a ti bi da ti joe cita price za laku noc hahaAriel je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:22Ja imam jednu, na engleskom doduse je, knjigu sa 365 kratkih prica za laku nocSleepy Joe je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:16 Kako bi bilo lijepo da imam kćerkicu kojoj bi svaku veče pred spavanje čitao priče.![]()
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
Re: Hoću da kažem!
2
2
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

a majstor je bgm
1
1
1811
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10145
Jedna priča svake večeri, za godinu dana je preliti ko od šale.Ariel je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:22Ja imam jednu, na engleskom doduse je, knjigu sa 365 kratkih prica za laku nocSleepy Joe je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:16 Kako bi bilo lijepo da imam kćerkicu kojoj bi svaku veče pred spavanje čitao priče.![]()
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ja sam ispočetka čitao (na našem naravno) ali te slikovnice su bile pune gramatičkih grešaka.Sleepy Joe je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:16 Kako bi bilo lijepo da imam kćerkicu kojoj bi svaku veče pred spavanje čitao priče.
Zamolim punca da nabavi nekih dječijih knjiga i slikovnica kad se spremao na posjetu.
Kad mi je donio djela Bajruzina Hajre Planjca... srećom pa sam prvo provjerio o čemu se radi.
Bože sačuvaj!
Ali kad sam joj počeo pričati priče, pogotovo o jednoj lisici na koju sam kao mali naišao u šumi u Bosni, pa me ona odvela do jednog voza koji je vozio na jedno mjesto gdje je izvor limunade, šećerni cvjetići i drva od čokolade - tu je najviše voljela. Ali lisica je bila naša tajna jer je meni to lisica povjerila da ne smijem nikome reći nego samo ako ja budem imao svoju djecu da je potražim. I to je bila moja i njena tajna koju je ona čuvala pravo dugo.
Pa smo imali mali projektor, u obliku male džepne lampe koji mijenja slike nacrtanih životinja pa sam na osnovu toga izmišljao priče.
I onda nabavim onaj 8mm projektor za film al’ neš vraga nigdje filmova. Onda naletim na neke crtane ali tad smo preseljavali te taj projektor poklonim Crvenom krstu.
3
1
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Radimo davno haver i ja, tad smo bili varioci u industriji. Ljetni vrijeme, ugrijalo a nama još gore. Firma jaka pa nam obezbjedila i mineralnu vodu pa i voće da se osvježimo jer ne smijemo nositi ništa kratkih rukava ili nogavica - pravila su takva po zaštiti na radu.
Znojimo se, udaramo kad on odjednom spusti aparat u ruke “Joj Nerko yebo ti svoju majku!!! Pa povratnicima u Republici Srpskoj bolje nego tebi!”. Gledam u njega, šta mu je, nastavljam dalje, vidim puklo ga. Odjednom opet “Joj ljudi tamo fino roštilj, janjetina, pivkana... A ja ovdje ko rob! Ko crnac sam onaj, kako se zvao... halo Banja Luka!!” reko “Šta je bolan?” “Kako se zvao onaj crnac rob iz one serije... Korijeni se serija zvala...” i ja “Kunta Kinte” i tu on “E jes’ baš... evo nas k’o Kunta Kinte. Samo nas još ne bičuju”.
Reko “Haj ba još par sedmica pa ćeš u Bosnu. De da ovo privedemo kraju...”
I tu on uzima aparat “Jes’ u pravu si! Joj jarane kad dođem dole... Pa roštilj, pa piva, pa kafana... joj ima dobra pjevaljka... Eh ona je taman za tebe care...”
Nakon petnaest minuta “Yebo ti sebe isti si ko ovi Švedi... znaš šta’š mi reći pa da nastavim radit’... al’ neka... I samo kreeeniii, kreeni prema meniiiiii...”
Neku večer zove, pita kako sam i kako mu strašno nedostajem da se s nekim fino ispriča. A 10 godina je stariji od mene, gledao sam ga k’o brata starijeg.
Znojimo se, udaramo kad on odjednom spusti aparat u ruke “Joj Nerko yebo ti svoju majku!!! Pa povratnicima u Republici Srpskoj bolje nego tebi!”. Gledam u njega, šta mu je, nastavljam dalje, vidim puklo ga. Odjednom opet “Joj ljudi tamo fino roštilj, janjetina, pivkana... A ja ovdje ko rob! Ko crnac sam onaj, kako se zvao... halo Banja Luka!!” reko “Šta je bolan?” “Kako se zvao onaj crnac rob iz one serije... Korijeni se serija zvala...” i ja “Kunta Kinte” i tu on “E jes’ baš... evo nas k’o Kunta Kinte. Samo nas još ne bičuju”.
Reko “Haj ba još par sedmica pa ćeš u Bosnu. De da ovo privedemo kraju...”
I tu on uzima aparat “Jes’ u pravu si! Joj jarane kad dođem dole... Pa roštilj, pa piva, pa kafana... joj ima dobra pjevaljka... Eh ona je taman za tebe care...”
Nakon petnaest minuta “Yebo ti sebe isti si ko ovi Švedi... znaš šta’š mi reći pa da nastavim radit’... al’ neka... I samo kreeeniii, kreeni prema meniiiiii...”
Neku večer zove, pita kako sam i kako mu strašno nedostajem da se s nekim fino ispriča. A 10 godina je stariji od mene, gledao sam ga k’o brata starijeg.
3
3
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15629
Ja imam sina koji je tek naučio sva slova pa mi čita svoje slikovnice Dado i Rufo svako veče pred spavanjeSleepy Joe je napisao/la: ↑03 maj 2021, 21:16 Kako bi bilo lijepo da imam kćerkicu kojoj bi svaku veče pred spavanje čitao priče.
5
5
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- hani_jong_un
- Pjur seks

Joj boze haosa danas na poslu. I to sve oko stvari koje se mogu rijesiti za cas posla da ljudi nisu takvi kakvi jesu :face Bas sam jedva prezivjela ovaj dan majke mi 
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

a nista brt, kuci sam ti cijeli dan kako sam se ozenio...
sta ima kod tebe
1
1
1811
Haj dobro je ja se zabrinuo da te teg nije ubio
Ma dobar, igram basketa u zadnje vrijeme, dodji jednom da te preslusam
1
1
ALPHA ET OMEGA
- hani_jong_un
- Pjur seks

dje igras brt
ja zadnji put igro na stupu kod crkve prije dvije godine msm i pobijem se, od tad ne igram haha
0
1811
Ovde kod mene hastahana, ima sad bas dosta raje kako je korona cak na dva kosa igrali
1
1
ALPHA ET OMEGA