Slični smo ili različiti?
Re: Slični smo ili različiti?
Doduše, mene moji roditelji nisu ni odgajali da budem njihova kopija.
Ali, imao sam dobar uzor. Dasistwalterovac i purgerka, sreli se na prvoj godini faksa i od tad su zajedno. Brak nije nimalo jednostavna zajebancija, ali njih dvoje to čine skoro seamless.
Po mom mišljenju, bile su dvije ključne odluke koje su morali donijeti zajednički.
Da li ostati u BiH za vrijeme rata? Tad su imali samo mene.
Da li otići sa Balkana kad se rat završi? Tad su imali dvoje djece.
Kako bi to završilo da su imali različita mišljenja oko ova dva pitanja? Kako se završavaju takve veze?
Ali, imao sam dobar uzor. Dasistwalterovac i purgerka, sreli se na prvoj godini faksa i od tad su zajedno. Brak nije nimalo jednostavna zajebancija, ali njih dvoje to čine skoro seamless.
Po mom mišljenju, bile su dvije ključne odluke koje su morali donijeti zajednički.
Da li ostati u BiH za vrijeme rata? Tad su imali samo mene.
Da li otići sa Balkana kad se rat završi? Tad su imali dvoje djece.
Kako bi to završilo da su imali različita mišljenja oko ova dva pitanja? Kako se završavaju takve veze?
1
1
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 20 dec 2025, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Tražili smo se po prethodnim životima
Nije ta odluka donešena kad se direktno pucalo u BiH. Imali su najmanje par godina da dobro razmisle, jer je i budali bilo jasno da sve ide prema ratu. Njih dvoje su imali i širom otvorena vrata ka iseljenju, uzimajući u obzir sve aspekte.
Mogli su napustiti BiH i patriotisati iz dijaspore.
Mogli su napustiti BiH i patriotisati iz dijaspore.
0
@Socrates
Pa vidis ja ne mogu pisati ovdje na ovoj vjerometini gdje svi citaju. Nije to bas zgodno. Inace sam jednina pa ako dodjes i ti, barem ovdje mozemo biti dvojina.
Pp je odlican kutak za razgovor. Zamisli to je jedna velika prostorija gdje su navucene tamne zavjese i samo se krajicak suncevih zraka podkrada povremeno. U sobi nema nista od namjestaja i drveni je pod. Ja sjedim u jednom cosku sobe, a ti u drugom. Ne vidimo se bas dobro, samo nam se sjene naziru ali se odlicno cujemo i razgovaramo.
Od razgovora koji zapocinjes sa mnom, zavisi kako cu se ja ponasati i sta cu ti otkriti ili reći.
Pa sad mi reci zar nije ta “intima” pumo bolja nego da Grumph dodje ovdje i pokvari sve?
A najvise o cemu sam htjela razgovarati i je tal vjerenicki prsten. Jako sam radoznala osoba i svaki detalj me interesuje, ako je ta tema nesto sto bi se nekada ticalo mene.
Razmisli prije nego Adis uleti.
Pa vidis ja ne mogu pisati ovdje na ovoj vjerometini gdje svi citaju. Nije to bas zgodno. Inace sam jednina pa ako dodjes i ti, barem ovdje mozemo biti dvojina.
Pp je odlican kutak za razgovor. Zamisli to je jedna velika prostorija gdje su navucene tamne zavjese i samo se krajicak suncevih zraka podkrada povremeno. U sobi nema nista od namjestaja i drveni je pod. Ja sjedim u jednom cosku sobe, a ti u drugom. Ne vidimo se bas dobro, samo nam se sjene naziru ali se odlicno cujemo i razgovaramo.
Od razgovora koji zapocinjes sa mnom, zavisi kako cu se ja ponasati i sta cu ti otkriti ili reći.
Pa sad mi reci zar nije ta “intima” pumo bolja nego da Grumph dodje ovdje i pokvari sve?
A najvise o cemu sam htjela razgovarati i je tal vjerenicki prsten. Jako sam radoznala osoba i svaki detalj me interesuje, ako je ta tema nesto sto bi se nekada ticalo mene.
Razmisli prije nego Adis uleti.
