Đorđe Balašević
Re: Đorđe Balašević
Prevazidjenost je pitanje licnih preferencija.
Ako su srušene političke iluzije, ne znači da neki ljudi hoće i mogu rušiti i ono što je bilo lijepo iz njihovog djetinjstva i neke mladosti.
Ako su srušene političke iluzije, ne znači da neki ljudi hoće i mogu rušiti i ono što je bilo lijepo iz njihovog djetinjstva i neke mladosti.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
..soc je u pravu djole je super al di je GOD ubacio nesto politike pjesme su mu nula..jednostavno ko i svi umjetnici nema talenta za politiku..
0
Nema covjek vise nista novo da kaze, sve se vrti oko iste teme, takve su mu i ljubavne.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pa ima onu Krivi smo Mi, il' tako nešto.
Tu direktno optužuje i sebe.
Tu direktno optužuje i sebe.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Ah... sebe tu najmanje moze kriviti. Ali vjerujem da su se tu mnogi nasli prozvani.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Da. I devedesetih.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Živio je Djole poslije u Sloveniji... Maribor.
Odselio kad je počela frka sa Nato, kćerka mu u Madžarskoj doživjela prometnu, pa je prebacio ovamo...
Jeste bio jugosloven, ali i čovjek, sposoban preispitati uvjerenja... Što mu se osjeti u opusu... Pitajte ga danas što misli o Slovencima.
Više od muzičara... Pokret.
Odselio kad je počela frka sa Nato, kćerka mu u Madžarskoj doživjela prometnu, pa je prebacio ovamo...
Jeste bio jugosloven, ali i čovjek, sposoban preispitati uvjerenja... Što mu se osjeti u opusu... Pitajte ga danas što misli o Slovencima.
1
1
Rani Mraz...
Lana je volela cveće,
A ja sam voleo Lanu.
Korak od tuge do sreće,
U jednom jedinom danu...
Lana je volela cveće,
A ja sam voleo Lanu.
Korak od tuge do sreće,
U jednom jedinom danu...
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27273
To si u pravu. Ni meni se sve ne svidja, ali on ne stagnira u glavi. Ko slusa intervjue primijeti to.
1
1
Pokret definitivno nije.storm je napisao/la: ↑26 aug 2020, 22:46 Živio je Djole poslije u Sloveniji... Maribor.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Baš čitam intervjue, kad god uhvatim...
Evo jedan isjecak...
Kako je mislio Slovenci hladni...
A čim je došao sa obitelji u Maribor (tamo mu kćerka i ponovo prohodala nakon teške nesreće) zvali ga iz kabineta predsjednika države, kako mogu pomoći...
Ste pogosto v Mariboru?
Koliko se le da. Po bombardiranju, ko je bila moja hči hudo ranjena v prometni nesreči, je dobila priložnost, da je drugič v življenju shodila. Sicer pa so nam bile takrat razmere v Sloveniji precej neznane. Govorili so nam, da so Slovenci hladni, da niso kot mi. Ko sem z družino prišel v Maribor, so nas poklicali iz kabineta predsednika Drnovška in vprašali, ali lahko kako pomagajo. Slovenskega vizuma nismo mogli dobiti, tako da smo prišli prek Madžarske, bil je neki begunski koridor, vizum pa smo dobili pozneje. Vprašali so nas tudi, ali potrebujemo materialno pomoč.
To, da smo dobili v Mariboru in Sloveniji zavetje, me močno povezuje s temi kraji. Zato pogosto nastopam na Lentu in bom tudi letos. Slovenščine se žal nikoli ne bom dobro naučil. Vendar sem se nedavno spomnil peklenskega načrta, ki sem ga skoval. Vse filme, ki jih bom piratsko snel, si bom ogledal s slovenskimi podnapisi in se naučil celih stavkov. Naslednji intervju bova tako lahko imela v čisti štajerščini. (Smeh.)
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27273
Pa ne bi ga zvali da imaju lose misljenje o njemu. Ne znam ko bi imao potreban publicitet.
1
1
Možda mi malo smjela tvrdnja, ali imaš veliku masu ljudi, koji sjedaju u auto, gdje god nastupa na kontinentu... I nisu uopće nužno njegovi su narodnjaci... Znam ih par tu u gradu čak. To nema trenutno ni jedan exyu muzičar...Ommadawn je napisao/la: ↑26 aug 2020, 22:50Pokret definitivno nije.storm je napisao/la: ↑26 aug 2020, 22:46 Živio je Djole poslije u Sloveniji... Maribor.
Oke možda nije pokret, ali definitivno nešto iznad pukog muzičara...
0
Jebiga Đole i meni je žao što ne naučih slovenački.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pa dolazio je Bora Čorba u Sloveniju pa su čak potegli iz Hrvatske da ga gledaju tamo.
A šta je srao i šta sere - i najveći ga se četnici stide.
A šta je srao i šta sere - i najveći ga se četnici stide.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Hehe polizao je bora sve što je nakakio...
Sad mu djevojka Slovenka, nešto slabo diže tri prsta više
Uglavnom živi u Ljubljani...
1
1