hahah vaziii
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
E jest, klizišta ima ovdje dosta, malo je takva konfiguracija terena, malo više ljudska glupostSmokingMan je napisao/la: ↑18 maj 2023, 09:43Na vijestima vidim da su se pojavila klizišta, ljudi ko ljudi, neki su iozgubili životmu ušteđevinu zbog ovoga. Ako je suditi po tome da je Slovenija sistemski uređenija od ove BIH, prije je da će većina njih dočekati neku pomoć od države. Mi smo navikli da telefonskim pozivima i dobrovoljnim prilozima pomažemo jedni drugima. Ljut sam što se Sarajevo zatvorilo samo u sebe, i tako se desi da svi kolektivno zakažemo u belaju kada nas on zadesi.storm je napisao/la: ↑18 maj 2023, 05:54
Ogromno je kiše palo u zadnjih mjesec dana, ja ne pamtim... Pričaju da je ovo proljetni rekord ever otkako se mjeri.
Ali da je nešto kriza, i nije zasad. Nekoliko razlivanja, stalno upozoravaju, ali nemam dojam da je opasno.
Što ne znači da još neće biti.
Ovdje se dosta gradi na prevenciji, korita se sređuju, ali neke su količine nezapamćene i ne možeš se pripremiti na to...
Problem hrvatske, bih, pa i srbije je, ako pada simultano od slovenije do dole... Em stiže odavde, em doliva dolje... Tako je nama sa Austrijom...
Čitah jedan članak na DW, o tome da niko ne može ući u trag dijela donacija od onih poplava iz 2014. Za nekih 45% od 1.5 milijarde Eura, koliko je smo dobili od donatorskog skupa koji se onimad održao u Parizu, se ne zna gdje su završile. Ponavlja se ista priča sa Srebrenicom i svim donacijama koje su se slile u BIH.
Primjećujem nezahvalnost bošnjaka i njihov bijes prema stranicima sa ovim po meni neminovnim nametanjem u nuždi oko izmjene nekih dijelova ustava u FBIH, da za sve ove godine nije bilo na desetine i desetine bespovratnih sredstava /donacija mi bi danas prevrtali kamenje štapom i kopali po ruševinama. To ti je taj razvijeni nezahvalnički mentalitet, u šta se pretvaramo, sve mi to liči na prekodrinsku mitomaniju.
A ne znam, neke stvari ni jedna odšteta ne može popraviti...
Ono za donacije na ime poplavne zaštite, pratim... Užas.
1
1

2
2
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25263
fantastična ideja brt
hvala osrca
0
abysmal depths are flooded
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9067
- Kontakt:
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6563
ne mješajte pića, pomješaćete žene..
ne...
bolje mještati žene nego pića.
ne..
ko pomješa pića, pomještaće žene.
ne...
ko popiće, poženiće...
oprostite, moraćete u studiju ovo srediti.
ne...
bolje mještati žene nego pića.
ne..
ko pomješa pića, pomještaće žene.
ne...
ko popiće, poženiće...
oprostite, moraćete u studiju ovo srediti.
4
4
Dobro jutro 
2
2
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
- Russki
- prince of idiotism

Ich tu dir weh!
Tut mir nicht leid!
Das tut dir gut...
Hör dich schreit...
Tut mir nicht leid!
Das tut dir gut...
Hör dich schreit...
1
1
Ma kako god da izgledala bitno je da radi… samo da se ne pere veš ručno …:DSmokingMan je napisao/la: ↑06 maj 2023, 21:10Sestra mi je jednom slično poslala, mašina se rastavila na proste faktore kad je zaorgala centrifuga.![]()
Koji poganluk bi tek bio na zemlji…
1
1
- Russki
- prince of idiotism

znatel da je naš cijenjeni brt @SmokingMan danas napunijo tricet devet ljeta ajle mi
2
1
1
1
- Russki
- prince of idiotism

kae ajmo u grad
sta cu u gradu kume kad nemam ročište gospodara mi
sta cu u gradu kume kad nemam ročište gospodara mi