Sta smo naucili u izolaciji
Sta smo naucili u izolaciji
Ne.kaze se uzalud svako zlo za neko dobro, pa.tako.i u vezi svega sto je donijela ova posast zvana korona. Kao.i u svim teskim situacijama, ljudska.podsvijest traga za necim dobrim u masi zla. Svakako sam uvjerena da ima , dobro se nadje u svemu, u vlastitom biću, promjenama ili pak saznanjima koje nam.je korona donijela a koje ce nam ubuduce koristiti na bilo koji nacin.
Dakle, da malo relaksiramo.ovaj "sumoran" pf...hajde da kazemo
Sta smo to.naucili u ovom teskom vremenu izazvanom korona virusom?
Dakle, da malo relaksiramo.ovaj "sumoran" pf...hajde da kazemo
Sta smo to.naucili u ovom teskom vremenu izazvanom korona virusom?
0
Re: Sta smo naucili u izolaciji
Ja licno sam malo bolje upoznala samu sebe u smislu da sam.shvatila.koliko sam u biti snazna i jaka...
Iako sam oduvijek takva, sad je to bas doslo do izrazaja, sto je bilo vise izazova vise sam snage ulagala cak i onda kada se to cinilo n3moguce.
Iako sam oduvijek takva, sad je to bas doslo do izrazaja, sto je bilo vise izazova vise sam snage ulagala cak i onda kada se to cinilo n3moguce.
0
Takodjer sam postala.i odgovornija, prema sebi, svom zdravlju ali jednako i prema.zdravlju ljudi oko mene. 
0
Ja naučio novo igricu na mobitelu..
djeca me zarazila
among us

ne znam nisam ja nešto previše imao vremena da razmišljam o smislu bezsmisla...
kod nas je vazda nešto dinamično u kući
treba ovo treba ono...
i da
naučio sam da krstatstim šerafcigerom nemreš odvrnut ravni šeraf nikako i da vrh noža nije toliko tvrd
(eno mi sad svi noževi u kući iskrivljena vrha, zavro ko sivonja da odšerafim nešta...)
djeca me zarazila
among us
treba ovo treba ono...
i da
naučio sam da krstatstim šerafcigerom nemreš odvrnut ravni šeraf nikako i da vrh noža nije toliko tvrd
(eno mi sad svi noževi u kući iskrivljena vrha, zavro ko sivonja da odšerafim nešta...)
1
1
I say what I think, I think what I say
Mislila sam da si malo obnovio gradivo iz osnovne?Max je napisao/la: ↑18 dec 2020, 13:59 Ja naučio novo igricu na mobitelu..
djeca me zarazila
among us
treba ovo treba ono...
i da
0
da i to, naučio sam i da napravim extra bahljaš...Iskra je napisao/la: ↑18 dec 2020, 14:06Mislila sam da si malo obnovio gradivo iz osnovne?Max je napisao/la: ↑18 dec 2020, 13:59 Ja naučio novo igricu na mobitelu..
djeca me zarazila
among us
treba ovo treba ono...
i da
(eno mi sad svi noževi u kući iskrivljena vrha, zavro ko sivonja da odšerafim nešta...)![]()
1
1
I say what I think, I think what I say
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
Vidio sam da volim biti sam, i da mi je trebalo da budem sam. Deset dana mi je prošlo relativno brzo, mislio sam da ću se ucrvati od dosade ali nisam
Razočarao sam se u ljekare ovde, dobio sam jedan poziv samo da mi kažu da sam pozitivan, javili im iz Tuzle. Pa znam ja da sam pozitivan
Rekli su da će me zvati ljekar specijalista da vidi kako sam i da li se stanje pogoršalo/poboljšalo i da eventualno propiše terapiju neku....nikad mi tel nije zazvonio. Nisam dobio ni rješenje za izolaciju
Naučio sam da volim svoje više nego što sam mislio, brinuo sam se za njih više nego za sebe.
Naučio sam i da mogu uvijek gledati Star Wars iznova i iznova a da mi ne bude dosadan film
Živi Vi meni i zdravi bili, i nikom se ne desilo da mora u izolaciju....
Force will be with you...always.
