Nisam nigdje napisao da nije bilo iživljavanja nad Srbima i naravno da se i to broji.BeogradjanIN je napisao/la: ↑05 okt 2025, 12:22A nad srbima nije bilo izivljavanje ili se to ne broji? Ja ne podrzavam niti jedan zlocin i voleo bih da vidim na dozivotnoj robiji svakoga ko je ubijao nevine ljude,civile,zene,decu... Ako gledas televiziju mislices tako kako si napisao. Kosovo ti je vestacka tvorevina koja je amerikancima bila potrebna. Prvenstveno zbog svoje baze a zatim i zbog pljackanja rudnika. Predstavljena kao najsiromasnija pokrajina a rudnici u milijardama. Znaju amerikanci gde i sta kradu. Tako su po arapskom svetu zavadili narod dok su krali naftu i zlato.
Samo to je odmazda nad onim što su Srbi radili Albancima sve do 1999.
Uzmimo činjenicu da je dobar dio Albanaca iseljen za vrijeme SFRJ. Uzmimo i to da je dobar dio njih tražio konstutivnost kao narod ali ga nikada nisu dobili nego su dobili, pazi apsurda, definiciju “narodnost”.
Da su dobili konstituivnost kao narod, ne bi tako lako došlo do konflikta.
Tek sedamdesetih dobijaju pravo da se školuju na svom jeziku ali to je bio skok u vlastiti stomak. Sa završenom diplomom na albanskom jeziku se nisu mogli zaposliti nigdje u SFRJ.
Represalije nad Albancima počinju nakon protesta 1981, prvo polako pa onda sve jače nakon incidenta sa Đorđetom Martinovićem. Nikada se tačno nije ustvrdilo da li mu je neko zabio pivsku flašu u analni otvor ili se radilo o samozadovoljavanju. Ja ne isključujem oboje.
Nije da nije bilo napada nad Srbima tamo u nekim selima ali nisu Albanci toliko glupi jer su znali da na sebe mogu da navuku cijelu vojsku jedne velike zemlje - vraćamo se ponovo na 1981 i proteste. Tad je proglašeno vanredno stanje na Kosovu.
I onda kreće antialbanska propaganda u javnim medijima, plasiranjem raznih priča što je dovelo do sve više antialbanskog raspoloženja među ljudima u SFRJ.
Evo ti primjer samo u BL su bojkotovane neke pekare i slastičarne, burekdžinice, roštiljnice u vlasništvu Albanaca jer su neki tvrdili da su bili otrovani tamo, da je stavljano meso mljevene mačke u burek i ćevape, da je umjesto piletine služen golub… Narodu nije trebalo malo da proguta te gluposti.
Tokom devedesetih su vršene represalije nad tim stanovništvom tamo, čak je Arkan rahmetli imao svoju bazu u Grand Hotelu.
Naravno da ono što se od 1999 pa do dana današnjeg dešava na Kosovu nad kosovskim Srbima za svaku osudu i smatram to zločinom. Ali ti ljudi služe danas kao pijuni za igru Beogradu.
“Dogodine u Prizrenu” pjeva Beogradski Sindikat.
Koliko je meni poznato, iz Beograda za Prizren ima uspostavljena autobuska linija ali nijedan od članova BS-a nikako da ode tamo.
Vučić krenuo onim vozom ukrašenim sa sve ikonama i Albanci se čak dogovorili da ga puste da vide da li će fakat doći do Prištine i da se vrati nazad za Bg, bez ijednog incidenta pa ovaj nije smio nego stao pred Kosovom “Ipak da se ja vratim”.
Film “Enklava” je stanje na Kosovu najbolje opisao.