Ugovoreni brak
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
Re: Ugovoreni brak
obično provodadžije insistiraju...da im trud u pronalasku ne bude uzalud..haha
ma različiti smo, nekome je ok da mu neko drugi vrši odabire za mnoga životna polja...zašto ne i to.
lično, ne volim ni posrednike u upoznavanju.
ma različiti smo, nekome je ok da mu neko drugi vrši odabire za mnoga životna polja...zašto ne i to.
lično, ne volim ni posrednike u upoznavanju.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
pa nema, ali su razvodnili temu pa je u većini upisa to granica do koje bi se išlo, a da podsjeća na taj običaj...
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
- carobnjak_N
- Perspektivni član

- Reactions: 310
U tim zemljama arapskog poluotoka imaš koliko hoćeš neoženjenih , neudatih , zbog toga što je njima kod tog takvog brakaIskra je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:57
Treba razlikovati ugovoreni brak i prislini brak.
Ugovorenim se u arapskom svijetu smatra brak koji je proizašao iz
, ne znam riječ....nagovora nekog. Ali sve je na potencijalnim partnerima. Upoznaju se u društvu nekog od familije,, sjedu sami ( ali u blizini je uvijek neko) i porazgovaraju... ako odluče opet da se vide ok. Ako ne...nikom ništa .
Imam brata od prijateljice , baš smo se neki dan čuli, on je emiracanin, kaže odoh kući da vidim mama mi.opet našla neku curu. Odbio svaku do sad. Njemu to postalo ko sport. Vidi, kaže neću i idemo dalje.![]()
od presudne važnosti imovinsko stanje mladoženje.
Znači ništa šarm , ljepota i ti fazoni .
Ja sam lani vozio dva brata i njihovu majku , koja je treća supruga njhivog oca , i niti jedan nije oženjen a u tridesetima su.
Pa reko, kako to brt, ne kontam, mislio sam da se vi mladi ženite. Kaže, nemamo dovoljno imetka, imaju još 8 polubraće, pa kad
se babino imanje razdijeli, tanko je to
Kaže, možeš oženiti neku ružnu i siromašnu jer ove što su lijepe i siromašne , zgrabe ovi što već imaju 2-3 žene.
0
carobnjak_N je napisao/la: ↑04 aug 2020, 12:21U tim zemljama arapskog poluotoka imaš koliko hoćeš neoženjenih , neudatih , zbog toga što je njima kod tog takvog brakaIskra je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:57
Treba razlikovati ugovoreni brak i prislini brak.
Ugovorenim se u arapskom svijetu smatra brak koji je proizašao iz
, ne znam riječ....nagovora nekog. Ali sve je na potencijalnim partnerima. Upoznaju se u društvu nekog od familije,, sjedu sami ( ali u blizini je uvijek neko) i porazgovaraju... ako odluče opet da se vide ok. Ako ne...nikom ništa .
Imam brata od prijateljice , baš smo se neki dan čuli, on je emiracanin, kaže odoh kući da vidim mama mi.opet našla neku curu. Odbio svaku do sad. Njemu to postalo ko sport. Vidi, kaže neću i idemo dalje.![]()
od presudne važnosti imovinsko stanje mladoženje.
Znači ništa šarm , ljepota i ti fazoni .![]()
Ja sam lani vozio dva brata i njihovu majku , koja je treća supruga njhivog oca , i niti jedan nije oženjen a u tridesetima su.
Pa reko, kako to brt, ne kontam, mislio sam da se vi mladi ženite. Kaže, nemamo dovoljno imetka, imaju još 8 polubraće, pa kad
se babino imanje razdijeli, tanko je to![]()
Kaže, možeš oženiti neku ružnu i siromašnu jer ove što su lijepe i siromašne , zgrabe ovi što već imaju 2-3 žene.
Odakle su?
0
- carobnjak_N
- Perspektivni član

