Ko voli detektivsku tematiku u britanskom ambijentu, svidjeće mu se. Dobra gluma, zanimljivi likovi, dojmljiva atmosfera...
Ima i, meni zanimljivih, djetinjasto-avanturističkih elemenata, ali ne suviše. Recimo, u jednoj epizodi, mladi Endeavour Morse oko Oxforda ganja tigra ljudoždera
Odgledao sam Manifest, serija je obaecavala i djelovala jako zanimljivo, imala je radnju koja drzi paznju, ali vec u prvoj sezoni se moglo naslutiti da ce otici u pogresnom smjeru. Svejedno sam je odgledao do kraja, i kao sto sam se i bojao kraj je bio totalni odron, bar meni, da sad ne spojlam detalje, ko je odgledao jasno je o cemu govorim.
Dark mi je neuporedivo bolja serija, nevjerovatno dobro osmisljena, samo se treba bas dobro skoncentrisati da se uprati ko je ko u kojem vremenu i sve detalje.
Iako sam jedan od onih kojem je tesko gledati filmove i serije na Njemackom, svejedno sam ostao odusevljen. Mozda cak mogu reci i da je najbolja serija ikad snimljena.
Poceo prije par dana gledati The Expanse, seriju dosta hvale i ima dobre ocjene, zaljubljenik sam u SciFi ali za sad nisam nesto odusevljen, likovi i gluma su mi onako, dacu sansu mozda jos par epizoda i razmisliti hocu li nastaviti.
Skoro sam procitao, cura se zali, sestra ili prijateljica je pitala jesi gledala seriju xxxx. Nisam. Pogledaj. Pregledala cijelu sezonu, ne valja nista, kaze ovoj pogledala sam. A ona njoj, jelde da je bez veze
Spock je napisao/la: ↑15 jul 2025, 09:07
Odgledao sam Manifest, serija je obaecavala i djelovala jako zanimljivo, imala je radnju koja drzi paznju, ali vec u prvoj sezoni se moglo naslutiti da ce otici u pogresnom smjeru. Svejedno sam je odgledao do kraja, i kao sto sam se i bojao kraj je bio totalni odron, bar meni, da sad ne spojlam detalje, ko je odgledao jasno je o cemu govorim.
Dark mi je neuporedivo bolja serija, nevjerovatno dobro osmisljena, samo se treba bas dobro skoncentrisati da se uprati ko je ko u kojem vremenu i sve detalje.
Iako sam jedan od onih kojem je tesko gledati filmove i serije na Njemackom, svejedno sam ostao odusevljen. Mozda cak mogu reci i da je najbolja serija ikad snimljena.
Poceo prije par dana gledati The Expanse, seriju dosta hvale i ima dobre ocjene, zaljubljenik sam u SciFi ali za sad nisam nesto odusevljen, likovi i gluma su mi onako, dacu sansu mozda jos par epizoda i razmisliti hocu li nastaviti.
Ja sam je odgledala konačno, i meni je super, svidja mi se i kako je završila. Bilo mi je malo nelogičnosti, ali hej serija je, nije ništa ozbiljno.
Opasno me navlačite na tu Dark, a kontam sad ljeto, nije da se lezi pred tv-om. Pa na jesen mozda bude i ona na redu
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Spock je napisao/la: ↑15 jul 2025, 09:07
Ja sam je odgledala konačno, i meni je super, svidja mi se i kako je završila. Bilo mi je malo nelogičnosti, ali hej serija je, nije ništa ozbiljno.
Opasno me navlačite na tu Dark, a kontam sad ljeto, nije da se lezi pred tv-om. Pa na jesen mozda bude i ona na redu
Iskreno, meni se kao kjafiru ne svidjaju te neke vjerske poruke i sto je rasplet previse za to vezan i sto je to osnovna poruka serije. Te neke manje nelogicnosti se mogu naci u skoro svakom filmu ili seriji ko trazi, tako da na to nisam toliko osjetljiv, bezveze mi je kad neko sjedne da gleda nesto trazeci greske i mane.
Nista, jos malo ce kraj ljeta i onda polako pocni Dark, neki savjetuju da se uzme papir i olovka i usput zapisuje sta je ko kome i u kojem vremenu, zbog lakseg pracenja.
Moonlight je napisao/la: ↑17 jul 2025, 17:34
Oooj jel to neka Dinastija
ne. ali problem je ako gledas seriju, pa ti detalji promaknu dok pricas na tel sa nekim 3 min.
kod nejasnoca odgledaj epizodu ponovo.
ali ne sikiraj se.
Moonlight je napisao/la: ↑17 jul 2025, 17:34
Oooj jel to neka Dinastija
Nije dinastija vec putovanje kroz vrijeme, pa valja upratiti ko je ko u kojem vremenu, ko je kad je otisao recimo u proslost i kako je uticao na desavanja u drugom vremenu, ko se rodio zbog toga sto je neko uticao na desavanja putovanjem kroz vrijeme i slicno.