Crna Gora

Društvo, kretanja, politika... Prije svega šljiva Tarabića, i tisućljetni snovi...
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Crna Gora

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 05 sep 2020, 20:47
laga-nini je napisao/la: 05 sep 2020, 18:25 ..eto sad valjda neki mogu svatit Thompsonovo za dom spremni..i ti storm..jednom sam raspravlja s jednim tipom Hrvat po naciji al komunjara i on meni na sve moje argumente ma ti si ustaša..ja se branio nekoliko minuta i sati i pokuša ga uvjerit da veze nema s ustastvom al džabe..i kad mi puka film ja njemu dasta sam nego ustaša veći od pavelica..ima da i koljem..on se smrza.. :haha tako i ovo..srbofili Crnogorce po vokacije časte da su ustaše pa kad jesmo eto vam..sad vidim da ni ona thompsonova nije slučajno bola na njihov jutarnjoj emisiji..
Ipak ne mogu shvatiti, da se pokušava za dom spremni, postaviti u neki prihvatljiv kontekst civiliziranog društva.
Isto kako nijemci ne urlaju gdje stignu sieg heil!!
Vrijedja inteligenciju, kad mi netko pokušava objasniti, kako to nema veze sa ndh i ustasama...
Ali sve to... No Crnogorci :lupa
Pa jednostavno je to

Evo i ja sam se spremio i doma sam

:mmm
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

mad_max_ba je napisao/la: 05 sep 2020, 20:52

Ipak ne mogu shvatiti, da se pokušava za dom spremni, postaviti u neki prihvatljiv kontekst civiliziranog društva.
Vrijedja inteligenciju, kad mi netko pokušava objasniti, kako to nema veze sa ndh i ustasama...
Pa jednostavno je to

Ja bgm raspremit ležim... Drijemao nešto :valja
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 05 sep 2020, 20:53
Pa jednostavno je to

Ja bgm raspremit ležim... Drijemao nešto :valja
Bome ja se spremio

Cak po logostiku isao

Nmgu vise ni cedevite

1
1 slika
I say what I think, I think what I say
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

laga-nini je napisao/la: 05 sep 2020, 18:25 ..eto sad valjda neki mogu svatit Thompsonovo za dom spremni..i ti storm..jednom sam raspravlja s jednim tipom Hrvat po naciji al komunjara i on meni na sve moje argumente ma ti si ustaša..ja se branio nekoliko minuta i sati i pokuša ga uvjerit da veze nema s ustastvom al džabe..i kad mi puka film ja njemu dasta sam nego ustaša veći od pavelica..ima da i koljem..on se smrza.. :haha tako i ovo..srbofili Crnogorce po vokacije časte da su ustaše pa kad jesmo eto vam..sad vidim da ni ona thompsonova nije slučajno bola na njihov jutarnjoj emisiji..
..naravno da je ustaski pozdrav ali u kontekstu vrimena je nasta..
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Pa jednostavno je to

..ti se spremaš za starački dom... :odm
1
1 slika
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6829

Post Postao/la Malfoy »

Ovo me podsjeca na onaj vic kad je Mujo naletio na vojsku i rekao za dom spremni. Kad je skonto da se sjebo kaze "posto vidim da niste spremni.. spremte se spremte.." :hohoho :pusi
3
1 slika 2 slika
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Transkript razgovora Karadžića i Davidovića: Mi sve redom rušimo!
Piše: Faruk Vele

Nikšićki biznismen i, kako mu ovih dana tepaju srbijanski mediji, „dobrotvor Srpske pravoslavne crkve“, Miodrag Daka Davidović, nesumnjivo je siva eminencija, pokrovitelj i finansijer pobjedničke koalicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Kum Momir
Davidović je čovjek u najmanju ruku kontrovezne biografije. Nekadašnji ekonomista Željezare Nikšić, danas je službeno vlasnik firme "Neksan" koja je („kao porodično preduzeće“) osnovana ratne 1992. godine.

Tokom devedesetih bio je načelnik Centra bezbednosti Nikšić, a „dogurao“ je i do ministra u vladi tzv. SAO Hercegovine, dijela paralelnih struktura vlasti u Bosne i Hercegovini koje je, uz pomoć Jugoslovenske narodne armije (JNA), osnivala Srpska demokratska stranka (SDS) na čelu sa Radovanom Karadžićem.

Recept je bio prepisan iz Hrvatske, gdje su takozvane SAO (srpske autonomne oblasti) bile osnova pobune protiv legalne vlasti.

Istovremeno, Davidovićev kum bio je bio još jedan blizak saradnik „balkanskog kasapina“ Slobodana Miloševića, bivši predsjednik Crne Gore i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović.

