Ma to su furke na "Scarface", fol mafijaska spika.storm je napisao/la: ↑11 mar 2021, 19:58 Jedan mi pričao, da ne dopušta više ženi oralni sex...."znaš, ona ljubi moju djecu"
Pa ga pitam "znači odrekao si se oralnog seksa za života...ili recimo za 20tak godina, dok djeca ne odrastu?"
Trebalo je vidjeti ono lice, nekako neandertalske mimike u tom trenutku...
"eeee nisam, ali neću s njom ...."
Nisam onda imao više pitanja na tu temu...
Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?
Re: Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Ramzess je napisao/la: ↑12 mar 2021, 03:24Ja sam anksiozan na Freydove budalastine.Heidi je napisao/la: ↑11 mar 2021, 16:27 ...
Pojam kompleksa svetice i kurve osmislio je Sigmund Freud pokušavajući objasniti anksioznost koju muškarci osjećaju spram seksualnosti žena. Radi se o tome da muškarac prema seksualno privlačnoj partnerici počinje razvijati privrženost sličnu onoj koju je imao s majkom, a što ga uznemiruje.
...![]()
Pu - fuj ... i onda neka zena procita ovo Freydovo sr.... i kad se skine pita me da li me podsjeca na majku ... pu fuj ... sklonite ovo ... :face
Nece ona tebe nista pitati jer ona s tim nema veze. Tvoja podsvijest I tvoja (pod)sjecanja
0
Ma Frojd je prenosio svoj odnos sa majkom na svakog drugog da bi sebe sebi prikazao normalnim. Ja imam u podsvijesti samo usadjen odnos prema janjetini i suhom mesu.
... i motoru jer mi je daidza rahmetli usadio tu ljubav ...
... a i ljubav prema janjetini i suhom mesu mi je usadio drugi daidza rahmetli ...
0
svetice su im one dosadne, a kurve one sto ih ne mogu imati :haya
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Svetice daju svakome a kurve ni vlastitom decku.
0
Svijet napreduje i ljudi napreduju u mnogim stvarima, ali ono iskonsko ce zauvijek biti u osnovi stvarnog misljenja i donekle ponasanja.
Nema tu mnogo preispitivanja, bar po mom misljenju, strah za vlastito potomstvo je jedini razlog.
Savladati se ne moze, mozda samo prividno ili u rijetkim primjerima.
0
- Heidi
- Lemon Addict

Znaci da je moguceNice try je napisao/la: ↑12 mar 2021, 08:00Svijet napreduje i ljudi napreduju u mnogim stvarima, ali ono iskonsko ce zauvijek biti u osnovi stvarnog misljenja i donekle ponasanja.
Nema tu mnogo preispitivanja, bar po mom misljenju, strah za vlastito potomstvo je jedini razlog.
Savladati se ne moze, mozda samo prividno ili u rijetkim primjerima.
0
Jeste moguce, rijetki to zaista mogu, radi se o promilima.Po meni, to je nagon podjednak nagonu za hranom, vodom.
Pricu da misle drugacije ne zarezujem mnogo. A kroz razgovor, pisanje po forumima, citanje raznoraznih clanaka i slicno, zaista se ne bih hvatala kao za slamku na nekolicinu koja zaista uspije savladati nagon i pogledati iz nekog drugog ugla.
Pomirena sam s tim, ne zamjerim. Priroda je postavila stvari onako kako misli da treba. Osnova je osiguranje produzetka vrste. Sve ostalo su nasa razmišljanja, da ne kazem zamisljanja nemoguceg.
Izvinjavam se sto negdje imaju kvacice na slovima, negdje ne, nisam jos sredila tastaturu
Pricu da misle drugacije ne zarezujem mnogo. A kroz razgovor, pisanje po forumima, citanje raznoraznih clanaka i slicno, zaista se ne bih hvatala kao za slamku na nekolicinu koja zaista uspije savladati nagon i pogledati iz nekog drugog ugla.
Pomirena sam s tim, ne zamjerim. Priroda je postavila stvari onako kako misli da treba. Osnova je osiguranje produzetka vrste. Sve ostalo su nasa razmišljanja, da ne kazem zamisljanja nemoguceg.
Izvinjavam se sto negdje imaju kvacice na slovima, negdje ne, nisam jos sredila tastaturu
0
- Heidi
- Lemon Addict

Ne zamjerim ni ja, svjesna sam osnova reprodukcije, zato sam i napomenula iznad.
Pored toga, poznajem muskarce koji su presli ove prepreke.
Pored toga, poznajem muskarce koji su presli ove prepreke.
0
Ova tema se dotice uglavnom onih koji su u braku, ili duzoj seksualnoj vezi.
Ja sam imao dvije duze (seksualne) veze, ali nismo bili dosli do faze kad bi ovo mozda postalo problem. Mozda da neko pokusa odrediti kada ovo postaje problem. Nakon koliko vremena u braku?
Imao sam seksualnu vezu sa udatom zenom, pisao sam o tome. Pisao jednom i nikad vise.
Meni se cini da je ona prevarila muza upravo zbog problema ove prirode u braku. "Don't respect me, fuck me" i trazenje stvari koje njen muz nije htio da radi. Nisam nikad ni spomenuo postovanje nje prije toga. To je njoj bilo u glavi prije seksa, i rekla je prije seksa.
Koliko zena se ustvari odluci na prevaru zbog ovakvih problema? Pretpostavljam da zavisi i od drustva u kojem covjek zivi. Koliko zena trpi sutke?
