Ovo ko klikera kad smo igrali
Pa na ruci nekome kad te cilja govoriš
“Šiš miš profuliš”
:mmm
Ovo ko klikera kad smo igrali
Joj lelolejlamo je napisao/la: ↑30 sep 2020, 19:27 Kako se navodi u saopćenju Crvenog križa FBiH, dramatično povećanje broja starih osoba u cijelom svijetu stavlja u obavezu društvu da kontinuirano brine o starijim osobama, a ovaj dan je prilika da se glasnije progovori o pravima starijeg stanovništva, čiji su socijalni položaj i životni uvjeti često vrlo teški
i nas čekaju te godine, nemoć, ..... a da su uslovi preteški za sve starije osobe, jesu...počev od minimalnih penzija do skupih tableta...

Da im nosim korpu s vocem, velis?lejlamo je napisao/la: ↑30 sep 2020, 19:30 budimo empatični
Kao društvo nismo empatični prema starijim osobama. Mnogi ih smatraju teretom za društvo i zdravstveni sustav. Ljudi kao da zaborave da su nas te iste mame, tate, djedovi ili bake odgojili i brinuli se za nas veliki dio našeg života. Također, ne pitaju se koliko su oni tijekom svojeg radnog vijeka plaćali zdravstvene i mirovinske doprinose, od čega bi sada trebali imati i neke koristi. No, mi sami kao nacija nismo baš zadovoljni ljudi
Ne možemo stalno govoriti da se to treba napraviti na državnoj razini, možemo početi od mikrozajednice pružanjem raznih usluga starijem pučanstvu koje živi u vlastitom domaćinstvu, od održavanja higijene prostora u kojem se živi, dostave namirnica pa i gotovih obroka, odlaska u nabavku do organiziranja druženja, kvartovskih umirovljeničkih klubova, savjetovališta s raznim programima i sl. U manjim mjestima ima dosta volonterskih udruga koje fantastično rade i s manjim sredstvima
i tako....
rekoh, i kada im se odnese korpa s voćem, znači to

Pa nisi im brao...ili si prvo slovo zamijenioOmmadawn je napisao/la: ↑30 sep 2020, 19:36Da im nosim korpu s vocem, velis?lejlamo je napisao/la: ↑30 sep 2020, 19:30 budimo empatični
Kao društvo nismo empatični prema starijim osobama. Mnogi ih smatraju teretom za društvo i zdravstveni sustav. Ljudi kao da zaborave da su nas te iste mame, tate, djedovi ili bake odgojili i brinuli se za nas veliki dio našeg života. Također, ne pitaju se koliko su oni tijekom svojeg radnog vijeka plaćali zdravstvene i mirovinske doprinose, od čega bi sada trebali imati i neke koristi. No, mi sami kao nacija nismo baš zadovoljni ljudi
Ne možemo stalno govoriti da se to treba napraviti na državnoj razini, možemo početi od mikrozajednice pružanjem raznih usluga starijem pučanstvu koje živi u vlastitom domaćinstvu, od održavanja higijene prostora u kojem se živi, dostave namirnica pa i gotovih obroka, odlaska u nabavku do organiziranja druženja, kvartovskih umirovljeničkih klubova, savjetovališta s raznim programima i sl. U manjim mjestima ima dosta volonterskih udruga koje fantastično rade i s manjim sredstvima
i tako....
rekoh, i kada im se odnese korpa s voćem, znači to
A kad su mene skidali i gadjali kamenje kad sam im brao tresnje, jabuke, kruske - to nista?