Moonlight je napisao/la: ↑01 okt 2022, 12:46
Aaa @CocoMa kako je mocna piletina. Daj recept
Ja sam ih preprzila sa svih strana, dinstala.. dodavala malo vode po potrebi,pri kraju dodala sjeckanu prasu, papriku crvenu..
U drugu zdjelicu ubacila jednu supenu kasiku soja sosa, jednu s. kašiku crvene mljevene paprike, 1sk. curry a, i 3..4 s.k creme frech tecni.. ( imate vi ti creme za sosove ) ne znam kako zovete.. sve pomiješala fino i prelila piletinu..Ostavila 5 min na laganoj vatri da krcka..
Sklonila sa vatre, pobacala sjeckani persun.. I poslužila uz ovako pripremljenu rižu..
Ništa nije ostalo nakon gostiju...
Ako budeš pravila, javi je li ti se dopao ukus...a I miris...
hvala i ja cu probati, sacuvala sam recept.
kako riza bude ovako fina?
Ja sam ih preprzila sa svih strana, dinstala.. dodavala malo vode po potrebi,pri kraju dodala sjeckanu prasu, papriku crvenu..
U drugu zdjelicu ubacila jednu supenu kasiku soja sosa, jednu s. kašiku crvene mljevene paprike, 1sk. curry a, i 3..4 s.k creme frech tecni.. ( imate vi ti creme za sosove ) ne znam kako zovete.. sve pomiješala fino i prelila piletinu..Ostavila 5 min na laganoj vatri da krcka..
Sklonila sa vatre, pobacala sjeckani persun.. I poslužila uz ovako pripremljenu rižu..
Ništa nije ostalo nakon gostiju...
Ako budeš pravila, javi je li ti se dopao ukus...a I miris...
hvala i ja cu probati, sacuvala sam recept.
kako riza bude ovako fina?
Probaj ..nadam se da će se I tebi dopanti I ukus..
Ja koristim Basmati rižu..nakon kuhanja sam je ubacila u tavu u kojem je bilo blago dinstano povrće.