Božić
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6851
- radostan dan
- Etablirani član

- radostan dan
- Etablirani član

Re: Božić
Ali gledam neke kulturološke razlike već izmedju Slovenije i Hrvatske...
Dnevnik rtvslo, crvena nit briga za nemoćne, prilozi o beskućnicima, o siromašnima na božić, kako im se pomaže itd itd...
Okrenem na HRT dnevnik, 10 minuta jecaja i zapomaganja, kako jebena katedrala nakon potresa nije dostupna za molitvu, snebivanje kako će dugo trajati obnova, a ta ista jebena institucija crkve puna ko brod... Ni spomen, da su u dvije godine napravili čak šest kuća sa silnim milijunima eura eu pomoći, da ljudi žive u kontajnerima... Uglavnom dobio sam nagon da povratim sve božićne delicije od jučer...
Dnevnik rtvslo, crvena nit briga za nemoćne, prilozi o beskućnicima, o siromašnima na božić, kako im se pomaže itd itd...
Okrenem na HRT dnevnik, 10 minuta jecaja i zapomaganja, kako jebena katedrala nakon potresa nije dostupna za molitvu, snebivanje kako će dugo trajati obnova, a ta ista jebena institucija crkve puna ko brod... Ni spomen, da su u dvije godine napravili čak šest kuća sa silnim milijunima eura eu pomoći, da ljudi žive u kontajnerima... Uglavnom dobio sam nagon da povratim sve božićne delicije od jučer...
0
- radostan dan
- Etablirani član

nije ni vreme ni mjesto da kritikuješ.storm je napisao/la: ↑26 dec 2022, 09:38 Ali gledam neke kulturološke razlike već izmedju Slovenije i Hrvatske...
svaka vjerska organizacija ima faulove i ljude u okviru nje koje rade nespojivo sa onim što propagiraju, uče, nazovi to kako hoćeš.
ali ti nisi tamo zbog njih već iz nekog drugog razloga,sve jedno kojeg (govorim uopšteno, ti,mi, ja,svejedno)
mozda tražiš nadu, utjehu...možda samo nastavljaš tradiciju ili osjećaš potrebu da budeš dio neke tradicije.
na kraju krajeva, mozda iskreno vjeruješ i imaš potrebu za vjerskim dozivljajem, osjećanjem.
kako god, tamo nisi zbog nekoga, nego zbog sebe...
kao pojedinac, svojim racionalnim i ličnim stavom, razmišljanjem, ponašanjem braniš one vrednote zbog kojih si dio nečega, bilo stvarnog ili pak vjerujućeg, da ne kažem iracionalnog.
u vezi toga što ti smeta - svak nek nosi svoj krst, i oni u crkvi i oni van nje (ti, mi, ja...).
sad na kraju ove "na o-ruk" pisanije, skontah da sam to mogao kraće i jednostavnije -
ne daj da te zalude,
a ne daj ni da ti ogade.
1
1
Ne može veći lajk 
Ne vjeruješ zbog drugih već zbog sebe, ne ideš u bogomolju zbog drugih već zbog sebe, ne treba ti vjera zbog drugih već zbog tebe
Ne vjeruješ zbog drugih već zbog sebe, ne ideš u bogomolju zbog drugih već zbog sebe, ne treba ti vjera zbog drugih već zbog tebe
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne