Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la R4IN »

Bella_ je napisao/la: 01 dec 2020, 09:33
R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 00:05

Virus je vjestacki stvoren od ruke covjeka a ne prirode..
Narvno da ima neki plan nije tek tako napravljen iz zezancije..
Neznam, u šta da vjerujem a u šta ne.
Samo znam da ovo utječe sve vise na moju psihu.
Zagrli me i proce.. :oho
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 22:28 Kako je mene zaobisla nit se cuvam ni koji klinac al ei kazu najvise ovi fasuju sto se cuvaju..
Ja sam radila cijelo vrijeme. Meni zbog nekih profesionalnih razloga potrebno je radno iskustvo. I zaista nije mi padalo na um da se radi sinusa vučem po bolovanju i krijem da ne dobijem koronu.

Došla je koleginica i u sobi za konferencije zarazila nas. Mislim zena nije znala da ima koronu. Kad se testirala, obavjestila nas sve. Predhodno sam se ja testirala još par puta. I uvjek negativna bila.

Sad kako tebe zaobilazi, ne bi ti mogla objasniti. I mene je 3 puta zaobišla predhodno. A 4 put pozitivna.
1
1 slika
A sad adio :sara
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

storm je napisao/la: 01 dec 2020, 22:24
Sarajka je napisao/la: 01 dec 2020, 22:20 Ja ne mogu da zamislim što prolaze ljudi sa kroničnim bolestima. Stvarno. Bez obzira na dob. I starije osobe. Korona definitivno Nije ni slična sezonskom gripu.

Ja sam imala mnogo jače temperature, ali nikad nisu imale slične popratne pojave. Kao što opisah. Plus svega situacija se mijenjala bukvalno iz sata u sat. A ne dana u dan.

Desi se da sam ok. A onda noć kad dodje probdijem je kašljući poput tuberana. Bukvalno probdijem.

Ako mozete da se ne zarazite, do vakcine, koja dolazi, biće odlično. Bez obzira na vašu zivotnu dob i zdravstveno stanje.

I pazite svoje najmilije takodjer. Posebno vremešne roditelje.
Jako je dobro pročitati tako detaljan opis, od nekoga koji je to prošao...
Jer je puno tih komentara danas, tipa, eh gripa k'o gripa...

:ok
Ko god to misli, fakat neka ode i zarazi se onda. Te oproba „gripu“.
2
2 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17323

Post Postao/la Arslan_11 »

Znam da je tesko bilo @Sarajka , ali hB oporavila si nam se. Cuvaj se i dalje voce vitamini itd. :ljubi :srce
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Arslan_11 je napisao/la: 01 dec 2020, 22:49 Znam da je tesko bilo @Sarajka , ali hB oporavila si nam se. Cuvaj se i dalje voce vitamini itd. :ljubi :srce
Ma ja sam sve drug uzimala i prije. Sad naravno pod nadzorom ljekara malo pojačano. Super smo mi prošli bez posljedica.

:ljubi
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Sarajka je napisao/la: 01 dec 2020, 22:32
R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 22:28 Kako je mene zaobisla nit se cuvam ni koji klinac al ei kazu najvise ovi fasuju sto se cuvaju..
Ja sam radila cijelo vrijeme. Meni zbog nekih profesionalnih razloga potrebno je radno iskustvo. I zaista nije mi padalo na um da se radi sinusa vučem po bolovanju i krijem da ne dobijem koronu.

Došla je koleginica i u sobi za konferencije zarazila nas. Mislim zena nije znala da ima koronu. Kad se testirala, obavjestila nas sve. Predhodno sam se ja testirala još par puta. I uvjek negativna bila.