Gradeći političke veze i utjecaj, Davidović je paralelno, kako to obično biva na našim prostorima, razvijao i privatni biznis. Kapital je sticao na bazi jakih veza sa tadašnjom crnogorskom i vlašću u SR Jugoslaviji.

Nakon rata, Davidović se iz policijskih otisnuo u preduzetničko-političke vode da bi u jeku sukoba unutar Demokratske partije socijalista (DPS) 1997. bio uhapšen zbog malverzacija u trgovini sa Duvanskim kombinatom. Do najavljenog suđenja nije došlo jer je Davidovića njegov kum, Bulatović, abolirao u posljednjim danima predsjedničkom mandata. Nije kum dugme.

Davidovića su crnogorski mediji dovodili u vezu i s pokušajem svrgavanja Đukanovićeve vlasti i 2016. godine prilikom pokušaja državnog udara uz pomoć Rusije i Srbije.

Ranjen u Beogradu
Prema istim izvorima, Davidović bio „dobavljač oružja za grupu koja je uhapšena 16. oktobra 2016. zbog optužbi da su planirali terorističke napade na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori“.

"Istina je da nikoga od 20 ljudi koji su uhapšeni u Crnoj Gori, nisam znao, sreo, niti vidio u mom životu, a kamoli da sam ih finansirao i ubeđivao da ubijaju. Ako se, ne daj Bože, bilo šta desi mojoj porodici, mojim saradnicima i mojim zaposlenima, jasno je sa koje je adrese došla poruka", napisao je Davidović kasnije.

Miodrag Daka Davidović - undefined
FOTO: Facebook: Miodrag Daka Davidović

U žižu regionalne javnosti Davidović je ponovo dospio u decembru prošle godine kada je na njega na pucano ispred hotela „Kraun plaza“ u Beogradu, gdje je bio sa vladikom Joanikijem.

Davidović je iz snajpera pogođen u ruku. Beogradski mediji pisali su tada da snajperista nije dobro procijenio, te da je Davidoviću život spasilo troslojno staklo.

Poslije ispaljenih hitaca, snajperista se odvezao nedaleko od lica mjesta, ostavio pušku u vozilo, koje je potom zapalio.

Zanimljivo je da je u to vrijeme u hotelu „Kraun plaza“ bio i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Veze sa Crkvom
Davidović je poznat kao veliki ktitor (dobrotvor) Mitropolije crnogorsko primorske, a mitrololit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina. Naime, on je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

Po svemu sudeći, Davidović je ključna karika između Crkve i nove pobjedničke koalicije u Crnoj Gori.

Prema crnogorskim medijima, Davidović već duže slovi kao finansiijer Demokratskog fronta. U tom kontekstu spomenuo ga je i crnogorski novinar i publicista, Šeki Radončić.

Na, koncu, svoju ulogu ne krije ni sam Davidović, koji je srbijanskim medijima ispričao da je upravo on ubijedio profesora Zdravka Krivokapića „da stane na čelo opozicije u Crnoj Gori“.

Prema riječima Davidovića, Krivokapić je „najveći autoritet koji je mogao da se odupre Đukanoviću“.

„Vidio sam u njemu duhovnu snagu koja je toliko jaka da je pokrenula narodni zamajac i dovela do očekivanog ishoda. Zdravko je potomak jednog od najvećih crnogorskih junaka Miloša Krivokapića. Njegov brastvenik je i blaženopočivši prota Momo, koji je bio jedan od najvećih autoriteta u SPC. Gde je vrelo i kapaće!“, govorio je Davidović u „Novostima“.
Na koncu, Daka nije krio ni osobne političke ambicije. U jedom intervjuu, izjavio je da bi se na narednim izborima kandidovao za predsjednika Crne Gore.

Nije isključeno da svoje ambicije pokuša ostvariti poslije najnovijih političkih odnosa u Crnoj Gori, kada za dvije godine (2022.) istekne mandat Milu Đukanoviću.

Dokazi iz Haaga
Ime Miodraga Dake Davidovića spominjano je u najmanje dva puta u Haaškom tribunalu, i to u slučajevima „Milošević“ i „Karadžić“. Zanimljivo je da je dio dokaznog materijala bio i presretnuti razgovor ratnog zločinca Radovana Karadžića, s jedne, te Davidovića i Karadžićevog brata Luke, s druge stranke.

Transkript razgovora kojeg ovdje donosimo je „presretnut“ 15. oktobra 1991. godine tokom mjera nadzora Karadžića koji je vođen pod kodnim imenom „Latas“. Vođen je samo tri dana nakon što je Karadžić u Skupštini BiH zaprijeo „nestankom muslimanskog naroda“, jer „muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje“.

