Revakcinacija, doza 3, doza 4,.....?
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Revakcinacija, doza 3, doza 4,.....?
Obavezno procitati cijeli tekst i ozbiljno se zamisliti da li se trebamo bolje ophoditi uzajamno tokom ove krize:
https://www.autograf.hr/zasto-je-vazno- ... pandemiju/
https://www.autograf.hr/zasto-je-vazno- ... pandemiju/
0
Ako postoji država, koja ništa ne prepusta slučaju, to je Izrael...
Možemo misliti o njima što hoćemo, glupi nisu.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Oni otvoreno tvrde i idu metodom da ne žele hvatati posljednji voz iako nemaju, razumljivo, dovoljno informacija ni o djelovanju treće doze. Faktor rizika je ukljućen, a rezultate čemo znati tek znatno kasnije. Svaka država sa novcima bira osobne metode zaštite. Imamo Dansku i slićne države, zato nije pravilno sad tvrditi da je izraelska metoda najpametnija.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

SVIJET
WHO: “Docjepljivanje produžuje, umjesto što zaustavlja pandemiju”
Ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozorio je u srijedu da ne treba gajiti iluziju da je docjepljivanje dovoljno kako bi se svijet oslobodio pandemije covida-19.
“Nijedna zemlja neće moći izaći iz pandemije pomoću docjepljivanja i ono nije ‘zeleno svjetlo’ za proslave kakve se planiraju”, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni ravnatelj WHO-a, na tiskovnoj konferenciji u Ženevi, nekoliko dana prije Božića.
“Programi neselektivnog docjepljivanja imaju sve izglede da produlje pandemiju, a ne da je zaustave, jer se raspoložive doze usmjeravaju u zemlje s ionako visokom stopom procijepljenosti, dajući tako veću mogućnost virusu da se širi i mutira”, istaknuo je Tedros.
“Važno je prisjetiti se da veoma veliku većinu hospitaliziranih i umrlih čine necijepljeni, a ne oni koji nisu primili treću dozu”, istaknuo je, dodajući: “I moramo biti jasni” u vezi s činjenicom da su “cjepiva i dalje djelotvorna i protiv delte i protiv omikron varijante”.
Stručni odbor WHO-a za politiku cijepljenja (SAGE) navodi da je najmanje 126 zemalja već objavilo upute o primanju docjepne (tzv. booster) doze i o dopunskom cijepljenju (primjerice djece) a 120 je već počelo kampanju u tom smislu.
To su uglavnom bogate i zemlje sa srednjim dohotkom a “nijedna siromašna zemlja još nije počela program docjepljivanja”, ističe SAGE u priopćenju objavljenom u srijedu poslijepodne.
WHO je također objavio da zasad nema dovoljno podataka o novoj omikron varijanti koronavirusa kako bi rekao je li ona zaraznija od delte.
“Ova varijanta nedovoljno dugo kola među stanovništvom širom svijeta”, rekla je WHO-ova tehnička direktorica za covid-19 Maria van Kerkhove.
Naglasila je da su podaci za novu varijantu, prvi put identificiranu u Južnoafričkoj Republici i u Hong Kongu u studenom, još uvijek “zbrkani”, dok zemlje prijavljuju njezinu prvu pojavu i širenje.
Nacional.hr
WHO: “Docjepljivanje produžuje, umjesto što zaustavlja pandemiju”
Ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozorio je u srijedu da ne treba gajiti iluziju da je docjepljivanje dovoljno kako bi se svijet oslobodio pandemije covida-19.
“Nijedna zemlja neće moći izaći iz pandemije pomoću docjepljivanja i ono nije ‘zeleno svjetlo’ za proslave kakve se planiraju”, rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni ravnatelj WHO-a, na tiskovnoj konferenciji u Ženevi, nekoliko dana prije Božića.
“Programi neselektivnog docjepljivanja imaju sve izglede da produlje pandemiju, a ne da je zaustave, jer se raspoložive doze usmjeravaju u zemlje s ionako visokom stopom procijepljenosti, dajući tako veću mogućnost virusu da se širi i mutira”, istaknuo je Tedros.
“Važno je prisjetiti se da veoma veliku većinu hospitaliziranih i umrlih čine necijepljeni, a ne oni koji nisu primili treću dozu”, istaknuo je, dodajući: “I moramo biti jasni” u vezi s činjenicom da su “cjepiva i dalje djelotvorna i protiv delte i protiv omikron varijante”.
