Cijene goriva
- neodoljivi
- PRO behar

- Reactions: 4082
Re: Cijene goriva
Da budem iskrena, ja nemam pojma ni koliko kosta litar benzina, ni litar mlijeka, ni vekna hljeba. Samo pritiscem karticu na kojekakve ekrane, ko da dijele gratis. Ali zato kad nekad te nekad zavirim na bankovni racun uvijek se cudim gdje su pare.
Prije dok se kupovalo keshom, imam osjecaj da sam bolje vladala novcem. Sad su od nas napravili robote koji samo pritiscu telefone I kartice na ekrane koji ti skidaju pare sa racuna. Ma vise ni kartice nisu IN, a kamo li kesh.
Prije dok se kupovalo keshom, imam osjecaj da sam bolje vladala novcem. Sad su od nas napravili robote koji samo pritiscu telefone I kartice na ekrane koji ti skidaju pare sa racuna. Ma vise ni kartice nisu IN, a kamo li kesh.
0
- neodoljivi
- PRO behar

- Reactions: 4082
Hoces Mundzi da ti ja budem bankar?MunDzi je napisao/la: ↑28 jul 2026, 17:02 Da budem iskrena, ja nemam pojma ni koliko kosta litar benzina, ni litar mlijeka, ni vekna hljeba. Samo pritiscem karticu na kojekakve ekrane, ko da dijele gratis. Ali zato kad nekad te nekad zavirim na bankovni racun uvijek se cudim gdje su pare.
1
1
Necu. Znam ja i sama neznati sta mi se desava na bankovnom racunu.neodoljivi je napisao/la: ↑28 jul 2026, 17:18Hoces Mundzi da ti ja budem bankar?MunDzi je napisao/la: ↑28 jul 2026, 17:02 Da budem iskrena, ja nemam pojma ni koliko kosta litar benzina, ni litar mlijeka, ni vekna hljeba. Samo pritiscem karticu na kojekakve ekrane, ko da dijele gratis. Ali zato kad nekad te nekad zavirim na bankovni racun uvijek se cudim gdje su pare.
2
2
Ma to si ti pomjeso sa pitom.
0
- Problematican
- Perspektivni član

- Reactions: 328
To poslje pite da bolje svari
0
Digli su cijene kad je poceo rat u Ukrajini. Do preko 2 eura, pa onda spustili da se mogao i Disel naci za 1,60 eura, ali normala oko 1,70.
Svi sretni sto je pojeftinilo....
A bilo prije 1,10 eura.
Sad opet nabijaju ovdje do 2,20 pa ce se to ustaliti na 1,89.
Svi ce vikati-dobro je...pojeftiilo je.
Svi poskupljuju, jer je poskupilo gorivo...mada slabo vracaju cjene, kad pojeftini.
da je sve to obicna politika, govori i poskupljenje struje.
Ovdje se skoro sva struja dobija od hidrocentrala...ali kazu da se ravnaju po cijenama ostalih derivata. po obicaju onih koji najvise poskupe.
I ja sam nesto poskupio.
Svi sretni sto je pojeftinilo....
A bilo prije 1,10 eura.
Sad opet nabijaju ovdje do 2,20 pa ce se to ustaliti na 1,89.
Svi ce vikati-dobro je...pojeftiilo je.
Svi poskupljuju, jer je poskupilo gorivo...mada slabo vracaju cjene, kad pojeftini.
da je sve to obicna politika, govori i poskupljenje struje.
Ovdje se skoro sva struja dobija od hidrocentrala...ali kazu da se ravnaju po cijenama ostalih derivata. po obicaju onih koji najvise poskupe.
I ja sam nesto poskupio.
0
- Problematican
- Perspektivni član

Pa eto kažu samo 20% svjetske nafte prolazi kroz moreuz a ponašaju se kao da sva nafta prolazi tamo jer sta god se malo desi sa Iranom lete cijene gore.. pa sta jw onda sa tih ostali 80%.. i opet nije Iran blokirao već ameri.. al to je opet politika da bogati postanu još bogatiji… prave krizu gdje je nema a ljudi budale kao uvjek trče da naspu mjesto da bojkotuju…
0
Stvarno ne znam za slucaj i za situacije, kad se radilo o tome da bogati postanu siromasniji.
0
- Problematican
- Perspektivni član

Pa eto preko noci Elon Musk izgubio 300 milijardi..
Ali sve je to samo vrh ledenog brijega jer isti ljudi koji prave krize i profitiraju na tome
0
a jbg, kad za 15 dana naraste, 600 milijardi, snaci ce se on.Nego, ko je dobio tih 300?
0
- Problematican
- Perspektivni član

Pa sad, pitanje je da li su te pare ikada i postojale. Ili ih mozda stvarno sirotinja posakriva u slamaricu.
Jedan moj kolega kaze da je sinoc izgubio na kladjenu 10.000 eura. kaze samo mu jedan tip falio.
Jedan moj kolega kaze da je sinoc izgubio na kladjenu 10.000 eura. kaze samo mu jedan tip falio.
0
- Problematican
- Perspektivni član

Pa virtualne pare kako bi neko mogao ponjeti 300 milijardi
0