e vako bila ja u SA i uradim pcr i nije doso na mail do 2 i taj dan i nmgem odlechet
pomjerim sa pon na sri u 7 ujutru bas ko vjestica
doDZem u bec i valjam se po klupi i jedem do 18 h onda let za HH
sletila i usmjere nas na bundespolicaj i svi proDZu mene spengaju kazu star test i sprovedu me na novi a me vodili a ja govorila haj bjez ne okreci se uzo si mi auswajs necu pobjec i pravi se da se poznajemo i ne amjeskaj mi se et neg bila i sjedila kuci 14 dana ccc
e vako bila ja u SA i uradim pcr i nije doso na mail do 2 i taj dan i nmgem odlechet
pomjerim sa pon na sri u 7 ujutru bas ko vjestica
doDZem u bec i valjam se po klupi i jedem do 18 h onda let za HH
sletila i usmjere nas na bundespolicaj i svi proDZu mene spengaju kazu star test i sprovedu me na novi a me vodili a ja govorila haj bjez ne okreci se uzo si mi auswajs necu pobjec i pravi se da se poznajemo i ne amjeskaj mi se et neg bila i sjedila kuci 14 dana ccc
Politička partija, zašto da ne, ako njihov program odgovara tvojim pogledima na svijet. Ne mora u potpunosti, moraju se i novi članovi za nešto boriti.
Svi kukaju, vidim, da se u Bosni doktori bave politikom, a malo ko sebe vidi kao političkog faktora. Svi smo mi dužni baviti se politikom na ovaj ili onaj način. Politika će svejedno baviti se nama. Lako je biti neučesnik i pametovati sa strane.
Nedavno kada je onaj smrad Raspudić ulazio u politiku objašnjava taj potez time što su drevni Grci termin "idiotes" rezervisali za ljude koje politika ne zanima i koji se njome ne bave, pa kaže kako on ne želi biti idiot.
Iako je ta njegova usporedba retorički pitka, jasno je da su savremene predstavničke demokratije s razlogom koncipirane tako da se prosječan građanin ne mora i ne treba baviti politikom. Prvo, to iz razloga što nismo više dokoni Grci koji povazdan filozofiraju, nego smo (nadat se) produktivni članovi društva koji obogaćuju isto u onim oblastima gdje smo najbolji, bilo da je riječ o informatici, medicini, obrazovanju, ili nečemu desetom.
Drugo, savremeno društvo doseglo je takav nivo kompleksnosti da većinu usluga zapravo outsourcamo drugima. Ima prednosti svakako to da sam sebi svaki dan pečem hljeb, ali outsourcam to profesionalcu koji ima pekaru, baš kao što outsourcam akademskom osoblju da mi uči djecu, iako mi je važno i šta jedem, i šta mi djeca uče.
U tom svjetlu, taj stav da je politika, eto, kao, nešto drugačija, da nju ne trebamo outsourcati profesionalnim političarima, nego da trebamo svi kolektivno izaći iz naših IT hubova i doktorskih ordinacija, pa pravac u politiku, jeste fenomen i poprilično tupavo, iako rašireno razmišljanje, koje bi, ne sumnjam, svidjelo se drevnim Grcima, but we are not in ancient Athens anymore, Dorothy.