Grupa D - Bosna i Hercegovina

Kvalifikacijske grupe za svjetsko prvenstvo Qatar2022
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: Grupa D- Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Socrates »

A baraz komplikovaniji nego ikad. :heidi2

Sad sam procitao.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

storm je napisao/la: 23 mar 2021, 14:02
Nice try je napisao/la: 23 mar 2021, 13:57 Nema, ma kakvi.
Puno sreće i svega želim reprezentaciji. Valjda štagod postignu, ali pesimista sam.
Prvo mjesto je jasno....tu se nema što tražiti.
Ukrajina opet nije neki wooow, a pogotovo ne Finska...u tim mečevima, BIH drži sve u svojim rukama...sa Kazahstanom, ne bi smjelo biti problema.
Daj boze da bude kao što predvidjaš. Mene su Hrvati zezali da će Dzeko ko Ševćenko sa 30 i kusur prvi put vidjeti EP /SP.
I bogami vidio je prije! Tako da eto nadam se najboljem u ovoj kombinaciji i vjerujem u tvoj optimizam :)
0
A sad adio :sara
Socrates
PRO behar
PRO behar

Kad dodjes u godine kao Dzeko, i sa takvim osobnim kvalitetom, tesko je naci motivaciju da gines na terenu za reprezentaciju.

Njemu bi sada jedino trofeji (veliki uspjesi) bili motivacija, a BiH nema takav potencijal. Slicno je i sa Pjanicem.

Malo je igraca koji uspiju prevazici takvu mentalnu prepreku.
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Dosta su momci dali i u dosadašnjoj karijeri. Da je njima naći zamjene kakve dobre bilo bi pozeljno.
0
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Sarajka je napisao/la: 23 mar 2021, 19:57
storm je napisao/la: 23 mar 2021, 14:02

Prvo mjesto je jasno....tu se nema što tražiti.
Ukrajina opet nije neki wooow, a pogotovo ne Finska...u tim mečevima, BIH drži sve u svojim rukama...sa Kazahstanom, ne bi smjelo biti problema.
Daj boze da bude kao što predvidjaš. Mene su Hrvati zezali da će Dzeko ko Ševćenko sa 30 i kusur prvi put vidjeti EP /SP.
I bogami vidio je prije! Tako da eto nadam se najboljem u ovoj kombinaciji i vjerujem u tvoj optimizam :)
Nije Ukrajina loša, ja nikoga ne potcjenjujem, ali ne treba ni kleknuti ni pred kim.
Šta je to tako impresivno u toj Ukrajini?
A nogomet je pogotovo sport, gdje nominalno jači i ne mora dobiti. Reprezentacija je posebna kategorija, gdje i motivacija igra silnu ulogu. Vjerojatno se sjećaš hrvatske 1998, ako ne čula si priče. Teška borba kroz kvalifikacije, visili doslovno u grupi do zadnje minute, ako se ne varam Schmeichel branio čuda za dansku protiv grčke (čak nisu ni o sebi ovisili) prošli na guzove u baražu...otišli do svjetske bronce. Tad sam se uvjerio da sve može.
Igrači? Boban, Šuker na kraju ili pri kraju karijere...i jedino oni po nekim većim klubovima...Asanović stalno selio iz hajduka, pa malo u neki lijevi francuski klub tipa Monpellier, i nazad...Štimac Derby County, nešto iz dinama, uglavnom ništa impresivno, kad si pogledao roster....ali su bili hebeno nabrijani.
Da ne pričam o ovima sad 2018, mada tu je već i kvalitete bilo nešto više....ne za srebro, ali više nego ona generacija sigurno.
Zmajevi to mogu, ja sam uvjeren, ali Petev mora odraditi vrhunski posao. I da ga savez prati....jedino tu imam određenu dozu skepse.
Ne volim predaju unaprijed.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Sarajka je napisao/la: 23 mar 2021, 20:17 Dosta su momci dali i u dosadašnjoj karijeri. Da je njima naći zamjene kakve dobre bilo bi pozeljno.
Ako misle da su dali dosta, bolje da se ovaj tren oproste preko twitera...
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Mozda bi im najbolja motivacija bila da su u nekoj politicki "zanimljivoj" grupi.