carobnjak_N je napisao/la: ↑04 aug 2020, 13:42 Iz Emirata . Inače za naše standarde nisu uopće siromašni
Ma znaš šta...činjenica da je njihov otac ima tri žene...govori da je otac imucan. A sad naredao.je dosta djece...ipak..ukoliko neko želi da se oženi a nema.mogucnost kakvu mladenka zahtjeva onda se podnese zahtjev državi, dobiju kucu i 100 000 u kešu.
Ti koje spominjes nesta mudruju , hoće da zenidbom riješe egzistenciju u smislu da ne moraju da rade. u Qatru nije tako.
0
Iskra je napisao/la: ↑04 aug 2020, 10:12 Prevazidjeno, primitivno, krši naše.pravo na izbor....? Ali! ....
U vremenu kad je sve više i više samaca , osoba koje debelo.prelaze tridesetu bez uspjeha a sa zeljom ka ostvarenju emotivne sprege s partnerom,zašto ne bismo dali priliku "ugovorenom poznanstvu" koje bi eventualno moglo prerasfumi u vezu ili brak ?
Zašto zatvoriti mogućnost da nam.neko ukaže na neku osobu koju možda sami nikada primjetili ne bismo?
Vaš stav o tome ? Imate li sličnih primjera u okolini, jeste li ikada "pogurali" nekog u tom smjeru ?
Ja jesam. Brata rođenog.
Obrazložiti ću u nastavku a do tada, da vas čujem?
Podržavam sasvim. Zašto da ne?
Moj rođak je tako upoznao suprugu. Njegov prijatelj Grk ih spojio. Nisam ja ☺ I divna su kombinacija.
Spojiti nekog je jako lijepo. No i zahtjevno. Treba znati dobro, kakva ljudi imaju očekivanja. Ja sam na studiju upoznala prijateljicu i njenog sad već bivšeg. Ne s ciljem da ostvare vezu, bile smo premlade, nego ga ubacila u društvo zajedničko.
Na kraju on nije imao ambicije da ostvari bračnu zajednicu i zasnuje porodicu. A njoj je to bila ogromna želja. Opstali su 3 godine i razišli se.
0
A sad adio 
- carobnjak_N
- Perspektivni član

e ne znam, tako su meni pričaliIskra je napisao/la: ↑04 aug 2020, 14:33carobnjak_N je napisao/la: ↑04 aug 2020, 13:42 Iz Emirata . Inače za naše standarde nisu uopće siromašni
Ma znaš šta...činjenica da je njihov otac ima tri žene...govori da je otac imucan. A sad naredao.je dosta djece...ipak..ukoliko neko želi da se oženi a nema.mogucnost kakvu mladenka zahtjeva onda se podnese zahtjev državi, dobiju kucu i 100 000 u kešu.
Ti koje spominjes nesta mudruju , hoće da zenidbom riješe egzistenciju u smislu da ne moraju da rade. u Qatru nije tako.
0
Ugovoreni brak i ovo što Iskra potencira, nije baš isto. Ovo Iskrino je dobronamjerno uzeto učešće u životu dragih ljudi.
A ugovoreni brak je, kad su dvoje prisiljeni ispoštovati tradiciju, novčane trsnsakcije ili nesto deseto i oženiti se. Bez obzira na osjećaje i bilo sta drugo.
A ugovoreni brak je, kad su dvoje prisiljeni ispoštovati tradiciju, novčane trsnsakcije ili nesto deseto i oženiti se. Bez obzira na osjećaje i bilo sta drugo.
1
1
A sad adio 
Ako zive- odrasli u takvom okruzenju- vjerujem da im je to prihvatljivo- a, i da ce roditelji na neki nacin, uslishiti zelje djece...
0
- carobnjak_N
- Perspektivni član

ima u nekoj tamo zemlji kod Rusije , muslimanska, odeš i otmeš sebi ženu, doslovno je kidnapuješ.
ima na yt, ja gledao...nađem kasnije
ima na yt, ja gledao...nađem kasnije
0
Interesantno, i majka tog mladozenje je bila 'oteta' i nagadjam nezadovoljna " ? "- i opet ce dozovoliti sinu da se ozeni na taj nacin...
0
Sarajka je napisao/la: ↑04 aug 2020, 15:01 Ugovoreni brak i ovo što Iskra potencira, nije baš isto. Ovo Iskrino je dobronamjerno uzeto učešće u životu dragih ljudi.
Za mene je ugovoreni brak onaj koji su dogovorili drugi uz pristanak mladenaca.
Prislini brak mi je onaj koji je nedobrovoljan.
0
Pa može se i tako reći. Da. Uz preporuku drugih.Iskra je napisao/la: ↑04 aug 2020, 16:06Sarajka je napisao/la: ↑04 aug 2020, 15:01 Ugovoreni brak i ovo što Iskra potencira, nije baš isto. Ovo Iskrino je dobronamjerno uzeto učešće u životu dragih ljudi.
Za mene je ugovoreni brak onaj koji su dogovorili drugi uz pristanak mladenaca.
Prislini brak mi je onaj koji je nedobrovoljan.
0
A sad adio