0
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5686
Adis in 3, 2, 1...
2
2
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Kad je kod mene sve savrseno. bez obzira koji je nivo savrsenstva...ja dam prsten.
Nemam straha od reci da, nema straha od vezivanja...
Ako se uplasite necega ovozemaljskog, to samo znaci da ce te umrijeti skroz od straha, ako naletite na nekog nezemaljskog...
U redu su mitovi o zvjezdama. Ali tanak je toj sloj romantike, kad se vidi da bas i ne gledamo osjecaje drugih.
Opravdanje-Nije to to bi bilo ok, ako se navedu dokazi zasto to nije to. Das sansu nekome da malo proradi na necemu ili da nesto nauci.
Ako meni neka zena kaze-sve je super, ali nesto me propada na pomisao da se udajem....ja odmah sve njene strahove osjetim. I vidim i razloge.
Neka ide ona u svoj svemir, neka sa svojim zvjezdama prica.
Ja vala mogu u sobi napraviti par svemira, dok lezim...a ona rastura, dok u pozadini udaraju narodnjaci...
Nemam straha od reci da, nema straha od vezivanja...
Ako se uplasite necega ovozemaljskog, to samo znaci da ce te umrijeti skroz od straha, ako naletite na nekog nezemaljskog...
U redu su mitovi o zvjezdama. Ali tanak je toj sloj romantike, kad se vidi da bas i ne gledamo osjecaje drugih.
Opravdanje-Nije to to bi bilo ok, ako se navedu dokazi zasto to nije to. Das sansu nekome da malo proradi na necemu ili da nesto nauci.
Ako meni neka zena kaze-sve je super, ali nesto me propada na pomisao da se udajem....ja odmah sve njene strahove osjetim. I vidim i razloge.
Neka ide ona u svoj svemir, neka sa svojim zvjezdama prica.
Ja vala mogu u sobi napraviti par svemira, dok lezim...a ona rastura, dok u pozadini udaraju narodnjaci...
0
Ne znam gdje si pročitao da sam ja imao strah od vezivanja. Živio sam sa djevojkom tri godine prije toga i još godinu veze kad smo odvojeno živjeli.
Al' eto, nek' si se meni naprič'o.
Al' eto, nek' si se meni naprič'o.
0
Obicno je prsten znak vezivanja.
„nesto me proparalo posred srca, duse i utrobe“...Razlog je to itekako za strah.
Ja vjerujem da jeste.
Grijesim mozda, ako taj nivo savrsenstva i nije bio neki...pa si pobjegao u zagrljaj vjecne ljubavi....
„nesto me proparalo posred srca, duse i utrobe“...Razlog je to itekako za strah.
Ja vjerujem da jeste.
Grijesim mozda, ako taj nivo savrsenstva i nije bio neki...pa si pobjegao u zagrljaj vjecne ljubavi....
0
Znak dubljeg vezivanja je kad počneš živjeti zajedno. Mene nije proparalo od straha od vezivanja, nego od saznanja da ću morati prekinuti vezu.
Al' vidim ja da ti uopšte ne čitaš šta drugi pišu, nego dođeš da dobacuješ kako su, naprimjer, "neki na drogama", a onda udri po hvalospjevima o sebi.
Kad si ti zadnji put imao vezu od četiri godine?
Al' vidim ja da ti uopšte ne čitaš šta drugi pišu, nego dođeš da dobacuješ kako su, naprimjer, "neki na drogama", a onda udri po hvalospjevima o sebi.
Kad si ti zadnji put imao vezu od četiri godine?
0
Ja sam se vise puta zenio.
Oko 13 godina braka i jos plus nevjencanih supruga.
Strah od vezivanja mogu nekako i razumjeti, ali strah od prekida bas i ne mogu...
Zasto?
Moze se i bez straha prekinuti.
Oko 13 godina braka i jos plus nevjencanih supruga.
Strah od vezivanja mogu nekako i razumjeti, ali strah od prekida bas i ne mogu...
Zasto?
Moze se i bez straha prekinuti.
1
1
Vidim, toliki si stručnjak oko veza kad si ih toliko imao, i sve prošlo u savršenom redu.