To bi, recimo, BiH odgovaralo.

Isto kao sto u onoj hrvatsko/slovenskoj grupi Sloveniji odgovara regionalno rivalstvo, a Hrvatskoj ne.

Motivacija je teska nauka.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Socrates je napisao/la: 23 mar 2021, 20:23 Mozda bi im najbolja motivacija bila da su u nekoj politicki "zanimljivoj" grupi.

Isto kao sto u onoj hrvatsko/slovenskoj grupi Sloveniji odgovara regionalno rivalstvo, a Hrvatskoj ne.

Uvijek teške tekme za Hrvatsku sa Slovenijom...
Mada su slovenci od 2010 poprilično tanki...ono sa Kekom i odlazak u JAR 2010....nakon toga mrcvarenje u grupama uz poneki bljesak...
1
1 slika
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Ode Dzeko, mozemo se slikati. Nema ga ko zamjeniti. A on je pri kraju. Pjanic ionako nije u formi, hemeroidi ga slomise. Ni od njeg nema nista.

Ne treba ocekivati od ovih kvalifikacija nista posebno. Ne zbog trenera, vec jer Nemamo kvalitet za nesto vise. Tesko mi u ovoj situaciji mozemo parirati Ukrajincima. A da ne govorim Francuzima.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

storm je napisao/la: 23 mar 2021, 20:22
Sarajka je napisao/la: 23 mar 2021, 20:17 Dosta su momci dali i u dosadašnjoj karijeri. Da je njima naći zamjene kakve dobre bilo bi pozeljno.

Mislim „dali“ u smislu koliko su se drugi odricali te iste repke i drzave BiH. Pola HR repke su iz BiH. A i u srbijanskoj ima Bosanaca.
Pa obzirom da je Miralem mogao igrati u kojoj je repki htio, dosta toga je pruzio. A i Dzeko. Profesionalni fudbal je posao. Danas jesi, sutra nisi. A bosanskohercegovačka reprezentacija do njihove generacije i tog plasmana nema nekih postignuća.
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 23 mar 2021, 20:28

Mislim „dali“ u smislu koliko su se drugi odricali te iste repke i drzave BiH. Pola HR repke su iz BiH. A i u srbijanskoj ima Bosanaca.
Pa obzirom da je Miralem mogao igrati u kojoj je repki htio, dosta toga je pruzio. A i Dzeko. Profesionalni fudbal je posao. Danas jesi, sutra nisi. A bosanskohercegovačka reprezentacija do njihove generacije i tog plasmana nema nekih postignuća.
Uu kojoj repki je Pjanic mogao igrati?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Hajde da vidimo sutra, šta će uraditi i kako se postaviti u Finskoj...
Potom slijedi Francuska doma....tu se nema šta izgubiti, sve osim glatke pobjede francuza je ravno čudu.
Nakon te dvije se može o nekim realnostima pričati.
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 23 mar 2021, 20:23 Mozda bi im najbolja motivacija bila da su u nekoj politicki "zanimljivoj" grupi.

U Mostaru bi rat izbio, vjerovatno i u zapadnoj Hercegovini da igramo sa HR. Čovječe kad izgubiše od Turaka te davne 1998 @storm jesu Turci eliminirali Hrvate tada u A? I po Sarajevu je bilo neko mantranje zastavama Turskim to Hervegovci Jos nisu zaboravili.
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Ja vise necu da se nerviram,nije vrijedno.
Ima boljih stvari,ostalim uzivajte :bih1
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Podrinjac je napisao/la: 23 mar 2021, 20:30

Uu kojoj repki je Pjanic mogao igrati?

Pa u kojoj je htio. Nije Pjanić produkt bosanskohercegovačke škole fudbala.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Pa eto, šta je srbija postigla svih tih godina?
A igrača da se smrzneš...uradili ništa...čak i ako odu na neko prvenstvo, iznabijaju ih.
Tu i leži problem...što igranje za repku uzimaju kao dio posla...odmor od klupskih obaveza.
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član

I dan danas se mantra turskim zastavama. Nekad pomislim da sam u Turskoj, ybt
0
Odgovori

Natrag na “Kvalifikacije Qatar 2022”