Stručni odbor WHO-a za politiku cijepljenja (SAGE) navodi da je najmanje 126 zemalja već objavilo upute o primanju docjepne (tzv. booster) doze i o dopunskom cijepljenju (primjerice djece) a 120 je već počelo kampanju u tom smislu.
To su uglavnom bogate i zemlje sa srednjim dohotkom a “nijedna siromašna zemlja još nije počela program docjepljivanja”, ističe SAGE u priopćenju objavljenom u srijedu poslijepodne.
WHO je također objavio da zasad nema dovoljno podataka o novoj omikron varijanti koronavirusa kako bi rekao je li ona zaraznija od delte.
“Ova varijanta nedovoljno dugo kola među stanovništvom širom svijeta”, rekla je WHO-ova tehnička direktorica za covid-19 Maria van Kerkhove.
Naglasila je da su podaci za novu varijantu, prvi put identificiranu u Južnoafričkoj Republici i u Hong Kongu u studenom, još uvijek “zbrkani”, dok zemlje prijavljuju njezinu prvu pojavu i širenje.
Nacional.hr
0
Sta sad opet WHO muti vodu ?
Kakvo NESELWKTIVNO docjepljivanje?
Ne moze biti neselektivno nikako , 2+1 i cao , s tim naravno da se vodi racun da se prvo docjepe rizične skupine, a koliko znam.tako se i radi.
Kakvo NESELWKTIVNO docjepljivanje?
Ne moze biti neselektivno nikako , 2+1 i cao , s tim naravno da se vodi racun da se prvo docjepe rizične skupine, a koliko znam.tako se i radi.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Programi neselektivnog docjepljivanja imaju sve izglede da produlje pandemiju, a ne da je zaustave, jer se raspoložive doze usmjeravaju u zemlje s ionako visokom stopom procijepljenosti, dajući tako veću mogućnost virusu da se širi i mutira”.
To su uglavnom bogate i zemlje sa srednjim dohotkom a “nijedna siromašna zemlja još nije počela program docjepljivanja”, ističe SAGE.
To tvrdi i stručnjak iz HR, a istog poštuješ Rathman.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10148
Pokazalo se djelomično učinkvitim, ne znam šta se sada pokušava spasiti sa trećom ili novijom četvrtom dozom. Ako je vakcinacija samo prolongiranje veće štete tokom daljnje rapidne mutacije CoviD.a, onda ono i nema neku naročlitu vrijednost Neko će reći da su vakcine vjerovatno spasile mnoge živote, to je tu i tamo djelomično tačno, ali sa još dosta nedorečenosti. Koliko će se medicina baviti samo posljedicama a ne uzrokom, i koliko bi ova pandemija mogal da potraje. Koliko velike posljedice ona može ostaviti na nestabilno ekonomsko tržište, tržište rada, industiju, posebno tržišta nekretnina i dionica? Nalazimo se u opštem haosu u kojem se polarizirano društvo ne snalazi najbolje, kako učiniti skolski sistem funkcionalnim i dovoljno motivirajućim kada učenici i studenti postaju deprimirani zbog sve češćih promjena formata održavanje nastave. Kako se izboriti sa poslijedicama društvene alokacije, kada više ne postoje normalni ustaljeni uslovi za socijalizaciju masa, i gdje pojedinci postaju sve više depresivniji, asocijalniji, postepeno gubeći sposobnost za pogvezivanje sa zajednicom. Ko će raditi sa sve većim brojem psihološki oboljelim ljudima koji su se našli u situaciji kada ne znaju kako reagovati u slučajevima napada panike, jer je i dalje biti u "psihološkom haosu" nešto što ne bi trebali pokazivati u društvu punom predrasuda? Da li postoji neki konkretan plan kako se i na koji način globalno i efektivno boriti sa pandemijom a da niti ijedan drutšveni segment ne trpi, niti ostavlja dugoročne posljedice poslije kojih oporavak obično često sporo dolazi.
Ako smo kroz dugu istoriju čovječanstva kao vrsta uspjeli da se odupremo svim nedaćama, kao i svi raniji organizmi prije čovjeka, onda nema sumnje da mi trebamo, osim vakcnacije, imati neki konkretan dugoročan globalni plan, i možda je to jedan od najefektivnijih mehanizam, dovoljno dobar da čovječanstvo opet dovede do nivoa gdje će nacije više međusobno sarađivati na mnogim poljima, što bi moglo i da pomogne u prevazilaženju svih nesporazuma, uglavnom uzrokovanim neodgovornim politikama. Možda je sada pravno vrijeme da čovječanstvo napokon počne djelovati kao jedan odbrambeni organizam, što mu je od iskona i bila svrha.
