Svaka cast.
Ja ne mogu nesto previse jer nemam toliko zemlje, za sada samo cherry tomato.
Sjemenke stavila 1.marta u saksijice po kuhinjskim prozorima i sad cekam hoce li sta biti.
Za sada pupa hava.
Imam zemlje,kako svoje tako i tudje.Ljudi daju dzaba,samo da se obradjuje.Mogao bih se baviti bilo cim,ali sam ne mogu,a pomoci nema ko.
Neće niko motike i ašova.
1
1
Bave se ljudi ako imaju zemlje. Narocito u ruralnim podrucjima. Ja ne znam nikoga da ne sadi bar salaticu.
Ja znam jedan slučaj (a čuo sam da ima još sličnih) jednog lika koji se žalio da nema djeci da da šta da jedu. Ima kuću i zemlju koja mu je ostala poslije roditelja. Prije rata je ispred te kuće bila bašta, uzgajalo se i uspijevalo. Dakle zemlja obradiva i rodna.
Oni žderci puzavi su pravi gladeži..A i brzi.uvijek_kontra je napisao/la: ↑11 mar 2021, 14:04 Evo, salata vec u zemlji. 37 komada.
Valjda mi ih nece sta pojest, opet..![]()
![]()

Ovdje kod mene su strune. Ove.

Mlada, samo ti zakopaj kakvu plastičnu čašu i u nju naspi pive.ina je napisao/la: ↑13 mar 2021, 11:04Oni žderci puzavi su pravi gladeži..A i brzi.uvijek_kontra je napisao/la: ↑11 mar 2021, 14:04 Evo, salata vec u zemlji. 37 komada.
Valjda mi ih nece sta pojest, opet..![]()
![]()
Na razne sugestije posipala sam im i kafe i ljuske od jaja.. Bješe mi žao da ih opijam i pivom![]()
Dobro, svako sudi prema primjerima u svojoj okolini i ja te razumijem zasto tako mislis.Ommadawn je napisao/la: ↑13 mar 2021, 06:46Ja znam jedan slučaj (a čuo sam da ima još sličnih) jednog lika koji se žalio da nema djeci da da šta da jedu. Ima kuću i zemlju koja mu je ostala poslije roditelja. Prije rata je ispred te kuće bila bašta, uzgajalo se i uspijevalo. Dakle zemlja obradiva i rodna.
Sada je tu samo trava, ništa ne raste.
I kad mu je neko predložio da makar nešto uzgoji, alat se može nabaviti a ako šta zatreba skupit ćemo mi lovu, poslati, srediti - nije problem.
“Eh kad ću ja to stići?” je bio odgovor.
Kontam, u pravu je. Dok obiđeš koji kafić, kladionicu, provozaš po čaršiji u neregistrovanom autu, ostane malo vremena da se stigne i bašta odraditi.
Evo momak pokazao sliku kako je obradio zemlju, sredio sve, još mu nude ljudi da obradi i njihovu - ali ne može stići sam.
Pogospodili smo se previše i to će nas ubiti.
3
To nisam znala, lijepo je što uvažiš i korištenje prirodnog sikterauvijek_kontra je napisao/la: ↑13 mar 2021, 20:55Ovdje kod mene su strune. Ove.
Nasipala sam nesto sto sluzi protiv njih, a kasnije sluzi kao dzubrivo. Natur. Valjda ce bit haska.
Prosle godine i tri krompira narezala pa u zemlju. Vole krompir pa ostave drugo na miru.
Imam srecu, kod susjede puzevi na desetine, kod mene nista. Ako salata na vrijeme naraste, nece ni strune moc nista.