Brak
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9929
Re: Brak
Nisu, imaš porodično savjetovalište.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Slusaj, ti znas sebe najbolje. Tesko da, i pored svega sto si rekla o sebi, bilo ko na forumu moze imati kompletnu sliku o tebi. Ali, zaista, mislim da bi trebala da se obratis ljekaru, kada su u pitanju ti napadi panicnog straha. Pa pesimizam po pitanju braka, udaje... Zaista ovo kazem dobronamjerno. Jer, i sve to oko misljenja o sebi, udaje, lezi mozda u tom problemu koji se ispoljava na taj nacin. Doktor mozda usput "uhvati" jos ponesto i pomogne ti.Ariel je napisao/la: ↑28 nov 2020, 00:07Osjecas se itekako, inace ne bi trosio vrijeme na mene. Uredu od sada te ignorisemOmmadawn je napisao/la: ↑28 nov 2020, 00:05
Ja se ne osjećam nikako. Al yebo mene.
Znači ja te podjebavam, ti me mrziš ali nastavljaš diskusiju sa mnom. Dođeš na forum i znaš da ću te podjebavati. Nećeš se osjećati dobro.
Ako već imaš panične napade, odeš stručnjaku.
Ja sam imao problem sa stomakom, pa sam otišao ljekaru. Nemam više.
Tebi neće biti bolje ukoliko misliš da je bolje da ne potražiš stručnu pomoć, iz straha šta će ti reći.![]()
Samo se raspitaj koji doktor je dobar. Ne trositi vrijeme i novac na nekoga, ko ce te nista bolje od nas savjetovati "da to streses od sebe". Ukratko, treba naci doktora koji ima dobre reference.
Strah od doktora ce prestati vjerovatno, nakon prve posjete. Vrijedi, vjeruj mi. Jer, kako stvari stoje, ti ne znas uzrok svemu tome. Doktor te mozda bas "dovede do korijena", iz koga proizilaze tvoji problemi.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Pricati o problemu i NE RADITI NISTA po tom pitanju, daje sasvim drugu sliku o svemu. I nije ni cudo Ariel, sto su ti neki rekli sta su rekli jer ti jednostavno ne zelis sebi pomoci. Da, ne zelis. Nije da ne mozes, vec ne zelis. A to ustvari otvara drugo pitanje, da li je tebi uopste tako strasno ili samo ti umisljas da jeste. I nije ni cudo sto pola ljudi tako misli jer se ti tako ponasas. I prestani da od nepoznatih ljudi ocekujes nesto sto ne mozes ni od svojih bliznjih. Uvijek ce te u zivotu podjebavati neko, get used to it ili se izbori sa tim. Nema izmedju.
Eh sad. Sto se teme tice (tek sad vidim gdje pisem, lol). Ne znam sta je tema, nisam ni pogledala uvodni post, al sve sto imam reci je to, da se necu nikad udat, da mi brak ne predstavlja potvrdu nase ljubavi, niti mi je bitan u zivotu. Pricam o braku kao papir koji potpises.
Sto se mene inace tice, kad sam s nekim ozbiljna, to je to. Smatram se zauzetom u svakom smislu i tako se i ponasam. A prezime ne dam, i papire necu potpisat nikad. To je moj stav i nece da se promjeni, nikad. Ni sa godinama, ni sa djecom. Nikad. Isto tako svog covjeka necu nazivat muzem jer bi omalovazavala sve one koji su se ozenili/udali i zaista imaju muza/zenu. Nije mi to fer.
Zbog svega navedenog moja Ljubav nece i nije manja, slabija ili vrijedi manje od one koje se krunisala brakom. Bas naprotiv.
Eh sad. Sto se teme tice (tek sad vidim gdje pisem, lol). Ne znam sta je tema, nisam ni pogledala uvodni post, al sve sto imam reci je to, da se necu nikad udat, da mi brak ne predstavlja potvrdu nase ljubavi, niti mi je bitan u zivotu. Pricam o braku kao papir koji potpises.
Sto se mene inace tice, kad sam s nekim ozbiljna, to je to. Smatram se zauzetom u svakom smislu i tako se i ponasam. A prezime ne dam, i papire necu potpisat nikad. To je moj stav i nece da se promjeni, nikad. Ni sa godinama, ni sa djecom. Nikad. Isto tako svog covjeka necu nazivat muzem jer bi omalovazavala sve one koji su se ozenili/udali i zaista imaju muza/zenu. Nije mi to fer.
Zbog svega navedenog moja Ljubav nece i nije manja, slabija ili vrijedi manje od one koje se krunisala brakom. Bas naprotiv.
4
3
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9929
Nije ni patnja sa budalom.
4
4
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Samo ću ti reći - nikad ne reci nikad
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Ne znam zasto se ljudi opterecuju ovakvim stvarima.
Nekom se desi jer mu je tako zapisano, nekom jer je tako sebi odredio, a nekom se jednostavno ne desi.
Eto, ne znam zasto bi insan uopste bio protiv braka ili za brak.
Cak i da je izricito za brak, sta to znaci? Da ce uci u brak po svaku cijenu, pa ce, ako se ispostavi da to nije to, se razvesti i onda uci u drugi brak po svaku cijenu?
Nekom se desi jer mu je tako zapisano, nekom jer je tako sebi odredio, a nekom se jednostavno ne desi.
Eto, ne znam zasto bi insan uopste bio protiv braka ili za brak.
Cak i da je izricito za brak, sta to znaci? Da ce uci u brak po svaku cijenu, pa ce, ako se ispostavi da to nije to, se razvesti i onda uci u drugi brak po svaku cijenu?
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima

1