Razočarao sam se u ljekare ovde, dobio sam jedan poziv samo da mi kažu da sam pozitivan, javili im iz Tuzle. Pa znam ja da sam pozitivan
Naučio sam da volim svoje više nego što sam mislio, brinuo sam se za njih više nego za sebe.
Naučio sam i da mogu uvijek gledati Star Wars iznova i iznova a da mi ne bude dosadan film
Živi Vi meni i zdravi bili, i nikom se ne desilo da mora u izolaciju....
Force will be with you...always.
3
3
Naučila sam da kada ne možeš, onda ne vrijedi ono "moram"...
Da na neke ljude ne vrijedi trošiti ni vrijeme, ni riječi...
A da neke druge volim puno više nego što sam mislila
Da je naš zdravstveni sistem katastrofa
Nije da se nisu nimalo trudili, sestrice su bile pune razumijevanja, strpljenja..., ali kada te ostave da čekaš vani, na klupi, na ledenoj kiši i minusu sa obostranom upalom pluća ravno tri sata, onda skontaš da si budala što si uopšte išao doktoru
Doduše, redovno su me zvali iz higijensko - epidemiološke službe, i iz policije, dok smo bili u izolaciji, češće nego neki članovi porodice
Naučila sam da se bez puno toga može...
I da se lakše diše praznog stomaka
Da je najteže prevazići strah...
Da je uvijek dobro imati keša u kući, kartica ne pomaže u nekim situacijama, a za otići do bankomata su mi trebale kondicione pripreme...
I da me najbolje smiruje čitanje knjiga i igranje šaha
Skontala sam da znam biti prvo zeznuta, kada mi prekipi, pogotovo kada trpim bol... Finoća jednostavno nekad ne prolazi, i dok ne pokažeš zube, ne ide..., ali me opet iznenadilo kako sam u pojedinim trenucima odreagovala, valjda je proradila sebičnost, strah, nemam pojma...
Trebala bih tako češće tako
Da na neke ljude ne vrijedi trošiti ni vrijeme, ni riječi...
A da neke druge volim puno više nego što sam mislila
Da je naš zdravstveni sistem katastrofa
Nije da se nisu nimalo trudili, sestrice su bile pune razumijevanja, strpljenja..., ali kada te ostave da čekaš vani, na klupi, na ledenoj kiši i minusu sa obostranom upalom pluća ravno tri sata, onda skontaš da si budala što si uopšte išao doktoru
Doduše, redovno su me zvali iz higijensko - epidemiološke službe, i iz policije, dok smo bili u izolaciji, češće nego neki članovi porodice
Naučila sam da se bez puno toga može...
I da se lakše diše praznog stomaka
Da je najteže prevazići strah...
Da je uvijek dobro imati keša u kući, kartica ne pomaže u nekim situacijama, a za otići do bankomata su mi trebale kondicione pripreme...
I da me najbolje smiruje čitanje knjiga i igranje šaha
Skontala sam da znam biti prvo zeznuta, kada mi prekipi, pogotovo kada trpim bol... Finoća jednostavno nekad ne prolazi, i dok ne pokažeš zube, ne ide..., ali me opet iznenadilo kako sam u pojedinim trenucima odreagovala, valjda je proradila sebičnost, strah, nemam pojma...
Trebala bih tako češće tako
5
3
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Evo druga izolacija po redu, naučila sam da treba imati discipline, volje i jasan cilj.
Najviše mi je žao djecu, što ne mogu van, ni u školu, ni u šetnju,... ali su sasvim mirne, dobre, razumne.
Najviše mi je žao djecu, što ne mogu van, ni u školu, ni u šetnju,... ali su sasvim mirne, dobre, razumne.
7
2
4
1
4
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Znam iz iskustva da nije lahko... ali, ako ste svi skupa dobro i zdravo, prođe to, brzo
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Korona pozitivna na mene, moj Hani
8
2
4
2
4
2
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
@Dina zaboravila sam ti se zahvaliti što si podijelila svoje iskustvo s koronom ....tenk ju

1
1
Zadnja izmjena: lejlamo, dana/u 21 dec 2020, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Jeste, sad još brže nego ranije. Samo Bože zdravlja.
3
3