Ako smo kroz dugu istoriju čovječanstva kao vrsta uspjeli da se odupremo svim nedaćama, kao i svi raniji organizmi prije čovjeka, onda nema sumnje da mi trebamo, osim vakcnacije, imati neki konkretan dugoročan globalni plan, i možda je to jedan od najefektivnijih mehanizam, dovoljno dobar da čovječanstvo opet dovede do nivoa gdje će nacije više međusobno sarađivati na mnogim poljima, što bi moglo i da pomogne u prevazilaženju svih nesporazuma, uglavnom uzrokovanim neodgovornim politikama. Možda je sada pravno vrijeme da čovječanstvo napokon počne djelovati kao jedan odbrambeni organizam, što mu je od iskona i bila svrha.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
da čovječanstvo napokon počne djelovati kao jedan odbrambeni organizam, što mu je od iskona i bila svrha.
I ako je ipak nešto treće..
A šta biste vi (ovo nije ništa lično prema tebi, jer ima podosta osoba koji misle isto) sa grupacijama ljudi/djece u rizičnom položaju?!
0
Neka ljubav caruje..
Da,cak i djeci od 16 god starosti daju.
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Objasnio sam zašto.Crvena Nit je napisao/la: ↑23 dec 2021, 10:02Oni otvoreno tvrde i idu metodom da ne žele hvatati posljednji voz iako nemaju, razumljivo, dovoljno informacija ni o djelovanju treće doze. Faktor rizika je ukljućen, a rezultate čemo znati tek znatno kasnije. Svaka država sa novcima bira osobne metode zaštite. Imamo Dansku i slićne države, zato nije pravilno sad tvrditi da je izraelska metoda najpametnija.
Što se mene tiče, rezultati su poznati, kod cijepljenih, i onih necijepljenih.
Jedno su brojevi zaraženih, a drugo brojevi umrlih.
Tu po meni nema nikakve dvojbe.
Btw mrna nije od "jučer"
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Crvena Nit
- Etablirani član

Statistika cijelih godinu dana ne oduzima broj necijepljenih od broja necijepljenih koji su umrli, preboljeli i bez oboljenja.storm je napisao/la: ↑23 dec 2021, 20:41Objasnio sam zašto.Crvena Nit je napisao/la: ↑23 dec 2021, 10:02
Oni otvoreno tvrde i idu metodom da ne žele hvatati posljednji voz iako nemaju, razumljivo, dovoljno informacija ni o djelovanju treće doze. Faktor rizika je ukljućen, a rezultate čemo znati tek znatno kasnije. Svaka država sa novcima bira osobne metode zaštite. Imamo Dansku i slićne države, zato nije pravilno sad tvrditi da je izraelska metoda najpametnija.
Što se mene tiče, rezultati su poznati, kod cijepljenih, i onih necijepljenih.
Jedno su brojevi zaraženih, a drugo brojevi umrlih.
Tu po meni nema nikakve dvojbe.
Btw mrna nije od "jučer"
20211223_161914.jpg
Pogledaj primjer Danske, i probčitaj dva prethodna posta
mRNA cijepivio sa Lipisnim nanoparticels je prvi put spravljeno i testirano 2015 godine za pravljenje cijepiva infuence i nije uspio. Ja sam doticni graf sa linkom članka postavljala prije više od mjesec dana. Kasniš
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

@storm
Although first identified in the early 1990s, mRNA vaccines were not advanced into the clinic until recently due to concerns around stability and production.
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02483-w
Tvoj graf i članak konpletne povijesti mRNA.
Dalje
Da, dugo se koriste mRNA cijepiva najviše sa eksperientima, ali mRNA sa LPN su prvi put počela sa eksperimentima 2013. godine.
The Pfizer/BioNTech vaccine uses lipid nanoparticles developed by the Canadian company Acuitas, who have (under one name or another!) been working in this area for over a decade now, trying out countless variations on various lipid combinations. Back then, it was mostly for siRNA delivery, but the lessons learned from that work have been invaluable for mRNA vaccine delivery.
