Da se pohvalim

Truć, trač, bla, bla...
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1721

Re: Da se pohvalim

Post Postao/la Desperado »

Korona je pokosila svijet i to dobro. I nas je ovdje. I dalje kod mnogih postoje posljedice od iste. Izgubio sam tetka zbog nje. Nije se htio vakcinisati, pa je zaplatio. Za malo sam i druga izgubio.

I onda npr. sjedneš u taksi, pa ti taksista počne pričati o vakcinama kao da ima 2-3 specijalizacije kako su štetne itd... ili čitaš o tome na forumima od ljudi koji nikad ništa nisu pročitali o imunizaciji, a ubiše jer su se nagutali propagande i raznih teorija zavjere širom interneta.

Da, mjere jesu bile stroge. Da su bogdom bile još strožije. Sve ove koji se opiru i zbog kojih djeca ne primaju ni standardne vakcine treba pendrecima izbubati kao što je nekad bubala milicija. Nije te ni pitala hoćeš li se vakcinisati, već ti je izbubala oca i mater ako bi se protivili i ev nas svi živi i zdravi uz masu iskorijenjenih bolesti ili su svedene na nivo manje prehlade.
2
2 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16944

Post Postao/la Polaris »

Mene kad sam isla da primim onu mrp, sto nisam ko mala, pitala doktorica, a sto se nisi prije vakcinisala, je li to mama antivakser 🤨😂
2
2 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

To sto su ljude nazivali "antivakser" je samo jos jedna podela koja im je uspesno prosla. Ja sam kao mali isprimao sve vakcine, moje dete je pre kurone ali sam tada izgubio poverenje. Svako stvara svoje misljenje na koje normalno ima prava. Pa tako i ja. Sve ono sto sam video svojim ocima bila je prevara i laz. Mene je to toliko nerviralo u firmi sto su svi pravili paniku,toliko bili naplaseni televizijom da cim neko kine ili se nakaslje oni beze a taj trci da radi glupavi test. I kada god je nekome od njih pokazivalo da su tu nesto pozitivni ja sam namerno prilazio,grlio te ljude,priblizavao im se samo da im pokazem koliko su uplaseni bespotrebno. Pa onda one maske glupe. Obicne krpetine koje zapravo ni ne mogu da te stite od virusa. To su maske koje sluze hirurzima ili recimo zubarima da njihova da ne kazem pljuvacka ne dodje na tvoju ranu. Ne bukvalno pljuvacka nego se desi dok prica. Pa onda oni fazoni ne mozes tada napolje ali mozes tada. Pa onda pravis razmak od metar da udjes u restoran i to sa krpom na ustima a onda u restoranu svi sedaju zajedno bez maski. Mene to vise podsecalo na dresiranje ljudi nego na brigu o narodu. I ko zna ko je i koliko posledica imao nakon vakcinacije samo o tome i ne pisu niti ce pisati. Uvek ce reci da je ostecen jer se nije vakcinisao a ako bude ostecen nakon vakcinacije pravice se mutavi. To sve zavisi od imunog sistema ljudi. I te vakcine nisu kao prethodne a najveci razlog zasto je ja nisam primio je jer mi kucni doktor rekao da za vakcinu treba 3-6 godina da bi se proverila. A ne par meseci. I zamisli te vakcine koje te stite a Srbija ih prva davala. Znaci Amerika ih nema,Svajcarska ih nema,Nemacka ih nema a Srbija ih ima. Pa onda sav onaj cirkus sa vaucerima da te nagovore da se vakcinises. I na kraju potpis. Potpisujes da u slucaju posledica sam snosis odgovornost. E to mi je dodatno ulilo sumnju. Opet kazem, ovo je moje misljenje sto ne znaci da je ispravno ali na njega imam pravo,zar ne?
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Desperado je napisao/la: 22 okt 2025, 10:14 Korona je pokosila svijet i to dobro. I nas je ovdje. I dalje kod mnogih postoje posljedice od iste. Izgubio sam tetka zbog nje. Nije se htio vakcinisati, pa je zaplatio. Za malo sam i druga izgubio.

