to ti je kovid devetnaest gospojoMunDzi je napisao/la: ↑06 aug 2025, 15:33 Ustala sam sa promuklim glasom, tj izgubila sam glas. Prethodnih dana sam kihala i slinila. Sad kasljem duboko, otkida me u prsima. Boli glava, a rekla bih da imam i povisenu temperaturu, nisam je mjerila.
Blago mi se sad. Sve sam mislila nece grom u koprivu, ali evo spuca me u po ljeta.
Da se pohvalim
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25263
Re: Da se pohvalim
3
2
1
1
abysmal depths are flooded
- Russki
- prince of idiotism

Spasio sam neki dan malog guštera, zauzvrat dobio na kladionici 500 km.
LG= Life's good dede mi
LG= Life's good dede mi
3
2
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31122
- Russki
- prince of idiotism

Jbg brt, ne hodaju kod nas komodo zmajevi
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

trenutno mi je sve potaman u zivotu
sad mi treba jedna feministica da mi unese ravnotezu u zivot
sad mi treba jedna feministica da mi unese ravnotezu u zivot
3
1
1
1
1
1
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

feminizam ne postoji da obezbijedi zeni da unisti brak, nego da joj obezbijedi da brak ne unisti nju
2
1
1
1
1811
Feminizam postoji da bi zenama obezbjedio ista prava i iste plate na radnom mjestu kao muskarcima za obavljanje istog posla.
A za brak i nekakvo unistavanje nje ili braka, feminizam ne igra nikakvu ulogu. Jedini bitan faktor je izabir dobrog partnera.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

a gdje to ima bgt da zensko prima manje para jer je zensko. zensko prima manje para jer ne moze da obavi isti poso kvalitetno ko sto moze musko, ili ne moze da obavi isti obim posla
1
1
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

Nisi svjestan svoje nesvijesti.
Jos uvijek postoje firme u mnogim sektorima gdje vlada veliki seksizam. Plate su velika tajna. Budes upozoren da ne smijes nikad raspravljati o svojoj plati sa ostalim osobljem. Responi plata za isti posao kao nebo i zemlja. Nepisano pravilo je da zena pri zaposljavanju dobije tu najnizu platu iz reda mogucih plata za taj posao, a muskarac najvecu. I isto pravilo ih prati i prilikom promocija i unapredjenja, itd. Jednostavno postoje razlicite ljestvice za zene i muskarce. O tome se ne prica puno, prilicno pametno zataskano, organizovano i sprovodjeno.....tesko za dokazati, a fercera odlicno vec dugi dugiii niz godina.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

ja sam radio u jednoj firmi dok sam studiro, 70 radnika je bilo, i plate su ko sto ti kazes bile velika tajna. nedavno su radnici uspjeli doc do platne liste i mnogi su dali otkaze kad su vidjeli najvecu platu u firmi. a to sto niko nije u stanju da radi poso koji radi taj radnik se zaboravi. jednom uzeo covjek slobodan dan da ode sa familijom na planinu, morali da idu po njega na planinu i da ga vode u firmu, nije se moglo bez njegaMunDzi je napisao/la: ↑06 sep 2025, 20:41Nisi svjestan svoje nesvijesti.
Jos uvijek postoje firme u mnogim sektorima gdje vlada veliki seksizam. Plate su velika tajna. Budes upozoren da ne smijes nikad raspravljati o svojoj plati sa ostalim osobljem. Responi plata za isti posao kao nebo i zemlja. Nepisano pravilo je da zena pri zaposljavanju dobije tu najnizu platu iz reda mogucih plata za taj posao, a muskarac najvecu. I isto pravilo ih prati i prilikom promocija i unapredjenja, itd. Jednostavno postoje razlicite ljestvice za zene i muskarce. O tome se ne prica puno, prilicno pametno zataskano, organizovano i sprovodjeno.....tesko za dokazati, a fercera odlicno vec dugi dugiii niz godina.
zensko jos ako je malo lijepo uglavnom bude preplaceno za poso koji radi
0
1811

2