Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
storm
Administrator
Reactions: 38010

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 30 apr 2023, 19:08 Majska selidba u Dubrovnik. :puf

Narode, jos ste zivi na forumu. :keke
Djes crvena :oo
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

storm je napisao/la: 01 maj 2023, 08:53 U normalnim zemljama danas se šiba sa murijom po ulicama, pale se auta, izvrće kioske i tak to...

Kod nas se ždere...
dobro nam brt

treba zalit necim haha
1
1 slika
abysmal depths are flooded
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15625

Post Postao/la Moonlight »

Sretan Prvi maj raja. Nemojte pretjerati s ćevapima
2
2 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9901

Post Postao/la WhiskeyPete »

Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
Sindikat se ovde smatra fosiliziranim reliktom iz nekada boljih i skromnijih vrmena.
Kapitalizam nikako nije vrijeme sreće, nego suprotno, samo viška bespotrebnih stvari, nevjerovatne socijalne nejednakosti, duševnog siromaštva, vrijeme preporoda toksičnih ljudskih osobina, između ostalog i narcizma.

Gledam neki dan kako lik pokazuje nekom plemenu u Tanzaniji kako se koristi skateboard. Štaviše nije me začudila njihova odbojnost prema toj daščari na točkovima. Koliko god se nama činila jednoličnost i primitivnost uslova u kojima žive, pokazali su koliko su oni zapravo sretni u svoj toj svojoj skromnosti.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13689

Post Postao/la vjesticanametli »

mogeeeen
arbajt maht frai kakoeeee
kaoooteeee 🙃😂

ja danas nista dolazim sebi od zadnja 3 dana a sutra kofol idem na poso 😂
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25263

Post Postao/la Russki »

i ova kiša ne pade mamu joj
1
1 slika
abysmal depths are flooded
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6563

Post Postao/la radostan dan »

Russki je napisao/la: 01 maj 2023, 12:42 i ova kiša ne pade mamu joj
I ja sam se nado da razjebe sve rostilje i dogovore i suplja druzenja. Svi u kucu, sta ima koji K**** da se zvjera po polju jebala ih roza luksemburg, prva bi ih ona razjurila.
1
1 slika
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

Sretan dan nerada
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Ko smisli da ovaj dan nazove Dan rada. Trebalo ga je nazvati Dan bezhljebarenja. Kakav smor sjediti povazdan. Hebo ti ovo.
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15625

Post Postao/la Moonlight »

vjesticanametli je napisao/la: 01 maj 2023, 12:32 mogeeeen
arbajt maht frai kakoeeee
kaoooteeee 🙃😂

ja danas nista dolazim sebi od zadnja 3 dana a sutra kofol idem na poso 😂
Sretno 😘
Ja pocinjem prekosutra 🤣
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

SmokingMan je napisao/la: 01 maj 2023, 11:18 Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
Sindikat se ovde smatra fosiliziranim reliktom iz nekada boljih i skromnijih vrmena.
Kapitalizam nikako nije vrijeme sreće, nego suprotno, samo viška bespotrebnih stvari, nevjerovatne socijalne nejednakosti, duševnog siromaštva, vrijeme preporoda toksičnih ljudskih osobina, između ostalog i narcizma.

Gledam neki dan kako lik pokazuje nekom plemenu u Tanzaniji kako se koristi skateboard. Štaviše nije me začudila njihova odbojnost prema toj daščari na točkovima. Koliko god se nama činila jednoličnost i primitivnost uslova u kojima žive, pokazali su koliko su oni zapravo sretni u svoj toj svojoj skromnosti.
Hmmm pa ne ide sa piriza i pale na skateboard...
Pored toga, za skateboard trebaš kvadrate betona i asfalta, tj hektare, da ti se učini smislenim...

Inače i glede kapitalizma... Prvi maj, praznik rada, krvavo je izboren, gle čuda, upravo u kapitalizmu (Chicago, usa)
Kako su to prigrabili crvendaci, nikad mi neće biti jasno... Jer u komunizmu ima radnik sva prava, jelte...

Samo mi jedno niste nikad objasnili.
Zašto ni jedna komunistička zemlja nije opstala, a većina zagrcala u neimaštini, a često i u krvavom sukobu, manjih ili većih razmjera...
Kinu mi nemoj nabrajati, jer ono je turbo kapitalizam.

I što se uopće podrazumijeva pod taj opaki kapitalizam?
Zašto hrle mase ljudi u zemlje sa tzv kapitalističkim uređenjem?
I naposljetku, tko brani ljudima, da stvore komune?
Kupiš zemlju, ili je imaš, uortacite se, bubam vas 30, i svima sve isto. Kako troškova, tako i zarada.
To ni zapadni zakoni ne brane nikome.

Problem je, što će nekom sposobnom dopizditi prije ili kasnije, da radi ko konj, mora misliti na sve, i imati od toga isto, kao ostali koji češu muda i piju kave...
Uostalom, povijest je sve zapisala.
Laku noć.
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16917

Post Postao/la Polaris »

Veceras sam sva sretna prosla kroz crveno svjetlo, taman me pohvalio kako fino vozim 🤦‍♀️
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6563

Post Postao/la radostan dan »

SmokingMan je napisao/la: 01 maj 2023, 11:18 Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.

:ok
0
medvjed23
Administrator
Reactions: 9095
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Dobra noć, drugovi i drugarice. Smrt fašizmu i sve.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Morgensabah :oo

A i drugovima hehe
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Znate kako,ja kontam da se raspravljam sa seficom jer mi fali prekovremenih sati,opet kad uracunam bjezanje ranije s posla,tu je to negdje :ooo
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9901

Post Postao/la WhiskeyPete »

storm je napisao/la: 01 maj 2023, 22:00

Hmmm pa ne ide sa piriza i pale na skateboard...
Pored toga, za skateboard trebaš kvadrate betona i asfalta, tj hektare, da ti se učini smislenim...

Inače i glede kapitalizma... Prvi maj, praznik rada, krvavo je izboren, gle čuda, upravo u kapitalizmu (Chicago, usa)
Kako su to prigrabili crvendaci, nikad mi neće biti jasno... Jer u komunizmu ima radnik sva prava, jelte...

Samo mi jedno niste nikad objasnili.
Zašto ni jedna komunistička zemlja nije opstala, a većina zagrcala u neimaštini, a često i u krvavom sukobu, manjih ili većih razmjera...
Kinu mi nemoj nabrajati, jer ono je turbo kapitalizam.

I što se uopće podrazumijeva pod taj opaki kapitalizam?
Zašto hrle mase ljudi u zemlje sa tzv kapitalističkim uređenjem?
I naposljetku, tko brani ljudima, da stvore komune?
Kupiš zemlju, ili je imaš, uortacite se, bubam vas 30, i svima sve isto. Kako troškova, tako i zarada.
To ni zapadni zakoni ne brane nikome.

Problem je, što će nekom sposobnom dopizditi prije ili kasnije, da radi ko konj, mora misliti na sve, i imati od toga isto, kao ostali koji češu muda i piju kave...
Uostalom, povijest je sve zapisala.
Laku noć.
Kada dođeš u Srajevo, a nadam se uskoro, pokrenemo maratonsku raspravu. Neko će to zalivati pivom a neko kafom arabica. :ddk
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Zaključano

Natrag na “Parlaonica”