Žene pitaju muškarce...
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31094
Re: Žene pitaju muškarce...
Niko od nas ovdje nije dio americke svakodnevnice, tako da se to vidi u filmovima. Da li i ostala opisana procedura u postu ide u paketu sumnjam da moze iko znati, osim ako ljudi tamo ne prepricavaju intimu do najsitnijih detalja.
0
Ima toga i ovdje doduse, ali ne cujes od drugih, vec vidis na drustvenim mrezama, sto je poprilicno otrcano sto se mene tice.
0
I tu se tako zaručuju....svi koje znam, klekli su...
Ja sam bio šokiran, da se to na balkanu često radi u prisustvu obitelji, ili čak da se prvo njene pita
Pa onda mali svatovi u vidu proslave zaruka
Ja sam bio šokiran, da se to na balkanu često radi u prisustvu obitelji, ili čak da se prvo njene pita
Pa onda mali svatovi u vidu proslave zaruka
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

To.je.intiman cin, prisustvo obitelji po.meni kvari intimu i romantiku.
0
Pa nije rijetkost da zene dijele detalje prosidbe na drustvenim mrezama, a pogotovo privatno, medju prijateljicama.
Ne razumijem sta je lose u tome.
Ne razumijem sta je lose u tome.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- hani_jong_un
- Pjur seks

odu babo i sin kod njenih kuci i pita babo hoces li dadnes svoju scerku mom sinu, nece se oni prosit dok ih roditelji gledaju
0
1811
To su neki tradicionalni obicaji tu/ovdje. Neko ih ispostuje, neko ne. Prije je to bilo pod "must", pogotovo dio za pitati njene. Danas, koliko god bio konzervativan region, na tom polju je dosta odmakao i postao daleko liberalniji. Mozda se ne moze porediti sa zapadom, ali nije ostao u mjestu. Susjedi pogotovo. Bosna je prica za sebe i mnogi, pa cak i ti susjedi se jos uvijek cude nekim stvarima ili su neupuceni. Znali su me pitati "je li tacno da je kod vas.. to i to"?.
Jedino Kinezi stoje u mjestu.
0
Ja bih isto to obavio iskljucivo 1 na 1.
Nije ovdje rijetkost ni prosidba na poluvremenu utakmice. Po meni je to nefer pritisak na zenu. Ja to ne bih nikad uradio.
Nije ovdje rijetkost ni prosidba na poluvremenu utakmice. Po meni je to nefer pritisak na zenu. Ja to ne bih nikad uradio.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

a zna da se desi i da ga zena odbije pred publikom ☹
ja bi na zeninom mjestu pristo na zaruke pa bi mu onda na samo reko ono je bijo samo show za publiku, evo ti prsten ☹
ja bi na zeninom mjestu pristo na zaruke pa bi mu onda na samo reko ono je bijo samo show za publiku, evo ti prsten ☹
0
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

Po pitanju drustvenih mreza, svi ti zabiljezeni momenti koji bi trebali biti spontani postaju izvjestaceni, organizirana ekipa za snimanje i fotkanje, etc.
I dalje sam na prosidbi, ne na vjencanju.
I dalje sam na prosidbi, ne na vjencanju.
0
Zato sam i rekao "često"Xeno je napisao/la: ↑13 feb 2021, 23:10To su neki tradicionalni obicaji tu/ovdje. Neko ih ispostuje, neko ne. Prije je to bilo pod "must", pogotovo dio za pitati njene. Danas, koliko god bio konzervativan region, na tom polju je dosta odmakao i postao daleko liberalniji. Mozda se ne moze porediti sa zapadom, ali nije ostao u mjestu. Susjedi pogotovo. Bosna je prica za sebe i mnogi, pa cak i ti susjedi se jos uvijek cude nekim stvarima ili su neupuceni. Znali su me pitati "je li tacno da je kod vas.. to i to"?.
Jedino Kinezi stoje u mjestu.
To baš uništi svaku romantičnu ideju...
Ne znam toliko ni stanje u bih, više u hr.
Mislim da je tu vjerska pripadnost jak moment.
Opet ima razlika, recimo izmedju Zagreba i Broda...Izmedju Splita i Zagvozda.
0
Pa ne mora znaciti da su 100% izvjestaceni. Jedna strana zna unaprijed da ce zaprositi. 
Zamoli nekog da snimi momenat. Ja to ne bih uradio zbog, opet, nefer pritiska na zenu, ali ona uvijek moze reci Ne.
Zamoli nekog da snimi momenat. Ja to ne bih uradio zbog, opet, nefer pritiska na zenu, ali ona uvijek moze reci Ne.
0