Petnaestak dana ranije pripadnici JNA potpomognuti rezervistima napali su Dubrovnik i okolicu, što i Davidović i Karadžić slavodobitno pominju i ovom prilikom. Naime,na dan kada je nastao ovaj razgovor agresorske snage su u Hrvatskoj opkolile Cavtat!
Karadzic_davidovic_septembar2020_PS9.jpg
Transkript razgovora Karadžića i Davidovića - undefined
FOTO: Radiosarajevo.ba: Transkript razgovora Karadžića i Davidovića

„I vidiš da mi ovo rušimo ovamo, redom sve“, kaže u jednom trenutku Davidović govoreći o Dubrovniku..
A Karadžić s odobravnjem kaže:

„Pa, nema, taj ustašluk, to je užas jedan. Oni su budale što su u Dubrovnik napunili ustašama. Kažu da je bilo dvanaest hiljada u jednom trenutku“.

„Pa nijedan nije izbjeg'o... Bože sabrani, niko pobjeg'o nije...“, hvali se Davidović.

„Da, to je...“, nastavlja Karadžić.

„To je potpuno okruženje. Doće oni da civile... Majčino mlijeko, ne boj se“, prijeteći poručuje Davidović.

Skoro 29 godina kasnije, taj i takav Miordrag Daka Davidović, Karadžićev ministar, Bulatovićev kum i štićenik, te Amfilohijev intimus, odlučuje o tome ko će vladati Crnom Gorom.

Ako to nije krunski dokaz da smo ponovo "zaglavili" u devedesetima, sve ostalo je irelevantno.
Karadzic_davidovic_septembar2020_PS222.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Bome vrelo u Crnoj Gori

slika

Hiljade ljudi na skupu u Podgorici: Ne damo Crnu Goru, ne smije biti crnih ptica ni srebrenica
A. D.

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici večeas se okupilo više hiljada građana na patriotskom skupu kako je u tamnošnjoj javnosti nazvan. Najavile su ga crnogorske patriotske organizacije i to bez navođenja ijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Ipak, parole koje su izrečene na tribini jasno su ukazale na to da su okupljeni digli svoj glas protiv nacionalističkih snaga koje su se udružile na izborima, te koje trenutno u skupštini imaju prevagu. To je posebno ilustrovala jedna poruka koja je javno izrečena lideru Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritanu Abazoviću.

"Nama je Crna Gora najpreča. Samo se toga gospodine Dritane Abazoviću sjetite, prije nego što zagrizete otrovnu jabuku", indikativna je poruka sa skupa.

Foto: Vijesti.meFoto: Vijesti.me

Na tribini je, ipak, rečeno da ih nije okupila nijedna politika. Prisutni su u vriše navrata uzvikivali "Ne damo državu, ne damo Crnu Goru."

"Jedina partija koja nas je okupila je Crna Gora, ona iz koje je sramno istupiti. Svi trebamo biti za jedinstvenu i nezavisnu Crnu Goru nezavisno od toga ko se krsti ili ko klanja. Poručimo, niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli srebrenica", poručeno je sa tribine.

Također, istaknuto je da je Crna Gora "sita četničke slobode".

"Antifašistička Crna Gora neće se za srpski račun osloboditi od same sebe. Razmisli Crna Goro još jednom, treba li ti sloboda Dragoljuba Mihajlovića", poručeno je.

Amina Brahić iz Pljevalja s tribine je poručila bošnjačkom narodu prijete, ali da se ona osjeća sigurno pod crnogorskom zastavom.

Prema procjeni Uprave policije Crne Gore na ovom skupu prisustvuje čak 50.000 ljudi.

Uoči večerašnjeg skupa premijer Duško Marković je na Twiteru poručio "Da je vječna Crna Gora".

Skup je, inače, ranije podržao DPS Mile Đukanovića, ali se ogradio kazavši da ne stoji iza njegove organizacije.
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Crna Gora opstat mora! :djed

Imaju moju podrsku, a voljan sam i da im doniram ono sto sam zakopao za slucaj prijeke potrebe. :mig
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ommadawn je napisao/la: 04 sep 2020, 20:12 To i jeste problem. Što svi ti koji hoće neki normalan život sanjaju o Jugoslaviji.
Kak'a ba Jugoslavija, opet da srbi vladaju? :palm

Normalan zivot je kad su ljudi oko tebe normalni, bave se sobom a ne tobom, nasmiju se i pocaste pivu a da te ne nanerviraju.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17333

Post Postao/la Ommadawn »

Buki je napisao/la: 08 sep 2020, 05:02
Ommadawn je napisao/la: 04 sep 2020, 20:12 To i jeste problem. Što svi ti koji hoće neki normalan život sanjaju o Jugoslaviji.

