MetallicA
Re: MetallicA
@East_side
@Russki
Što se tiče odnosa u bandu sa Mustainom i Jasonom, ima sve u odličnoj biografiji banda Joel McIvera-Justice for all /istina i bandu koju sam pročitao u jednom danu, te u dokumentarcu Some kind of monster.
U dokumentarcu je prikazano katastrofalno stanje banda za vrijeme snimanja (kontroverznog) albuma St Anger.
Dogodilo se da je Jason napustio band, Bob Rock je snimao bas umjesto njega.
Ostala trojica su pristala na razgovore s psihijatrom koji su se i snimali za dokumentarac.
Tu su se otkrili uzroci sukoba sa Mustainom i Jasonom.
U jednom trenutku je James pukao pod pritiskom i napustio snimanje , zalupio vratima i otisao na lječenje od alkoholizma .
Band je doslovno bio pred raspadom.
Da vam otkrijem još detalja ili da pogledate sami?
@Russki
Što se tiče odnosa u bandu sa Mustainom i Jasonom, ima sve u odličnoj biografiji banda Joel McIvera-Justice for all /istina i bandu koju sam pročitao u jednom danu, te u dokumentarcu Some kind of monster.
U dokumentarcu je prikazano katastrofalno stanje banda za vrijeme snimanja (kontroverznog) albuma St Anger.
Ostala trojica su pristala na razgovore s psihijatrom koji su se i snimali za dokumentarac.
U jednom trenutku je James pukao pod pritiskom i napustio snimanje , zalupio vratima i otisao na lječenje od alkoholizma .
3
2
1
1
Napiši, neka stoji ovdjementalist je napisao/la: ↑18 dec 2020, 23:50 @East_side
@Russki
Svašta je bilo, ali kasnije su znali (big4) i nastupiti zajedno sa megadeth, pa čak i odsvirati neke stare pjesme zajedno...
1
1
Ok,.pišem pomalo u nastavcima
Dakle , psihijatar ih je suočio s prošlošću pa su shvatili da nikad nisu preboljeli Cliffovu smrt kako treba.
Došao je Jason, nikad ga nisu prihvatili 100 % , skoro uvijek su ga smatrali samo zamjenom.
Jeste li primjetili čudan zvuk ...and justice for.all albuma?
Dakle , psihijatar ih je suočio s prošlošću pa su shvatili da nikad nisu preboljeli Cliffovu smrt kako treba.
Došao je Jason, nikad ga nisu prihvatili 100 % , skoro uvijek su ga smatrali samo zamjenom.
Jeste li primjetili čudan zvuk ...and justice for.all albuma?
0
Upravo je taj čudan zvuk rezultat finalnog miksanja albuma , Lars je doslovno smanjio bas na minimum i rekao ide ovako.
Bas se i ne čuje na.albumu!
Bas se i ne čuje na.albumu!
1
1
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25304
E da, znamo za bass naravno. Sranje jbt sta covjeku uradise ni krivom ni duznom.
2
2
abysmal depths are flooded
Mustaine je izbačen iz banda zbog alkoholizma.
U ovom dokumentarcu je pristao na razgovor s Larsom, nije znao da će biti objavljeno, kasnije se ljutio na Larsa zbog toga.
Lars je rekao: morali smo to podijeliti.
Kasnije su izgladili nesporazume i zajedno nastupali na Big4.
U ovom dokumentarcu je pristao na razgovor s Larsom, nije znao da će biti objavljeno, kasnije se ljutio na Larsa zbog toga.
2
2
St Anger
Ovaj album je daleko od savršenstva, ali je neopravdano ispljuvan. Ipak je drukčiji od ijednog drugog.
Zvuk bubnja, Kirk nema niti jedne solaže, Bob na basu.,nema Jamesa..
sam pogledao dokumentarac i pročitao biografiju, postalo mi je jasno što je ovaj album njima značio.
Bili su pred raspadom, u totalnom rasulu, u teškoj životnoj fazi...
Zvuči otrcano, ali meni je album bio pomoć u jednom teškom periodu života, i shvatio sam što znači bol i bijes.
Taman mi je legao tada, imao sam cd i vrtio ga u automobilu neprestano.
Jedan moj prijatelj mi je isto potvrdio da je i njemu tako bilo.
I zato je album ako ništa drugo, sirov i iskren.
Ovaj album je daleko od savršenstva, ali je neopravdano ispljuvan. Ipak je drukčiji od ijednog drugog.
Zvuk bubnja, Kirk nema niti jedne solaže, Bob na basu.,nema Jamesa..
sam pogledao dokumentarac i pročitao biografiju, postalo mi je jasno što je ovaj album njima značio.
Bili su pred raspadom, u totalnom rasulu, u teškoj životnoj fazi...
Zvuči otrcano, ali meni je album bio pomoć u jednom teškom periodu života, i shvatio sam što znači bol i bijes.
Taman mi je legao tada, imao sam cd i vrtio ga u automobilu neprestano.
Jedan moj prijatelj mi je isto potvrdio da je i njemu tako bilo.
I zato je album ako ništa drugo, sirov i iskren.
3
2
1
1
Huh nisam ovo gledao...ima i Mustaine njima šta rećimentalist je napisao/la: ↑19 dec 2020, 17:49 Mustaine je izbačen iz banda zbog alkoholizma.
Nisu ni James i Lars cvijećke, nimalo...
Istovremeno je i James bio svaki koncert koji sam gledao snimke, sašiven k'o letva na stageu..
Pitam se, na što bi ličio bend danas u postavi Hetfield, Mustaine, Ulrich, Burton...
1
1
I ja se pitam....
Kirk ispada najveći dobričina.
A za zadnji album izgubio iIphone sa snimkama.
Tko zna koji medvjed ga je izbrisao, a nije znao što ima
Kirk ispada najveći dobričina.
A za zadnji album izgubio iIphone sa snimkama.
Tko zna koji medvjed ga je izbrisao, a nije znao što ima
1
1
Jest sjećam se, nosio u iPhone solaze i svoje dionice snimljene
Jel se sjećaš da su imali internu zabranu za skateboard?
Onaj medzed James i ruku lomio, a i Kirk je obozavao...
1
1
- Russki
- prince of idiotism

