Teletina,pink floydd je napisao/la: ↑03 maj 2021, 12:46 @Iskra super uzgleda, ssmo bi bolje bilo ds je malo masnije meso....u masnoći je ukus
Ubacila sam.i rendanu krusku, jedva cekam probati
Teletina,pink floydd je napisao/la: ↑03 maj 2021, 12:46 @Iskra super uzgleda, ssmo bi bolje bilo ds je malo masnije meso....u masnoći je ukus

Ja sam pretjerala ovih dana.. pa ćemo svi na dijetu ipink floydd je napisao/la: ↑03 maj 2021, 12:45kojim namirnicama raspolažeš otprilike da ti ja predložim![]()

Ne znam , pretpostavljam da malo.zgusne masu i ublazi okus svemu. Niko jos nije probao a gotovo je , vjerujem da je super.

Ja volim od tikve. Uzmem onu duguljastu narandzastu tikvu, ogulim, na kocke i u šerpu. Dodam luk, brokule, krompira, mrkve i povrca koje mi se nadje pri ruci, so, biber, kurkumu, bosiljak, sta vec volis od zacina. Naspem vode da prekrije sve i kuham dok tikva ne omekša. Onda stapnim mikserom izblendam i probam, ako fali jos nekog zacina dodam i to je to. Super je sa vrhnjem i sircetom.

Kod mene je takva juha najmanje jednom sedmicno.Moonlight je napisao/la: ↑03 maj 2021, 13:48Ja volim od tikve. Uzmem onu duguljastu narandzastu tikvu, ogulim, na kocke i u šerpu. Dodam luk, brokule, krompira, mrkve i povrca koje mi se nadje pri ruci, so, biber, kurkumu, bosiljak, sta vec volis od zacina. Naspem vode da prekrije sve i kuham dok tikva ne omekša. Onda stapnim mikserom izblendam i probam, ako fali jos nekog zacina dodam i to je to. Super je sa vrhnjem i sircetom.
Volim i pilecu, skuham piletinu pa dodam povrca i zacina....Supe su uglavnom na isti fazon sve.
1

Mlada, sitno narendas krusku...

E super, dao si mi ideju za iftar. Svakako sam po prvi put kupila integralne špagete pa da ih probam.