Normalan zivot je kad su ljudi oko tebe normalni, bave se sobom a ne tobom, nasmiju se i pocaste pivu a da te ne nanerviraju.
Kad mi neko kaže “...ja bih opet Jugoslaviju, ono je bila zemlja, nije se gledao ko je ko, koje si vjere, koje nacije...”
Pa kako se onda raspade?
“Strane sile, plaćenici...”
Sve i da jesu, nije im puno trebalo.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Ommadawn je napisao/la: 08 sep 2020, 05:08
Buki je napisao/la: 08 sep 2020, 05:02

Kad mi neko kaže “...ja bih opet Jugoslaviju, ono je bila zemlja, nije se gledao ko je ko, koje si vjere, koje nacije...”
Pa kako se onda raspade?
Ma da je valjala ne bi je raskomadala ni oba bloka zajedno. Pamticemo je po silom odrzavanom miru i zivotu u zabludi. Sa kim smo zivjeli vidi se svaki dan, a sadasnja Crna Gora je tu da nas podsjeti da ne zaboravimo ... mnogi brzo zaboravljaju, neki nasi balije idu na Adu Ciganliju u provod, druge balije idu na moto susrete u srbiju i pricaju ma pros'o rat ne budi zatucan.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17333

Post Postao/la Ommadawn »

Buki je napisao/la: 08 sep 2020, 09:20
Ommadawn je napisao/la: 08 sep 2020, 05:08
Pa kako se onda raspade?
Ma da je valjala ne bi je raskomadala ni oba bloka zajedno. Pamticemo je po silom odrzavanom miru i zivotu u zabludi. Sa kim smo zivjeli vidi se svaki dan, a sadasnja Crna Gora je tu da nas podsjeti da ne zaboravimo ... mnogi brzo zaboravljaju, neki nasi balije idu na Adu Ciganliju u provod, druge balije idu na moto susrete u srbiju i pricaju ma pros'o rat ne budi zatucan.
Nema nista lose da se normalni ljudi koji imaju iste interese druze i odrzavaju prijateljstvo. Glupo je generalizirati, kako god da pogledas.
Neki su i tokom rata prolazili u neprijateljske teritorije pa odrzavali svoje interese ali to se uglavnom radilo o ljudima koji su na sav glas brujili o patriotizmu, naciji, domovini, vjeri...whatever.

Ali ta neka prica o bratstvu i jedinstvu, nekakvoj novoj uniji i sta ti ja znam - ne, ja u to ne vjerujem. Pogotovo sto ljudi koji to propagiraju upravo kod kuce imaju svoje nacionalne simbole - neki na zidu, neki u ladicama.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

...veće ustaše od hrvata.. :klanja :klanja
Pogodak Bećiraja u 92. minuti iz jedanaesterca, nakon što su Luksemburžani igrali s igračem manje od 84. minute, strastveno je proslavio komentator televizije Nova MN Milutin Grgur. Nakon što je lopta ušla u gol komentator je uzviknuo "Bećiraj! Bećiraj! Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana i evo njegovog gola nakon tri godine. Crna Gora vodi 1:0."

Pojedince je na društvenim mrežama zasmetao taj stih koji ih je podsjetio na pjesmu "Evo zore, evo dana". Jedan korisnik Twittera napisao je da je "Milutin Grgur (...) kao komentator proslavio pogodak Bećiraja ustaškom pjesmom 'Evo zore, evo dana' posvećenu zapovjednicima ustaške Crne legije Juri Francetiću i Rafaelu B.". Napisao je i dio teksta pjesme: "Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana. Evo zore, evo tića, Evo Jure Francetića."
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: Pljevlja: 'Turci selite se odavde'

Post Postao/la Fatih »

Vratite se, Turciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Trafalgar Law je napisao/la: 02 sep 2020, 22:02 I pjevao za Erdogana...... :ooo

Ma lik ima priču za svaku situaciju...

0
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Ommadawn je napisao/la: 02 sep 2020, 21:32
Da su im Turci toliko zla nanijeli, koliku mržnju prema njima gaje i koliko o tome guslaju - ne bi bilo ni ćirilice, ni pravoslavlja niti srpskog jezika uopšte, a da ne govorimo o bogomoljama. I to u 500 godina vladavine.
Što reče Zukorlić:
da su ih Turci samo mazili, "izlizali" bi ih za 500 godina.
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Odgovori

Natrag na “EXYU”