Sad kako tebe zaobilazi, ne bi ti mogla objasniti. I mene je 3 puta zaobišla predhodno. A 4 put pozitivna.
Hajd nek je proslo dobro..
Zato si sad jaca i dotjerala liniju.. :oho
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

D0960BF3-828D-4D6C-B633-8571B4B3B538.jpeg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA🔥
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Sarajka je napisao/la: 01 dec 2020, 22:02
Iskra je napisao/la: 01 dec 2020, 11:52 Sta vise reci na ovu temu a da me ljutnja ne obuzima..slazem.se s @CocoMa i sa @Arslan_11 , u vecini stvari. Nije vise poenta da li je iz laba ili prirodan , prokleta zvijer je tu . Uozbiljite se i pridrzavajte mjera jer izbora jednostavno nemamo.
Ne znam samo , evo krenut ceno od foruma, kako iko ima.obraza ismijavati ljude koji su svhesni opasnosti. Evo krenut cemo....@Arslan_11 i njegovi Elhamdullilahi prosli fino, slabiji simptomi i sve, a vidite nasu @Dina ...18 dana je muci, (najmanje 18), temperatura joj se vraca, onemocala, iscrpljena, @Sarajka , slomilo je, cura smrsala 6 kg, i hos se bori i oporavlja.
Jel neko ovim.ljudima moze reci korona ne postoji, ti je ubleha, to je obicna gripa. Ha?
Molim vas, molim....malo respekta prema.ljudima koji su se borili ili se jos bore s ovom bolescu. Omalovazavanje postojanja i negiranja postojanja virusa, omalovazavate njih licno.
Da vas ne opterećujem detaljima, zbilja sam bila bolesna. Zarazila nas (naravno) nenamjerno koleginica na poslu. Nasreću nisam prenijela roditeljima, a to mi je najbitnije u cijeloj priči.

Bolest je jako čudna. Mada sam ja imala klasične simptome. Samo su bili (vjerovatno radi predhodnih problema sa sinusima i upalama) jači.
Temperatura nije prelazila 38,2 .. 3.
No tijelo mi je nakon 3 Ili 4 dana bilo nemoćno. Konstantna glavobolja pratila je tu malasalost. Kašalj ...Jesti nisam mogla apsolutno ništa. Imala sam mučninu i na pomisao. Ali zato sam pila vodu, limunadu, guste sokove (koji su bili bulvalno obrok), obojenu sirutku, kiselo mlijeko i sl.
Paracetamol sam uzimala takodjer, mexavit i sirup za kasalj. Nakon negativnog testa i kad sam zvanično preboljela uradila sam snimanje pluća. Na sreću sve u redu.
Takodjer sam bila kod Innere Dr i napravila ostatak pretraga. Hvala Bogu prošla sam bez posljedica.

@Arslan_11 ❤️svako dobro.
@Dina 😘 Ako mogu sta, javi se.

Dobro dosla nazad, @Sarajka 🌸
Razumijem ea ti je bilo tesko, posebno ako nisi nikad imala nista slicno.

Ja sam u oktobru preboljela bronchitis sa Influenzom, 24 dana. Svake godine tako.

Temp., kasalj, svi moguci otorinolaringoloski problemi, disajni putevi, bol u tijelu, svaki put smrsam 5-7 kilograma. 2015 cak dva puta. Na proljece i na jesen pala.

Dosta piti, jesti supe, limun, med, djumbir, caj, i sta vam vec ljekar kaze.

Sretno 🍀
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31133

Post Postao/la hani_jong_un »

meni je ova malaksalost najteza, sad bi me i arijel mogla prebit
0
1811
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Moji padnu u ocaj kad se razbolim. A ja to sve odbolujem u tisini. Imam strategiju i opkolim se raznoraznim potrebstinama :D

Svako vecer nazove drugarica, svaki drugi dan donese vodu ili supu, to je to.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Heidi je napisao/la: 01 dec 2020, 23:04
Sarajka je napisao/la: 01 dec 2020, 22:02

Da vas ne opterećujem detaljima, zbilja sam bila bolesna. Zarazila nas (naravno) nenamjerno koleginica na poslu. Nasreću nisam prenijela roditeljima, a to mi je najbitnije u cijeloj priči.

