Heidi je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:59
Sta mislite o pojedincu koji slusa turbo folk?
Mislim da je takav danas, nažalost, u većini na našim prostorima. "U svom na svom" što bi se reklo.
Jer kada se uzme u obzir da tekstovi odišu promocijom bahatog materijalizma, niskih strasti popraćenih golotinjom, silikonima, botoksima... uz vrlo malo ili nimalo govora o čovječnosti, ljubavi... (a intelekt, književnost i umjetnost da i ne spominjem) onda se može reći da se takav pojedinac osjeća bitnim jer taj žanr/ideologija (koji je danas u eteru) maksimalno zadovljava potrebe ne/polu-pismenog stanovništva koji je na Balkanu dominantan.
3
3
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Možemo i o rock i pop pjevačima.
Primjerice pop pjevač kojeg su birvaktile žalili - Vladimir Savičić Čobi. Nekada pjevač sarajevske pop grupe Pro Arte.
Kasnije se dokazivao u Beogradu s pjesmom “U boj, ustani Srbine moj” a usijana bezglava rulja mu kliče.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn je napisao/la: ↑08 dec 2020, 20:35
Primjerice pop pjevač kojeg su birvaktile žalili - Vladimir Savičić Čobi. Nekada pjevač sarajevske pop grupe Pro Arte.
Kasnije se dokazivao u Beogradu s pjesmom “U boj, ustani Srbine moj” a usijana bezglava rulja mu kliče.
Pa Đorđe Marjanović....te njegov sukob tada sa Vicom Vukovim
Đorđe je bio čisti nepatvoreni čedo ...
Ommadawn je napisao/la: ↑08 dec 2020, 20:35
Pa Đorđe Marjanović....te njegov sukob tada sa Vicom Vukovim
Đorđe je bio čisti nepatvoreni čedo ...
Jah, to je bilo prije rata davno nešto.
Kasnije je Vice Vukovu bilo zabranjeno da nastupa...
Sa Marjanovićem je moj stari cugao u Banjaluci
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem