Sindrom kuhane žabe
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Sindrom kuhane žabe
SVI SMO POGOĐENI SINDROMOM KUVANE ŽABE !!!
Uđe žaba u posudu gde se greje voda …
Kako se temperatura vode povećava, žaba podešava telesnu temperaturu kao rezultat. Žaba se održava podešavanjem svoje telesne temperature temperaturi vode koja se povećava. Kada voda dođe do tačke ključanja, žaba se više ne može prilagoditi. U ovom trenutku žaba odluči iskočiti.
Pokušava se osloboditi iskakanjem iz ključale vode, ali je nesposobna za to, jer je iskoristila svu svoju snagu prilagođavajući telesnu temperaturu. Vrlo brzo, žaba umire.
Šta je ubilo žabu? Razmisli o tome. Mnogi će reći kako ju je ubila ključala voda.
Ali istina je da je ono što je ubilo žabu bila njena nesposobnost da odluči kada da iskoči.
Da li ste sposobni izaći iz zone komfora? Donositi odluke koje vam se bas i ne sviđaju, ali znate da su, dugoročno posmatrajući, u vašem najboljem interesu?
Kako se temperatura vode povećava, žaba podešava telesnu temperaturu kao rezultat. Žaba se održava podešavanjem svoje telesne temperature temperaturi vode koja se povećava. Kada voda dođe do tačke ključanja, žaba se više ne može prilagoditi. U ovom trenutku žaba odluči iskočiti.
Pokušava se osloboditi iskakanjem iz ključale vode, ali je nesposobna za to, jer je iskoristila svu svoju snagu prilagođavajući telesnu temperaturu. Vrlo brzo, žaba umire.
Šta je ubilo žabu? Razmisli o tome. Mnogi će reći kako ju je ubila ključala voda.
Ali istina je da je ono što je ubilo žabu bila njena nesposobnost da odluči kada da iskoči.
Da li ste sposobni izaći iz zone komfora? Donositi odluke koje vam se bas i ne sviđaju, ali znate da su, dugoročno posmatrajući, u vašem najboljem interesu?
5
4
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Re: Sindrom kuhane žabe
Neko svoje razmišljanje bih na ovu temu spojio sa pokusom Schrödingerove mačke, koja se nalazi u kutiji..
dok ne otvorimo kutiju ne znamo da li je živa ili ne...
s tim u vezi dok nešto ne odlučimo ne znamo krajnji izhod te odluke....
dok ne otvorimo kutiju ne znamo da li je živa ili ne...
s tim u vezi dok nešto ne odlučimo ne znamo krajnji izhod te odluke....
0
I say what I think, I think what I say
Prilično vjerno oslikava stanje građana u BiH. Jedino, mi meš'čini nećemo ni pokušati iskočiti. I žaba iz ovoga primjera, ima veći nagon da pokuša nešto, pa makar i zadnjim "atomom snage".Moonlight je napisao/la: ↑17 sep 2020, 11:07 SVI SMO POGOĐENI SINDROMOM KUVANE ŽABE !!!
FB_IMG_1600333507862.jpg
Mi... Ma, "samo nek' ne puca". Kao da puno tražimo, da se i ne puca i da nas ne kuhaju polako.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
S vremena na vrijeme, daa... Ne zato što baš želim, nego što me okolnosti natjeraju :ha
Ali, nikada nisam sretnija ni zadovoljnija kada tako nešto napravim... Ne znam je li u pitanju adrenalin, ili ego eksplodira, ali taj osjećaj, tu euforiju vrijedi iskusiti
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Zaba sam koja je uskakala i iskakla u/iz svega i svacega. Uskoro opet iskacem.
Budi zaba koja skace, u suprotnom si gmaz.
Budi zaba koja skace, u suprotnom si gmaz.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
Nekome nije dobro ako mu nije loše pa se i to može svrstati u komfor zonu..
Što se tiče prilagođavanja..
Ne mislim da je uvijek i u svemu štetno.
Potrebno je samo biti sposobni uvažiti i mogućnost benefita za sve umiješane strane. I ne samo za sebe.
Što se tiče prilagođavanja..
Ne mislim da je uvijek i u svemu štetno.
Potrebno je samo biti sposobni uvažiti i mogućnost benefita za sve umiješane strane. I ne samo za sebe.
1
1
Neka ljubav caruje..
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
sve sam više ubijeđena da je tako. uljuljkanost u zoni komfora vrlo često sprečava čovjeka da iskorači i okuša se u nečemu što bi mu donijelo neku vrstu zadovoljstva da je probao. za nekoliko stvari sam na vlastitom primjeru to vidjela.
učahurenost u stalno isti posao, stan, društvo dovodi do učmale rutine, tj. robotskih radnji..
iskorak (za nekoga tek povremeni, za nekoga česti) donosi osjećaj slobode, povećava samopouzdanje i sigurnost u sebe...otvara vidike i mogućnosti.
to je moj doživljaj..
4
4
Da.. dosta zavisi od doživljenog..i potreba nekog određenog vinkla..lejlamo je napisao/la: ↑09 aug 2021, 16:31sve sam više ubijeđena da je tako. uljuljkanost u zoni komfora vrlo često sprečava čovjeka da iskorači i okuša se u nečemu što bi mu donijelo neku vrstu zadovoljstva da je probao. za nekoliko stvari sam na vlastitom primjeru to vidjela.
učahurenost u stalno isti posao, stan, društvo dovodi do učmale rutine, tj. robotskih radnji..
iskorak (za nekoga tek povremeni, za nekoga česti) donosi osjećaj slobode, povećava samopouzdanje i sigurnost u sebe...otvara vidike i mogućnosti.
to je moj doživljaj..
Meni se čin..ili sam u periodu kad ne namjeravam više dopustiti nikome da mi remeti postignutu komfor zonu.
Iz bilo kakvih razloga.. na koje možemo uticati..
Iako sam ponovo u nekim promjenama..A od Septembra će biti i dodatnih.. pa čak i uz iste.. ne želim više ništa i nikoga da "trpim"..
1
1
Neka ljubav caruje..
Šta si zin'o @dmr upasće ti kakva bubica u lijepa usta 
2
1
1
1
Neka ljubav caruje..