Djes crvenaCrvena Nit je napisao/la: ↑30 apr 2023, 19:08 Majska selidba u Dubrovnik.
Narode, jos ste zivi na forumu.![]()
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
0
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25263
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15625
Sretan Prvi maj raja. Nemojte pretjerati s ćevapima
2
2
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9900
Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
Sindikat se ovde smatra fosiliziranim reliktom iz nekada boljih i skromnijih vrmena.
Kapitalizam nikako nije vrijeme sreće, nego suprotno, samo viška bespotrebnih stvari, nevjerovatne socijalne nejednakosti, duševnog siromaštva, vrijeme preporoda toksičnih ljudskih osobina, između ostalog i narcizma.
Gledam neki dan kako lik pokazuje nekom plemenu u Tanzaniji kako se koristi skateboard. Štaviše nije me začudila njihova odbojnost prema toj daščari na točkovima. Koliko god se nama činila jednoličnost i primitivnost uslova u kojima žive, pokazali su koliko su oni zapravo sretni u svoj toj svojoj skromnosti.
Sindikat se ovde smatra fosiliziranim reliktom iz nekada boljih i skromnijih vrmena.
Kapitalizam nikako nije vrijeme sreće, nego suprotno, samo viška bespotrebnih stvari, nevjerovatne socijalne nejednakosti, duševnog siromaštva, vrijeme preporoda toksičnih ljudskih osobina, između ostalog i narcizma.
Gledam neki dan kako lik pokazuje nekom plemenu u Tanzaniji kako se koristi skateboard. Štaviše nije me začudila njihova odbojnost prema toj daščari na točkovima. Koliko god se nama činila jednoličnost i primitivnost uslova u kojima žive, pokazali su koliko su oni zapravo sretni u svoj toj svojoj skromnosti.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13689
mogeeeen
arbajt maht frai kakoeeee
kaoooteeee

ja danas nista dolazim sebi od zadnja 3 dana a sutra kofol idem na poso
kaoooteeee
ja danas nista dolazim sebi od zadnja 3 dana a sutra kofol idem na poso
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6563
I ja sam se nado da razjebe sve rostilje i dogovore i suplja druzenja. Svi u kucu, sta ima koji K**** da se zvjera po polju jebala ih roza luksemburg, prva bi ih ona razjurila.
1
1
Sretan dan nerada
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Ko smisli da ovaj dan nazove Dan rada. Trebalo ga je nazvati Dan bezhljebarenja. Kakav smor sjediti povazdan. Hebo ti ovo.
0
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15625
Sretnovjesticanametli je napisao/la: ↑01 maj 2023, 12:32 mogeeeen
kaoooteeee
ja danas nista dolazim sebi od zadnja 3 dana a sutra kofol idem na poso![]()
Ja pocinjem prekosutra
0
Control + Alt + Delete
Hmmm pa ne ide sa piriza i pale na skateboard...SmokingMan je napisao/la: ↑01 maj 2023, 11:18 Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
Pored toga, za skateboard trebaš kvadrate betona i asfalta, tj hektare, da ti se učini smislenim...
Inače i glede kapitalizma... Prvi maj, praznik rada, krvavo je izboren, gle čuda, upravo u kapitalizmu (Chicago, usa)
Kako su to prigrabili crvendaci, nikad mi neće biti jasno... Jer u komunizmu ima radnik sva prava, jelte...
Samo mi jedno niste nikad objasnili.
Zašto ni jedna komunistička zemlja nije opstala, a većina zagrcala u neimaštini, a često i u krvavom sukobu, manjih ili većih razmjera...
Kinu mi nemoj nabrajati, jer ono je turbo kapitalizam.
I što se uopće podrazumijeva pod taj opaki kapitalizam?
Zašto hrle mase ljudi u zemlje sa tzv kapitalističkim uređenjem?
I naposljetku, tko brani ljudima, da stvore komune?
Kupiš zemlju, ili je imaš, uortacite se, bubam vas 30, i svima sve isto. Kako troškova, tako i zarada.
To ni zapadni zakoni ne brane nikome.
Problem je, što će nekom sposobnom dopizditi prije ili kasnije, da radi ko konj, mora misliti na sve, i imati od toga isto, kao ostali koji češu muda i piju kave...
Uostalom, povijest je sve zapisala.
Laku noć.
0
Veceras sam sva sretna prosla kroz crveno svjetlo, taman me pohvalio kako fino vozim 
0
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6563
SmokingMan je napisao/la: ↑01 maj 2023, 11:18 Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
0
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9095
- Kontakt:
Znate kako,ja kontam da se raspravljam sa seficom jer mi fali prekovremenih sati,opet kad uracunam bjezanje ranije s posla,tu je to negdje 
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9900
Kada dođeš u Srajevo, a nadam se uskoro, pokrenemo maratonsku raspravu. Neko će to zalivati pivom a neko kafom arabica.storm je napisao/la: ↑01 maj 2023, 22:00Hmmm pa ne ide sa piriza i pale na skateboard...SmokingMan je napisao/la: ↑01 maj 2023, 11:18 Samo se mi balkanci prežderavamo, drogiramo, varamo za sitniš jedni druge, i mislimo da su nam drugi neprijatelji.
Pored toga, za skateboard trebaš kvadrate betona i asfalta, tj hektare, da ti se učini smislenim...
Inače i glede kapitalizma... Prvi maj, praznik rada, krvavo je izboren, gle čuda, upravo u kapitalizmu (Chicago, usa)
Kako su to prigrabili crvendaci, nikad mi neće biti jasno... Jer u komunizmu ima radnik sva prava, jelte...
Samo mi jedno niste nikad objasnili.
Zašto ni jedna komunistička zemlja nije opstala, a većina zagrcala u neimaštini, a često i u krvavom sukobu, manjih ili većih razmjera...
Kinu mi nemoj nabrajati, jer ono je turbo kapitalizam.
I što se uopće podrazumijeva pod taj opaki kapitalizam?
Zašto hrle mase ljudi u zemlje sa tzv kapitalističkim uređenjem?
I naposljetku, tko brani ljudima, da stvore komune?
Kupiš zemlju, ili je imaš, uortacite se, bubam vas 30, i svima sve isto. Kako troškova, tako i zarada.
To ni zapadni zakoni ne brane nikome.
Problem je, što će nekom sposobnom dopizditi prije ili kasnije, da radi ko konj, mora misliti na sve, i imati od toga isto, kao ostali koji češu muda i piju kave...
Uostalom, povijest je sve zapisala.
Laku noć.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”