I meni se čini da je Kirk bio jedina osoba u bendu koja nije zayebavala Jasona. Barem se to nekako vidi iz snimaka i razgovora i intervjua.
0
- Russki
- prince of idiotism

A možda bi trebalo i And Justice For All remaster uraditi 
0
- Russki
- prince of idiotism

Kako sam stariji pomalo i što duže slušam albume i diskografije, skupljam životno iskustvo, postaje mi lagano smiješno pljuvanje po pojedinim albumima.
Primjer za St. Anger i lijepo objašnjenje od strane druga Mentalista. A može se prenijeti i na ostale rekorde. Nije mi jasno neshvaćanje puta jednog benda tokom 30+ godina. Dobro, individue smo i različito gledamo na jednu stvar i to je normalno. Ja ne mogu da gledam kroz vaše oči i vi kroz moje, no postoji tu ta stavka oko kreiranja albuma.
Neshvatljivo mi je da ljudi očekuju da ćeš svih 30 godina udarati po blastbeatu, riffovima koji se sastoje od 2 akorda i urlati Hail Satan. Jednostavno nije izvedivo. Ipak po mom skromnom mišljenju, glazba jelte se kreira iz srca, duše, emocije, životnih iskustava (primjer je recimo The God That Failed) i sasvim je normalno da će skup ovih faktora utjecati na krajnji rezultat jednog rekorda.
Just my two cents.
Tako nekad se uhvatim da razmišljam o tim stvarima...
Primjer za St. Anger i lijepo objašnjenje od strane druga Mentalista. A može se prenijeti i na ostale rekorde. Nije mi jasno neshvaćanje puta jednog benda tokom 30+ godina. Dobro, individue smo i različito gledamo na jednu stvar i to je normalno. Ja ne mogu da gledam kroz vaše oči i vi kroz moje, no postoji tu ta stavka oko kreiranja albuma.
Neshvatljivo mi je da ljudi očekuju da ćeš svih 30 godina udarati po blastbeatu, riffovima koji se sastoje od 2 akorda i urlati Hail Satan. Jednostavno nije izvedivo. Ipak po mom skromnom mišljenju, glazba jelte se kreira iz srca, duše, emocije, životnih iskustava (primjer je recimo The God That Failed) i sasvim je normalno da će skup ovih faktora utjecati na krajnji rezultat jednog rekorda.
Just my two cents.
Tako nekad se uhvatim da razmišljam o tim stvarima...
3
3