Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?
Re: Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?
Primitivan muskarac dijeli zene na svetice i kurve.
3
3
Dakle, prvo sam rekao da ne zovete nikog normalnim i nenormalnim, jer se to onda prosiruje na neke ljude koji su rekli svoje misljenje, a meni nimalo ne izgledaju nenormalni.
Takve karakterizacije cete morati preformulirati, jer nisu pristojne.
Drugo, tema je da li zena (a uvod se osvrce najvise na dugotrajne veze) moze istovremeno biti i "kurva" i "svetica" u mozgu muskarca koji je sa njom u vezi.
Sta mislite o djevojkama I zenama koje sretnete na ulici a da nikad sa njima rijec niste progovorili nije tema.
Takve karakterizacije cete morati preformulirati, jer nisu pristojne.
Drugo, tema je da li zena (a uvod se osvrce najvise na dugotrajne veze) moze istovremeno biti i "kurva" i "svetica" u mozgu muskarca koji je sa njom u vezi.
Sta mislite o djevojkama I zenama koje sretnete na ulici a da nikad sa njima rijec niste progovorili nije tema.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Pa kao žena sam napisala o svojoj ženstvenosti i o iskustvu o ženama koje ne klasicifiraju druge žene.Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:04Ovo je demantovanje samog sebe. Da bi se razumjele žene, navodno moraš biti žena, ali ne moraš biti muškarac da bi razumio muškarce, ove dvije teze su u direktnom logičkom sukobu.Crvena Nit je napisao/la: ↑13 mar 2021, 13:12
Ti si žena u tijelu muškarca? Ako nisi, kako znaš kako žene doživljavaju osobnu seksualnost?
Biti žena je divno, pod uslovom da nema problema sa seksulanim blokadama.
Žena sam, ne klacifiram žene, jer ne klasicifiram ni sebe.
Muškarci su ljubomorni na druge muškarce, ali svoje frustracije ne istresaju na njima, već na ženama koje sebi dozvole, jer nemaju snage ni uslove da ih gurnu iz svog života.
Druge ne klasificira samo onaj koji nema nikakve kriterije niti interesovanja.
Ti si se postavio kao muškarac koji je uvjeren da zna bolje o ženama od žena.
Nije uopće problem ako oboje komentiramo muškarce i žene, ali jeste problem, ako se muškarac postavi da zna o ženama bolje od žena, zato imamo ovakvu temu.
0
Skužaj @Socrates, ali zanima me pojašnjenje. Ja nikog nisam okarakterizirala “normalnim” a ni suprotno od toga. Naprotiv!
Nego me zanima koji su kriteriji koji odredjuju tkz normalnost odnosno nenormalnost.
Nego me zanima koji su kriteriji koji odredjuju tkz normalnost odnosno nenormalnost.
0
A sad adio 
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje. Stereotip nije ništa drugo nego klasifikacija bazirana na nedovoljnoj količini informacija.John Cleese je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:11Ne klasificira ih ni bilo ko ko se trudi da ih razumije u njihovoj cjelovitosti, sa svim njihovim osobenostima, umjesto da ih svodi na stereotipe.
Pogrešno je krenuti od pretpostavke da je klasifikacija loša stvar.
0
Znam da ti nisi. Vec sam naucio da ti diskutujes krajnje pristojno.
Svejedno, ja moram dati do znanja onima koji jesu. "Nenormalnost" je prilicno teska rijec.
2
2
Tražili smo se po prethodnim životima
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju,Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:26Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje.John Cleese je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:11
Ne klasificira ih ni bilo ko ko se trudi da ih razumije u njihovoj cjelovitosti, sa svim njihovim osobenostima, umjesto da ih svodi na stereotipe.
Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacijane možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana
Definicija:
Klasifikacija je podjela, razvrstavanje, razredba ljudi, predmeta, pojmova, rezultata, zgoditaka, ocjenjivanja i slično, na vrste, tipove, rodove, skupine, razrede.
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 13 mar 2021, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
A sad adio 
- Crvena Nit
- Etablirani član

Zašto je tebi selekcija žena na svetice i kurve prihvatljiva?Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:26Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje. Stereotip nije ništa drugo nego klasifikacija bazirana na nedovoljnoj količini informacija.John Cleese je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:11
Ne klasificira ih ni bilo ko ko se trudi da ih razumije u njihovoj cjelovitosti, sa svim njihovim osobenostima, umjesto da ih svodi na stereotipe.