Bolest je jako čudna. Mada sam ja imala klasične simptome. Samo su bili (vjerovatno radi predhodnih problema sa sinusima i upalama) jači.
Temperatura nije prelazila 38,2 .. 3.
No tijelo mi je nakon 3 Ili 4 dana bilo nemoćno. Konstantna glavobolja pratila je tu malasalost. Kašalj ...Jesti nisam mogla apsolutno ništa. Imala sam mučninu i na pomisao. Ali zato sam pila vodu, limunadu, guste sokove (koji su bili bulvalno obrok), obojenu sirutku, kiselo mlijeko i sl.
Paracetamol sam uzimala takodjer, mexavit i sirup za kasalj. Nakon negativnog testa i kad sam zvanično preboljela uradila sam snimanje pluća. Na sreću sve u redu.
Takodjer sam bila kod Innere Dr i napravila ostatak pretraga. Hvala Bogu prošla sam bez posljedica.

@Arslan_11 ❤️svako dobro.
@Dina 😘 Ako mogu sta, javi se.

Dobro dosla nazad, @Sarajka 🌸
Razumijem ea ti je bilo tesko, posebno ako nisi nikad imala nista slicno.

Ja sam u oktobru preboljela bronchitis sa Influenzom, 24 dana. Svake godine tako.

Temp., kasalj, svi moguci otorinolaringoloski problemi, disajni putevi, bol u tijelu, svaki put smrsam 5-7 kilograma. 2015 cak dva puta. Na proljece i na jesen pala.

Dosta piti, jesti supe, limun, med, djumbir, caj, i sta vam vec ljekar kaze.

Sretno 🍀

Hvala mila 💕

Imala sam ove godine i problema sa sinusima. U jeku korone. Zbilja ozbiljnih. Malo neizvjesnosti jeste bilo do dijagnoze, ali kasnije sam prihvatila stanje i pazim se. Pisala sam o tome.

Koronu ne znam s cim bi uporedila. Stvarno. I razumijem tvoje probleme. Ekstra se cuvaj zaraze.

Ono sto je otezavajuća okolnost kod korone, po mom misljenju je neizvjesnost u izhod (ljudi umiru) i psihološki aspekt taj ne mozeš baciti u zapećak kao informaciju.

Podsvjesno kad god ti se stanje pogorša razmišljaš o tome. Plus svega situacija u bolnicama nije normalna. Ni u Beču. Ni nigdje na kugli zemaljskoj.
Ljekarima odlaziš na termine, i to ako je nuzno a u bolnicu sa propusnicama.
1
1 slika
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 01 dec 2020, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Sreca prati hrabre.. :puf
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Uvijek mi je najteze padalo ako me stegnu i sinusi. Mogla sam gledati samo pravo u jednu tacku. Uzas.

I gubljene cula okusa. Neshvatljiv osjecaj. Ne daj boze da tako ostane.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Heidi je napisao/la: 01 dec 2020, 23:18 Uvijek mi je najteze padalo ako me stegnu i sinusi. Mogla sam gledati samo pravo u jednu tacku. Uzas.

I gubljene cula okusa. Neshvatljiv osjecaj. Ne daj boze da tako ostane.
Moraš se paziti. Zaista. Ja mislim da su meni upale sinusa predstavljale otezavajuću okolnost. Odnosno znam.

I imunitet mi je bio slabiji. Jer sve se desilo u razmaku nekoliko mjeseci.
Inače ja nisam bolešljiva nikad. I da mi se ovo dogodilo 2019, vjerovatno bi bolje prošla.
Ali eto, ne mozes birati.
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Pazim se. Prihvatam sta dolazi ali se ne plasim. Sad o koroni pratim samo sto moram.
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Antidot :oo
51A0B828-0690-443D-BF1B-9AE05B0530AE.jpeg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA🔥
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

R4IN je napisao/la: 02 dec 2020, 00:43 Antidot :oo

51A0B828-0690-443D-BF1B-9AE05B0530AE.jpeg
Jest, ali, antidot za rad srca. :D
3
3 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”