Ja sam imao dvije duze (seksualne) veze, ali nismo bili dosli do faze kad bi ovo mozda postalo problem. Mozda da neko pokusa odrediti kada ovo postaje problem. Nakon koliko vremena u braku?
Imao sam seksualnu vezu sa udatom zenom, pisao sam o tome. Pisao jednom i nikad vise.
Meni se cini da je ona prevarila muza upravo zbog problema ove prirode u braku. "Don't respect me, fuck me" i trazenje stvari koje njen muz nije htio da radi. Nisam nikad ni spomenuo postovanje nje prije toga. To je njoj bilo u glavi prije seksa, i rekla je prije seksa.
Koliko zena se ustvari odluci na prevaru zbog ovakvih problema? Pretpostavljam da zavisi i od drustva u kojem covjek zivi. Koliko zena trpi sutke?
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Nije pravilo, ali obično kada dođu djeca, neke stvari se promijene... kod nekoga na bolje, kod nekoga na gore 
Da se ne lažemo, ima i žena koje se toliko posvete toj ulozi majke da potpuno zapostave sebe kao suprugu, individuu, ženu...
Jedna moja prijateljica, godinama je bila bukvalno opsjednuta svime što se ticalo djece, nije se ustručavala reći da ona spava s djecom u sobi, a muž sam u spavaćoj, i tako godinama
To postepeno distanciranje njih dvoje primjetilo je cijelo društvo... Na kraju su se razveli, ona je dobila stan, kuću, djecu, on se ispalio sa djevojkom u neku stranu zemlju...
Očekivano
Da se ne lažemo, ima i žena koje se toliko posvete toj ulozi majke da potpuno zapostave sebe kao suprugu, individuu, ženu...
Jedna moja prijateljica, godinama je bila bukvalno opsjednuta svime što se ticalo djece, nije se ustručavala reći da ona spava s djecom u sobi, a muž sam u spavaćoj, i tako godinama
To postepeno distanciranje njih dvoje primjetilo je cijelo društvo... Na kraju su se razveli, ona je dobila stan, kuću, djecu, on se ispalio sa djevojkom u neku stranu zemlju...
Očekivano
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Zato sto je to ono zivotinjsko u nama...ako je cedna onda sam siguran da ce moji potomci nastavit iza mene.
Sa druge strane ja znam kad sam ja odrastao kako su pojedine starije zene govorile da se ti kao musko"moras dokazat" jer ako to neuradis kako ces naci sebi zenu...a isto tako znam prijateljica gdje su njima njihove majke/babe govorile nemoj da se nevina udas, isprobaj momka...auto kad kupujes odes da ga provozas, nemojte biti svete marije
ma samo se treba sexat...zivot je kratak za cednost:)
Sa druge strane ja znam kad sam ja odrastao kako su pojedine starije zene govorile da se ti kao musko"moras dokazat" jer ako to neuradis kako ces naci sebi zenu...a isto tako znam prijateljica gdje su njima njihove majke/babe govorile nemoj da se nevina udas, isprobaj momka...auto kad kupujes odes da ga provozas, nemojte biti svete marije
ma samo se treba sexat...zivot je kratak za cednost:)
0
Nisam siguran koliko je tvoj post odgovor na zadatu temu. 
0
to je do osoba, neke žene i muškarci se jednostavno tako rode asexualni....Dina je napisao/la: ↑12 mar 2021, 15:45 Nije pravilo, ali obično kada dođu djeca, neke stvari se promijene... kod nekoga na bolje, kod nekoga na gore
Očekivano![]()
ja sam znao par gdje je ona bila kao drvena marija a on stalno željan.... i njihovi životni planovi se nikako nisu podudarali, njoj je jedini cilj bio da završi fakultet (koji btw 6 godina od razvoda nije završila) a njemu potomstvo....
helem bili smo poprilično uvučeni u svu tu priču (htjeli ili ne, kako smo se družili pričali su nam o svojim problemima) i na kraju smo mi najgori ispali u svemu tome.
Od tad me mrzi da budem bilo čiji sudija za bilo šta po pitanju veza....
1
1
I say what I think, I think what I say
Zar nisu ljudi u stanju procjeniti kompatibilnost sto se tice seksualnosti prije upadanja u ozbiljnu vezu?
Kontam ja da se mozda to sa brakom mjenja, al' opet.
Kontam ja da se mozda to sa brakom mjenja, al' opet.
0
Upravo ta rečenica je pogrešno razmišljanje...
Čovjek se u braku može jedino upgrade-ovat ali mijenjanje teško...
1
1
I say what I think, I think what I say
Pa onda je jedino objasnjenje da ljudi sebe i partnera lazu prije ulaska u ozbiljnu vezu.
Ili lazu po pitanju svoje seksualnosti, ili sebe lazu da ce moci "promjeniti" nekompatibilnog partnera. Tj. nekako pomiriti razlicitosti.
Ja razumijem da postoje aseksualni ljudi, ali mislim da je moguce pronaci i aseksualnog partnera ako si vec takav.
Ili lazu po pitanju svoje seksualnosti, ili sebe lazu da ce moci "promjeniti" nekompatibilnog partnera. Tj. nekako pomiriti razlicitosti.
Ja razumijem da postoje aseksualni ljudi, ali mislim da je moguce pronaci i aseksualnog partnera ako si vec takav.
1
1