ono što vam privuče pažnju...mogu to biti i naše fotografije, ali i preuzete s neta..

usput, možemo napisati i nekoliko riječi o nekom događaju ili impresiji koju je fotografija ostavila na nas...

2

Ponosna Sarajka tada je potpuno dotjerana, kao da je krenula u provod ili na modnu pistu, prolazila pored vojnika, a u pozadini se vidi sklonište sa vrećama pijeska. Taj detalje iz okupiranog sarajevskog naselja Dobrinja zabilježio je britanski fotoreporter i proslavio Melihu Varešanović.
"Dugo nisam znala za fotografiju koja je nastala te ratne 1994. godine kada sam ovuda prolazila. Ona je toliko dočarala ponos, prkos i dostojanstvo žene Bosanke i to je na jedan divan način odjeknulo svijetom“, počela je svoju priču Meliha.
"Fotografija u potpunosti pokazuje tadašnje stanje. Uz vojnika, umjesto prelijepog izloga sa konfekcijom, tada je tu bilo sklonište zatrpano vrećama. Bio je to dosta opasna dio ulice kuda sam prolazila, jer tu je djelovao i snajper. U jednom trenutku dok sam prolazila čula se detonacija granate, ali to je bila naša svakodnevnica. Malo sam zastala, a potom nastavila svojim dostojanstvenim hodom. Međutim, moram priznati da nisam ni primijetila da me netko fotografirao. Mislila sam da se kao i svaki drugi dan na mom putu kući s posla ništa posebno nije dogodilo“, navela je Varešanović.

2
3
1

fine slike