I onda npr. sjedneš u taksi, pa ti taksista počne pričati o vakcinama kao da ima 2-3 specijalizacije kako su štetne itd... ili čitaš o tome na forumima od ljudi koji nikad ništa nisu pročitali o imunizaciji, a ubiše jer su se nagutali propagande i raznih teorija zavjere širom interneta.

Da, mjere jesu bile stroge. Da su bogdom bile još strožije. Sve ove koji se opiru i zbog kojih djeca ne primaju ni standardne vakcine treba pendrecima izbubati kao što je nekad bubala milicija. Nije te ni pitala hoćeš li se vakcinisati, već ti je izbubala oca i mater ako bi se protivili i ev nas svi živi i zdravi uz masu iskorijenjenih bolesti ili su svedene na nivo manje prehlade.
Kralju, korona vakcina ti je totalno drugacija od drugih. Prvo,nije bilo moguce da bude ispitana da bi se tek tako davala. Te koje si isprimao su bile ispitane, nisi garantovao potpisao,davalo ti se jer se znalo da stite. A ova sada stvorena za par meseci bez ikakve kontrole davana ljudima i to da potpisu da sami snose posledice u slucaju nezeljenog dejstva. To je skroz drugacije. I u Nemackoj imas na 1000 ostecenih sto se zna a zamisli za koliko se ne zna. To nije izmisljena prica ali zahvaljujuci TV-u i novinama ljudima ce delovati kao da jeste.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

grunf je napisao/la: 22 okt 2025, 11:00 Ovo troje iznad tebe sto flertuju s mudroscu ne misle tako.

Da ne ponavljam, ne volim glupe ljude, ali ovdje sam zavolio i umno poremecene.
Neka budem glup. I daj Boze da sam glup i da nisam u pravu. I da je sve ono sto sam video i cuo bio san.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Šabović Adis je napisao/la: 22 okt 2025, 11:08
BeogradjanIN je napisao/la: 22 okt 2025, 11:04

Kralju, korona vakcina ti je totalno drugacija od drugih. Prvo,nije bilo moguce da bude ispitana da bi se tek tako davala. Te koje si isprimao su bile ispitane, nisi garantovao potpisao,davalo ti se jer se znalo da stite. A ova sada stvorena za par meseci bez ikakve kontrole davana ljudima i to da potpisu da sami snose posledice u slucaju nezeljenog dejstva. To je skroz drugacije. I u Nemackoj imas na 1000 ostecenih sto se zna a zamisli za koliko se ne zna. To nije izmisljena prica ali zahvaljujuci TV-u i novinama ljudima ce delovati kao da jeste.
Pa mora da nađu zamorce, jebogati. :valja
Ja se secam i ovoga
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34544

Post Postao/la dmr »

:apl
4
4 slika
:damir
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Desperado je napisao/la: 22 okt 2025, 10:14 Korona je pokosila svijet i to dobro. I nas je ovdje. I dalje kod mnogih postoje posljedice od iste. Izgubio sam tetka zbog nje. Nije se htio vakcinisati, pa je zaplatio. Za malo sam i druga izgubio.

Vodio sam ja ove diskusije mjesecima ako ne i duže. Na stotine ispisanih postova na dva tri foruma po kojima je masa toga što navodiš i što si ranije navodio pobijeno više puta, tako da ne planiram opet da se upuštam u to i da nekom nešto dokazujem. Sizifov posao.

