se stopa ubrzavananja širenja Univerzuma konstatno povećava, pretpostavlja se na krajnjim rubovima vudljivog Univerzuma i do brzina većih od brzine svjetlosti. To je jedan od razoga zašto signal poslat u našem pravcu nikada ne bi stigao, ako bi isti mogao biti jednak brzini svjetlosti da bi koliko toliko držao korak sa stopom širenja Unverzuma, to mo ne bi dalo garanciju da bi isti ustinu ikada stigao do nas. Izuzev u krajnjem slučaju ako napredna civilizacija ne bi bila na nivou civilizacije tipa III po Kardaševoj skali, i imala razvijeno znanje o tome kako upravljati običnom maerijom, što bi bi im omogućilo da kreiraju neku vrstu crvotočine, pa i stoga ne bi imali potrebe slati bilo kakvu poruku i čekati milenijima odgvor na nju, jer je isplativije "saviti" prostor-vrijeme do te mjere, da se ekstremne udaljenosti mogu preći gotovo u djeliću sekunde.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Trafalgar Law je napisao/la: 05 sep 2020, 19:22 Šanse da ćemo unutar naše galaksije naići na civilizaciju su jako male, a bliže je tome da smo unutar Mliječnog puta jedina civilizacija, dok šanse da će mo pronaći neku drugu civilizaciju izvan opsega od 100.000 svjetlisnih godina je gotovo ravna nuli. A da i neka druga tehnološki napredna civilizacija sa veće udaljenosti emituje svoj jedinstven potpis signala, vjerovatno je kako on nkada ne bi stigao do nas, prvo što se svi objekti u Univerzumu nisu statični, drugo, što se stopa ubrzavananja širenja Univerzuma konstatno povećava, pretpostavlja se na krajnjim rubovima vudljivog Univerzuma i do brzina većih od brzine svjetlosti. To je jedan od razoga zašto signal poslat u našem pravcu nikada ne bi stigao, ako bi isti mogao biti jednak brzini svjetlosti da bi koliko toliko držao korak sa stopom širenja Unverzuma, to mo ne bi dalo garanciju da bi isti ustinu ikada stigao do nas. Izuzev u krajnjem slučaju ako napredna civilizacija ne bi bila na nivou civilizacije tipa III po Kardaševoj skali, i imala razvijeno znanje o tome kako upravljati običnom maerijom, što bi bi im omogućilo da kreiraju neku vrstu crvotočine, pa i stoga ne bi imali potrebe slati bilo kakvu poruku i čekati milenijima odgvor na nju, jer je isplativije "saviti" prostor-vrijeme do te mjere, da se ekstremne udaljenosti mogu preći gotovo u djeliću sekunde.
Zbog ovoga sam ja veliki zagovornik drzanja tek osnova fizike. :fiju
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

:oke Joj, Trafalgar, izvinjavam ti se, greskom ti obrisah post. Htio sam da te citiram, ali sam slucajno kliknuo na "edit" ,pa kada sam dao svoj komentar, sve je ispalo kao jedan post. I tako obrisah u namjeri da te ponovo citiram, gubeci iz vida da permanentno brisem post.

U svakom slucaju, imao sam samo rijeci pohvale na tvoju konstataciju. Zaista je onako kako si i napisao. Ja bih samo jos dodao, uz sve sto si ti napisao jako lijepo, da to i kosta. A imamo ljude koji bukvalno umiru od gladi dok se novci trose na stavri, kada se unaprijed zna da je to beskorisno sto se radi.

Jos jednom, izvini i hvala ti na onako jednostavnim ali zaista jako logicnim objasnjenjem. Ako ti nije nesto posebno tesko, volio bih da ponovo napises taj komentar, ne radi mene -ja sam ga procitao. Ali vjerujem da mnogi nisu. :oke
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21593

Post Postao/la Miss Y. »

Fatih je napisao/la: 08 sep 2020, 13:44 :oke Joj, Trafalgar, izvinjavam ti se, greskom ti obrisah post. Htio sam da te citiram, ali sam slucajno kliknuo na "edit" ,pa kada sam dao svoj komentar, sve je ispalo kao jedan post. I tako obrisah u namjeri da te ponovo citiram, gubeci iz vida da permanentno brisem post.

U svakom slucaju, imao sam samo rijeci pohvale na tvoju konstataciju. Zaista je onako kako si i napisao. Ja bih samo jos dodao, uz sve sto si ti napisao jako lijepo, da to i kosta. A imamo ljude koji bukvalno umiru od gladi dok se novci trose na stavri, kada se unaprijed zna da je to beskorisno sto se radi.

Jos jednom, izvini i hvala ti na onako jednostavnim ali zaista jako logicnim objasnjenjem. Ako ti nije nesto posebno tesko, volio bih da ponovo napises taj komentar, ne radi mene -ja sam ga procitao. Ali vjerujem da mnogi nisu. :oke
viewtopic.php?p=44729#p44729

:kida
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Ukratko, da!

Samo što, realno, ta bića nisu vanzemaljci nego su "zemaljci" mnogo više nego mi. Što zbog njihove brojnosti, koja enormno premašuje naš broj, što zbog toga da su oni na zemlji živjeli još mnogo prije čovjeka.

Iako na (manje/više) istom prostoru kao mi, ipak žive u jednoj paralelnoj dimenziji koja nama nije vidljiva golim okom, osim u nekim vanrednim okolnostima koje su jako rijetke.

U stoljećima i stoljećima prije nas, ljudi, pa čak i vladari su mnogo češće "šurovali" s njima, posebno u oblasti gradnje/arhitekture i td.

Otuda i odgovor na pitanje "kako su ljudi prije XY godina uspijevali izgraditi tako impozantne građevine poput piramida, sa tako perfektnim uglovima u odnosu na sunce, mjesec, zvijezde..." i td.
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25327

Post Postao/la Russki »

Pijem s njima redovno.
4
3 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Russki je napisao/la: 14 nov 2020, 12:02 Pijem s njima redovno.
Zemljaneeeee jaraneeeee :opa

1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

Max je napisao/la: 31 aug 2020, 13:54 A sad jedna ovako moja teorija, šta su zapravo vanzemljaci.
Pogledamo li samo značenje riječi Van Zemaljac, dakle biće koje nije sa ovoga svijeta.

...
koliko smo mi ljudi egocentricni ☹
nismo mogli neko normalno ime da im damo nego vanzemaljci ☹
0
1811
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

FB_IMG_1605183666271.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

od sad cu sve ljude koji nisu sa stupa da zovem vanstupljani
1
1 slika
1811
dmr
Progressed Mars