Izvor Science
Although first identified in the early 1990s, mRNA vaccines were not advanced into the clinic until recently due to concerns around stability and production.
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02483-w
Tvoj graf i članak konpletne povijesti mRNA.
Dalje
Da, dugo se koriste mRNA cijepiva najviše sa eksperientima, ali mRNA sa LPN su prvi put počela sa eksperimentima 2013. godine.
The Pfizer/BioNTech vaccine uses lipid nanoparticles developed by the Canadian company Acuitas, who have (under one name or another!) been working in this area for over a decade now, trying out countless variations on various lipid combinations. Back then, it was mostly for siRNA delivery, but the lessons learned from that work have been invaluable for mRNA vaccine delivery.
Izvor Science
0
Eto sad je očito uspjelo, zar ne?Crvena Nit je napisao/la: ↑24 dec 2021, 07:33Statistika cijelih godinu dana ne oduzima broj necijepljenih od broja necijepljenih koji su umrli, preboljeli i bez oboljenja.
mRNA cijepivio sa Lipisnim nanoparticels je prvi put spravljeno i testirano 2015 godine za pravljenje cijepiva infuence i nije uspio. Ja sam doticni graf sa linkom članka postavljala prije više od mjesec dana. Kasniš![]()
Statistika je, da sa teškim oblikom covid, leži na intenzivama diljem svijeta, cca 80% necijepljenih, sa odstupanjima +/-
Negdje ide taj postotak i do 90%
Ja ne znam, šta tu još treba mudrovati?
Kasnim, ali stignem ja, ne brini
I šta hoćeš postići svojim postovima?
Poprilično je danas nebitno, zašto mrna nije do sad "uspjela"
Tu je uvijek splet okolnosti... Potreba, sredstva, interes društva, raspolaganje volontera.
0
Ne razumijem baš ni stav, zašto boostanje produzava pandemiju?
Koliko ja shvaćam sve, visok postotak necijepljenih uzrokuje mutacije, i produžavanje pandemije.
Logično mi je i da ćemo se svi morati zaraziti, preboljeti to, ali je izgleda bitna razlika u odgovoru tijela, na zarazu.
A ponavljam, očito je, kako odgovara vax, i no vax tijelo.
Ne znam sta još dodati...
Koliko ja shvaćam sve, visok postotak necijepljenih uzrokuje mutacije, i produžavanje pandemije.
Logično mi je i da ćemo se svi morati zaraziti, preboljeti to, ali je izgleda bitna razlika u odgovoru tijela, na zarazu.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Da li si pročitao ćlanak, jer postavljaš isto pitanje kao Iskra. Jucer sam joj odgovorila sa c/p iz istog teksta. Da li pratiš temu? Pročitaj moj jućerašnji post.storm je napisao/la: ↑24 dec 2021, 08:30 Ne razumijem baš ni stav, zašto boostanje produzava pandemiju?
Jutros tebi odgovorim o povijest mRNA cijepiva, vidiš da ne izmišljam.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Što konkretno tebi smeta u mojim postovima? Nisu anticijepaški.storm je napisao/la: ↑24 dec 2021, 08:25Eto sad je očito uspjelo, zar ne?Crvena Nit je napisao/la: ↑24 dec 2021, 07:33
Statistika cijelih godinu dana ne oduzima broj necijepljenih od broja necijepljenih koji su umrli, preboljeli i bez oboljenja.
mRNA cijepivio sa Lipisnim nanoparticels je prvi put spravljeno i testirano 2015 godine za pravljenje cijepiva infuence i nije uspio. Ja sam doticni graf sa linkom članka postavljala prije više od mjesec dana. Kasniš![]()
Statistika je, da sa teškim oblikom covid, leži na intenzivama diljem svijeta, cca 80% necijepljenih, sa odstupanjima +/-
Negdje ide taj postotak i do 90%
Ja ne znam, šta tu još treba mudrovati?
Kasnim, ali stignem ja, ne brini
I šta hoćeš postići svojim postovima?
Poprilično je danas nebitno, zašto mrna nije do sad "uspjela"
Tu je uvijek splet okolnosti... Potreba, sredstva, interes društva, raspolaganje volontera.
Statistika ni nitko ne negira opasnost bolesti necijepljenih, ali statistika o broju necijepljenih je upitna, jer puno je necijepljenih preboljelo istu, imaju razvijen imunitet, potom broj necijepljenih po godinama, i broj umrlih.
0