pregledo sam kranovu partiju sad i pokuso njegovo otvaranje al ne ide. pobijedio sam tu partiju al nisam otvorio kako treba. skonto sam da me najvise zeza u sahu sto ne mogu jake figure da otvorim nego mi stoje iza pijuna
hani_jong_un je napisao/la: ↑24 jan 2026, 23:51
pregledo sam kranovu partiju sad i pokuso njegovo otvaranje al ne ide. pobijedio sam tu partiju al nisam otvorio kako treba. skonto sam da me najvise zeza u sahu sto ne mogu jake figure da otvorim nego mi stoje iza pijuna
Moraš zauzimati pješacima prostor u centru i tako u isto vrijeme stvaraš prostor za svoje figure iza pješaka i otežavaš protivniku koordinaciju figura ...
To se zove prostorna prednost!
hani_jong_un je napisao/la: ↑24 jan 2026, 23:51
U zadnjoj njegovoj partiji ti otvaranje ne treba figure se same razvijaju
smajlic je napisao/la: ↑26 jan 2026, 22:05
a nisi ni probala
E..to sam sad pomislila i baš me uhvatila grižnja savjesti… Toliko si se potrudila, sve si mi napisala i objasnila, a ja sam to tako olako ignorirala..Oprosti...,Mene je samo strah hoću li to dobro napraviti. Ne znam ni koju boju trebam igrati ni koliko minuta trebam namjestiti...
smajlic je napisao/la: ↑26 jan 2026, 22:05
a nisi ni probala
E..to sam sad pomislila i baš me uhvatila grižnja savjesti… Toliko si se potrudila, sve si mi napisala i objasnila, a ja sam to tako olako ignorirala..Oprosti...,Mene je samo strah hoću li to dobro napraviti. Ne znam ni koju boju trebam igrati ni koliko minuta trebam namjestiti...
ma ne brini zbog mene nego eto da znas i to
ti si crna ovaj krug
a minute koliko hoces
vidi eto s pekmezom hoce li uzivo ili dan po potezu
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.