0
Opet si napravila logičku grešku:Sarajka je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:16Kako ćeš ih porediti po istim kriterijima kad si jedne nazvao u startu normalnim. Drugi automatski po tom uvrnutom razmišljanju su nenormalni?Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:11
Već je argumentovano (tvrdnjom da ista prava ima i jedna i druga grupa muškaraca), za razliku od tvrdnje o postojanju 3 demanta, koja nigdje nisu navedena, a kamoli utemeljena.
U konkretnom slučaju, dvije grupe je neophodno porediti isključivo po istim kriterijima, sve drugo je miješanje kruški s jabukama.
Jedni imaju mogućnosti odabira shodno svojim predispozicijama, drugi kupe bez kriterija shodno svojim ograničenim mogućnostima škart?
Daj malo elaboriraj.
Jesi ovo ti pisao?Nisu to neki muškarci, to radi većina muškaraca (oni normalni), s druge strane su oni koji ne vrše takve podjele, nemaju kriterije i pristaju na sve što im naleti.
I nisu u pitanju samo dvije grupe, već čitav spektar grupa koje se protežu između svetice i kurve.
Svi imaju tu mogućnost, ne samo jedni.Jedni imaju mogućnosti odabira shodno svojim predispozicijama
0
Utvrdi ti malo definicije pojedinih pojmova @Čarobni, pa ćemo nastaviti nekad možda.
0
A sad adio 
A o muškarcima si pisala kao muškarac?Crvena Nit je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:20Pa kao žena sam napisala o svojoj ženstvenosti i o iskustvu o ženama koje ne klasicifiraju druge žene.Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:04
Ovo je demantovanje samog sebe. Da bi se razumjele žene, navodno moraš biti žena, ali ne moraš biti muškarac da bi razumio muškarce, ove dvije teze su u direktnom logičkom sukobu.
Druge ne klasificira samo onaj koji nema nikakve kriterije niti interesovanja.
Nije uopće problem ako oboje komentiramo muškarce i žene, ali jeste problem, ako se muškarac postavi da zna o ženama bolje od žena, zato imamo ovakvu temu.![]()
O tome govorim - logička greška.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Zašto selektiraš žene na svetice i kurve? Da li su te roditelji tako učili?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ne, nisam se postavila kao muškarac, jer je to prosto nemoguće.Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:36A o muškarcima si pisala kao muškarac?Crvena Nit je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:20
Pa kao žena sam napisala o svojoj ženstvenosti i o iskustvu o ženama koje ne klasicifiraju druge žene.
Nije uopće problem ako oboje komentiramo muškarce i žene, ali jeste problem, ako se muškarac postavi da zna o ženama bolje od žena, zato imamo ovakvu temu.![]()
O tome govorim - logička greška.
0
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2317
Izbor nije moguc bez kriterija.Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:26Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje. Stereotip nije ništa drugo nego klasifikacija bazirana na nedovoljnoj količini informacija.John Cleese je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:11
Nije nuzno ljude pritom i klasificirati, svrstavati u nekakve grupe.
0
Ne doživljavaj ovo lično, stvarno mi nije namjera da bilo koga ljutim i provociram.Sarajka je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:33Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju,Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:26
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju, ne možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana. Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija. Što više, to bolje.
Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacijane možeš ljude dijeliti ni na koji način, što bi bio ozbiljan hendikep, ljudska vrsta bi, u tom slučaju, izumrla u roku 5 dana
Definicija:
Klasifikacija je podjela, razvrstavanje, razredba ljudi, predmeta, pojmova, rezultata, zgoditaka, ocjenjivanja i slično, na vrste, tipove, rodove, skupine, razrede.
0
Čarobni je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:38Ne doživljavaj ovo lično, stvarno mi nije namjera da bilo koga ljutim i provociram.Sarajka je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:33
Bez klasifikacije ljudi je nemoguće izvršiti bilo kakvu selekciju,
Razlika je što nekome za klasifikaciju treba vrlo malo, a nekome mnogo više informacija
Definicija:
Ne laskaj si. Stvarno te ne kužim i mislim da imaš problem i da diskutiraš ne poznavajući definicije. Osnovne.
A ovo za laskanje, nije mi isto namjera omalovažavati..No ja sam četničku zgadiju “jela “u ranim dvadesetim za doručak i to na mnogo složenijim i zahtjevnim temama od ove.
Zato izvoli objasni mi.
Hladna sam ko’ špricer!
0
A sad adio