Na kraju kad sam se smorio od svega toga zaključak je bio da sam trebao da diskusije te vrste sasijecam odmah u korijenu, da stvari nazivam pravim imenom i ljude idiotima odmah u startu. I da ih pendreče također kad pretjeraju. To je to u suštini što se mene tiče.
0
Zadnja izmjena: Desperado, dana/u 22 okt 2025, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2969
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

Gore je ono testiranje bilo, meni kad je zavalila onaj šptapić u nos zamal se nisam onesvijetio :D , beze ja govorim primio vec dvije..kaze ona meni "svoj ti posao " :D . Sado-mazo volim nije znala :D.
4
4 slika
:danny
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Ova je najjaca burazeru. Dresiranje level pro
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Desperado je napisao/la: 22 okt 2025, 11:15

Vodio sam ja ove diskusije mjesecima ako ne i duže. Na stotine ispisanih postova na dva tri foruma po kojima je masa toga što navodiš i što si ranije navodio pobijeno više puta, tako da ne planiram opet da se upuštam u to i da nekom nešto dokazujem. Sizifov posao.

Na kraju kad sam se smorio od svega toga zaključak je bio da sam trebao da diskusije te vrste sasijecam odmah u korijenu, da stvari nazivam pravim imenom i ljude idiotima odmah u startu. I da ih pendreče također kad pretjeraju. To je to u suštini što se mene tiče.
I ja sam da pendrece ali da dopuste da se dokaze ko je u pravu. Pa da pendrece do neiznemoglosti onoga ko je ubedjivao i ucenjivao ljude a nije bio u pravu. Ali ne,po novinama i tv-u ce naravno da se pojavljuju kreteni koji nemaju dva zuba u glavi da pricaju protiv kurone kako bi narod rekao gledaj debile. Strucna lica su bila zabranjena. Opet kazem, ne mora da znaci da tvoje misljenje nije ispravno nego da nije dozvoljeno suprotno misljenje i rasprava sa strucnim ljudima o tome.
0
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

A jes vala ona rajfajzen kad je primiš 24 sata goriš :D kao da gurneš glavu u rernu.
2
2 slika
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3812

Post Postao/la neodoljivi »

Al ga ja rasprostijeh :zbunj
20251022_092321.jpg
Ovi mi tragovi bas slicni ko ono Sex zimi, ne mogu se sakriti
2
2 slika
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

kako si to uspio ugaziti :D ? I to nekako u rikverc :D.
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10365

Post Postao/la MunDzi »

Bobi je napisao/la: 22 okt 2025, 11:16 Gore je ono testiranje bilo, meni kad je zavalila onaj šptapić u nos zamal se nisam onesvijetio :D , beze ja govorim primio vec dvije..kaze ona meni "svoj ti posao " :D . Sado-mazo volim nije znala :D.
A i to se moralo narodu objasnjavati mali milion puta i opet narod ne razumije. Eto, ti si primjer.

Nema veze sto si primio, opet je mozes dobiti i time biti zarazan, samim time prenijeti drugima. I dobro ti je rekla "svoj ti posao".
0
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

MunDzi je napisao/la: 22 okt 2025, 11:29
Bobi je napisao/la: 22 okt 2025, 11:16 Gore je ono testiranje bilo, meni kad je zavalila onaj šptapić u nos zamal se nisam onesvijetio :D , beze ja govorim primio vec dvije..kaze ona meni "svoj ti posao " :D . Sado-mazo volim nije znala :D.
A i to se moralo narodu objasnjavati mali milion puta i opet narod ne razumije. Eto, ti si primjer.

Nema veze sto si primio, opet je mozes dobiti i time biti zarazan, samim time prenijeti drugima. I dobro ti je rekla "svoj ti posao".
A je, negdje je bila opcija ili vakcina ili svako jutro testiranje i to u naprednoj EU kao normalno , moram se izmotavat...ljudski je :D.
2
2 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Udebljao sam se 5 kila za dva mjeseca. Sad sam na skoro 10 viška.

Dobro investiram u sebe nema šta
3
1 slika 1 slika 1 slika
Odgovori

Natrag na “Parlaonica”