Sta znaci drzavni zakon a se gradjani ne slazu sa tim mjerama.. ako bude obrnuto tako.. ok nek se cjepi ko zeli, al na ne cjepljene ljude ne treba gledati nesto manje i ako su zdravi.. e sad se vracamo na ono sto se ne spominje o cemu sam pricao pa si me prebacio sta je sa onim koji su prebolovali to sve prirodnim putem, zasto ih kljukati necim i ogranicavati... to nikako nije definisano u svoj ovoj guzvi.. a sad ima poprilican broj ljudi koji su to prosli..Socrates je napisao/la: ↑01 dec 2020, 00:54Niko jos nije rekao da ce nekoga tjerati u kut. Skoro sam siguran da obavezno vakcinisanje nece biti drzavni zakon skoro nigdje.
Ako privatne kompanije odluce da se radnici moraju vakcinirati, onda ce o tom najvjerovatnije raspravljati sudovi.
Ako drzave odluce da nece primati turiste i ostale posjetioce koji nisu vakcinisani, to je iskljucivo pravo tih drzava.
Drzave su uvijek imale ta pravila. Za putovanje u neke drzave su se preporucivale odredjene vakcinacije, a u nekim slucajevima su neke vakcinacije bile obavezne.
Dakle, nista novo. Treba ocekivati moderiranje tih mjera kako vrijeme odmice.
A to za putovanje u druge zemlje jedno je vakcina protiv malarije koja je davno testirana i efikasna je a drugo su ove sad vakcine o kojima se zna malo...

1

1