Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
Re: Hoću da kažem!
i, ne treba djecu učiti onome da je nepristojno vratiti hranu s tanjira. neka jedu do momenta kada prirodno osjete da je dosta.
prejedanje nije dobro.
roditelji često u najboljoj namjeri nauče djecu prejedanju. djeca jedu koliko je roditeljima dosta.
prejedanje nije dobro.
roditelji često u najboljoj namjeri nauče djecu prejedanju. djeca jedu koliko je roditeljima dosta.
5
5
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Dobar. Nisam mnogo izbirljiv. Gledam samo da ne jedem otrove. Jedem koliko mogu. Nekad mogu pojesti toliko da se sam sebi čudim gdje mi je sve to stalo, a nekad mi je sasvim malo dovoljno. Ako ima ostataka, nosim to zivotinjama. Primjetio sam u zadnje vrijeme da kruh mogu jesti, a i ne moram. To nisam mogao ni da zamislim prije. Sa mesom je isto. Ne osjecam potrebu da konstantno jedem meso.
Valjda me neće sada razapeti mnogi koji tvrde da obrok nije obrok ako nema mesa.
2
2
Zadnja izmjena: Russki, dana/u 02 feb 2021, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
abysmal depths are flooded
Trudim se da kuham. I da pojedem ono što napravim. Prijateljica cesto navrati kako je korona i pojedemo zajedno. Nemam baš ja mjeru neku, uvjek skuham vise.
Trudim se jesti ono što volim. Ali pazim da ne jedem ni tijesto i slatko svaki dan.
Jucer su bile prokulice recimo. Nije da ih obozavam, ali trudim se da mi rucak/vecera budu raznovrsni.
2
2
A sad adio 
Svaka ti čast kad pogodiš količinu. Ja rize skuham uvjek za tri osobe minimum. I ako prijateljica ne navrati, drugi dan obično mi bude „rizoto“ na tanjuruSocrates je napisao/la: ↑02 feb 2021, 20:57 Nisam puno izbirljiv, ali dokazani otrov necu jesti.
Sve mora biti svjeze. Ne volim suhu hranu. Ne volim sendvice.
Jedem tacno onoliko koliko je na tanjiru. Skoro uvijek skuham tacno koliko treba za obrok, zavisno od broja ljudi. Nema ostataka skoro nikad.
Hranu ne bacam.
0
A sad adio 
Ja fakat rizu jedem dva dana prilikom svakog kuhanja. Nudeln pojedem u toku dana, obicno na dva put isto. A krumpir sad kuham, pa dodatno obradjujem po dva tri za obrok.
Mesa uvjek količinski bude više. Pite isto. Hljeb za 4 osobe skuham i tako
1
1
A sad adio 
Kod mene se nikad ne zna koliko ce nas za stolom biti. Ako bude viska ne bacim nikad, trknem.do nane i dede ili dodam komsinici "preko balkona". Hranu ne bacam.
0
Ja sam tako u starom stanu. Dijelila sa susjedom starijom. Nazalost Nije mi u blizini sada. Ali prijateljica zato navrati.
1
1
A sad adio 
Ma.ako nema.niko ima komsijski cuko, ili lutalica.
1
1
Prva, druga ili treca tema ide valjda veceras, kad pospite snom pravednika.
Glasajte u koji pdf. Zakljucio sam da puno tema moze u razne pdf-ove, zavisno od toga kako ih pokrenes.
Glasajte u koji pdf. Zakljucio sam da puno tema moze u razne pdf-ove, zavisno od toga kako ih pokrenes.
2
1
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Hmm meni je mana sto bacam hranu. Nemam obicaj da dajem cukama, jer ih i nema kod mene u blizini (lutalica) i maca nema nesto (lutalica)......
Ne dajem nikad hranu cukama i macama koji imaju vlasnike jer i sama znam koliko je to nekad iritantno kad neko drugi daje hrane tvom cuki a pokusavas ga hraniti pravilno a ne da jede sta stigne i kad god....
Ne dajem nikad hranu cukama i macama koji imaju vlasnike jer i sama znam koliko je to nekad iritantno kad neko drugi daje hrane tvom cuki a pokusavas ga hraniti pravilno a ne da jede sta stigne i kad god....
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
Moj komsija ima osim njemacke i srpsku penziju,od nje hrani cuku,nece ni marke od njih
4
4
Ti trebas zaposliti nutricionistu. Iskoristi te pare od kladionice.
2
1
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150