Možda bi ti trebao imati strah od vezivanja, jer....
To moje nije bilo strah od prekida, nego niko nema baš preveliku želju da povrijedi osobu sa kojom je proveo četiri godine. Opet ti projiciraš.
Možda bi ti trebao imati strah od vezivanja, jer....
To moje nije bilo strah od prekida, nego niko nema baš preveliku želju da povrijedi osobu sa kojom je proveo četiri godine. Opet ti projiciraš.
0
Bilo je i dobrih dana.
Sto bi ih se i ubuduce odricao?
I kod savrsenog se vremenon moze izgubiti ponesto...
Sto bi ih se i ubuduce odricao?
I kod savrsenog se vremenon moze izgubiti ponesto...
0
Ne kažem ja da se ti ičega odričeš, nego smanji malo sa "savjetima" i spjevovima o sebi jer očigledno je da baš i nisi uspješan u vezama.
Nešto si mi i premlad da baš imaš toliko dugih veza, Al' hajd' sad, nećemo u detalje.
Nešto si mi i premlad da baš imaš toliko dugih veza, Al' hajd' sad, nećemo u detalje.
0
Tu smo da se savjetujemo.
Jos ces ti vidjeti sta su savjeti kad Pekmeza navrati.
Ja inace ne komentiram o privatnom zivotu forumasa. Od ovog tvoga slucaja polazim kao od slucaja koji se davno desio pa ne zamjeri.
Ajde da razumijem i strah od toga da ces povrijediti nekoga...
Ali opet-povrijedis, a toliko izlaza imas to sve natenane. Aha-neko i to mora!
jbg...zar si zlo?
Ne vjerujem da si toliko los, pa mi je moje misljenje o strahu od vezivanja puno prihvatljivije.
Traziti, traziti se je ok...
ja nemam problem reci zenama-podjimo od toga da je neki problem u meni.
Jos ces ti vidjeti sta su savjeti kad Pekmeza navrati.
Ja inace ne komentiram o privatnom zivotu forumasa. Od ovog tvoga slucaja polazim kao od slucaja koji se davno desio pa ne zamjeri.
Ajde da razumijem i strah od toga da ces povrijediti nekoga...
Ali opet-povrijedis, a toliko izlaza imas to sve natenane. Aha-neko i to mora!
jbg...zar si zlo?
Ne vjerujem da si toliko los, pa mi je moje misljenje o strahu od vezivanja puno prihvatljivije.
Traziti, traziti se je ok...
ja nemam problem reci zenama-podjimo od toga da je neki problem u meni.
0
Nemam ja problem sa savjetima, nego ti sa, kako si sam rekao, toliko veza, brakova i nevjenčanih supruga, i sve propalo, možda nisi mjerodavan da ga ikome daješ.
I znaš ti dobro da ne dijeliš samo savjete nego usput i uvrijediš kad ti odgovara. Neko se kao drogira.
I znaš ti dobro da ne dijeliš samo savjete nego usput i uvrijediš kad ti odgovara. Neko se kao drogira.
0
Nije samo da se drogiraju nego se neki sa tim jos i hvale.
Ako se ne drogiras, ne tice te se...Ako se drogiras-prestani. Prestani bi bio savjet. Ali i ne moras prihvatiti...
Nisam ni rekao da sam mjerodavan da dajem savjete. A i ne dajem savjete, ako ne mogu garantirati.
Ako te naljutilo moje misljenje, pitaj se zasto...
Eto izvini...necu vise.
Sta sad trebam?
Ako se ne drogiras, ne tice te se...Ako se drogiras-prestani. Prestani bi bio savjet. Ali i ne moras prihvatiti...
Nisam ni rekao da sam mjerodavan da dajem savjete. A i ne dajem savjete, ako ne mogu garantirati.
Ako te naljutilo moje misljenje, pitaj se zasto...
Eto izvini...necu vise.
Sta sad trebam?
0
Ja se nikad ne ljutim. Ja samo primjećujem. Čovjek od 39 godina sa istorijatom različitih veza od minimum 30 godina bi možda trebao da ne ulijeće galameći na moje upise, i da prvo raščisti sa sobom neke stvari.
0