Max je napisao/la: ↑27 okt 2020, 09:16
Zavisi na koji motor naletiš...
Rade se u saradnji sa Renaultom.. 1.5 je njihov motor.... ali sve ostalo je japansko...
Taj 1.5 dizel hvale ... biva ekonomican a nije toliko lijen. Vidio sam na poredjenju na Youtube da je bolje vozljiv od Forda Kuge ... ajoooj kakva je ono konzola u Fordu ... :face ... ja bih ono krampom sve polupo koliko je ruzno ... :face
Mehaning je napisao/la: ↑28 okt 2020, 11:10
Za mene je ova Alfa jedna zadnjih, koju bi imao...
...
Da uspijem dobiti jednu, za pametnu lovu, kupio bi za se zajebavati kad (ako) stignem do penzije...
Mehaning je napisao/la: ↑28 okt 2020, 11:10
Za mene je ova Alfa jedna zadnjih, koju bi imao...
...
Da uspijem dobiti jednu, za pametnu lovu, kupio bi za se zajebavati kad (ako) stignem do penzije...
To one sa onim zajebatim motorom od Formule 1?
Pa nebi ja htjeo do smrti šarafiti... :face
Neka crkne jednom do dva puta tjedno, kako je za Alfu normalno...
Prica mi jaran (VW-jac inace, kune se u dvojku GTI) rodjak mu kupio tad novog BMW5 neki bas nabrijan, i ode sa njim da mu demonstrira zvijer na autoputu ... nabro 250 kad pored njih proleti nesta da nisu vidjeli ni koje je auto ... i upali se rodjak, udari mu na pare sto se izvalio da bude najbrzi, nacepi do daske i deri - deri 300 na sat, nigdje onog sto proleti ... dok ga nisu stigli na naplatnoj kucici, stao coek da plati kartu - Alfa Breva.
Mehaning je napisao/la: ↑28 okt 2020, 11:20
Moram ti još to reči...
Nekad davno sam preradio sistem paljenja od Alfe, da je pasao na motor od Fiata, kojeg sam ugradio u stojadina...
Koliko se sječam, trebalo je preraditi osovinu na "frtajleru" i kablovi nisu išli po brojevima...
Nije bilo platina i regulacija predpaljenja prema okretajima je odlično radila...
Slicno je tako moj jaran (sad rahmetli ) u svog Moto Guzzija stavljao dijelova i od auta - fijata i fice i motor isao sve dok ga nije prodao drugom. Ovaj drugi rijesi da zamijeni dotrajale kablove i ugradi originalne dijelove i motor vise ni da kahne ... vrati ga jaranu ovaj nesta cupao iz njega i ko zna sta stavio i kod njega opet proradio ... ziva istina.
Buki je napisao/la: ↑28 okt 2020, 11:20
Prica mi jaran (VW-jac inace, kune se u dvojku GTI) rodjak mu kupio tad novog BMW5 neki bas nabrijan, i ode sa njim da mu demonstrira zvijer na autoputu ... nabro 250 kad pored njih proleti nesta da nisu vidjeli ni koje je auto ... i upali se rodjak, udari mu na pare sto se izvalio da bude najbrzi, nacepi do daske i deri - deri 300 na sat, nigdje onog sto proleti ... dok ga nisu stigli na naplatnoj kucici, stao coek da plati kartu - Alfa Breva.